• şahenk'in kanalında olması seyretmemek için yeterli sebeptir.

    fazla zorlama okan. olmuyor artık.
  • merakla beklediğim yeni bir okan bayülgen projesi. programdan çok programın jeneriğini merak ediyorum. her sene ayrı güzellikte jenerikler çıkarılıyor. makina sevdasından da vazgeçildi. umarım beklentileri karşılar babalar
  • son okan bayülgen projesi. jenerik müziği öykü gürman ile hazırlanmaktaymış. umarım başarılı olursun, buralardayız seni izliyoruz.

    sana bir şeyler anlatmak isterim. ilk üniversitemi afyon kocatepe üniversitesinde okurken, bilenler hatırlayacaktır,afyonda eski otogarın orada afyon özel erkek öğrenci yurdu vardır.hatta karşısında güler kız öğrenci yurdu vardır, güzel günlerdi.neyse ben o yurtta kalıyordum,tarih yanılmıyorsam 2007 mart-nisan civarı.liseden yeni çıkmış 80 küsür kişilik erkek yurdunda seni izleyen topu topu 3-5 kişiydik. hatta çoğu zaman tek izlerdim. yurtta olaylar oldu ve televizyonu kaldırdılar. benim için kötü haber tabi, diğer yayınlar pek umurumda değil, mesele makina kaçacak. plan yaptık, ikinci el televizyon aldık odaya.bir tanede ufak antenlerden aldık ki tek derdim kanal d çeksinde izleyeyim.ilk hafta izledim ama ikinci hafta içinde iken, cumartesi günü okuldan kurstan geldiğimde baktım ki çocuklar haşeratlıktan anteni kırmışlar.yurdunda giriş çıkış saatleri belli,o saatten sonra dışarıda çıkartmıyorlar.o zamanlar şimdi ki gibi youtube yardımıyla izlemek aktif değil. düşünmeye başladım ne yapsam diye. afyon özel yurdunda kalanlar bilir, yurt, arka tarafındaki binanın çatısını beton ve düz açık alan gibi kullanır.yani giriş katta kalan odalar,arka binanın üstünü çamaşır asmaya vs. kullanabilir ( yan görünümlü 2 basamaklı merdiven gibi). hal böyle olunca,yan binanında yangın merdiveni bu düz beton alanın hemen yan tarafından geçer. görmüştüm, bir ev, antenini yangın merdivenine bağlamıştı. gece yarısını geçtikten sonra anteni çalarak odada ki televizyona bağlayıp makina'yı izleyecektim.

    çıktım beton düz alana,antenin hizasındaki eve baktım ve ışıkları kapatmalarını bekledim. (içimden de bu herif umarım makina'yı izlemiyordur diye geçiriyorum.yoksa o ışık kapanmazdı.malumun, eskiden sabah ezanlarını görürdük) saat 01.00 - 01:10 arası ışıklar kapandı. endüstriyel elektronik bölümünü okuduğum için bu işler çocuk oyuncağı tabi. odamdan getirdiğim tornavida ve pensemi çıkardım. hemen söktüm, bağlantıyı kestim ve anteni çaldım. hızla odama koştum.kablo ve tv girişini birleştirmek için sigara folyosunu kullandım.(şimdilerde sigara folyosunu direk taksak muhtemelen çekecektir ama 7 sene önce çekmemişti, çok kötüydü). birleştirdim, anteni uygun açıyla tutmak için ranzayı yan çevirdim ve işlem tamamdır; çok net değildi ancak söylenenleri duyuyordum. hatta doğru hatırlıyorsam, o gece rahmetli savaş dinçel vardı, müjdat gezen, hülya avşar, eyşan özhim'de vardı. o kadar mutlu olmuştum ki izlediğim için. makina bittiğinde sabah ezanları okunuyordu. anteni çıkardım,o düz beton olan yere gittim. anteni çaldığım yere,yangın merdivenine tekrar giderek, aynı yere yeniden bağladım.tabi kabloyu koparttığım için,kablo bağlantısı olmadı. bende cebimdeki 5 lirayı kablo parası olarak antene iyice sıkıştırıp odama döndüm.

    aradan uzun zaman geçti, seni hep takip ettim. bu gecen süre içinde kraliyet ailesi programların için anten çalar mıydım, şüpheli. makina kafa için belki. şunu demek istiyorum baba; eskiye dönelim.eski, hep eskide kalmıştır mesele bu değil, eski samimiyete dönmeli.eski belli çerçeve içinde vurdumduymazlığa dönmeli. sabah ezanlarını duyalım,saati belli olan endüstriyel program kalıplarına uymayalım, güneşin doğuşunu izleyelim, adamlı hatunlu seni ve ekibini izlerken o saatte fazla işimiz olmadığı için program bittikten sonra yine ya sevişmeye gidelim ya da çorbaya, annelerimiz eşek kadar adamlar ve kadınlar olduğumuz halde sabaha kadar yatmıyorsun akşama kadar kalkmıyorsun diye bize söylensinler.

    ekimde, malum sebeplerden dolayı hiç taraftarı olmadığım bir kanalda ekrana çıkacak ve muhtemelen iyi ve geniş bir stüdyoya sahip olacaksın. yine seni takip edeceğim ve bildiğin gibi çamur atmaya çalışanlarla. umarım başarılı olursun, kafana göre takılırsın. zaten devamı gelecektir.

    buralardayız, seni izliyoruz okan.

    bir dost.

    edit:.
  • sözlük sevmeyen amcamız bu satırları emin olun ki hatmediyordur. hiç gerek yokken kıç yalamasına bir anlam verememiş olsam da; yalamaya devam edeceği aşikar olan, kedi gözü karakterli insanın, madem ki marjinaliz tarzında ki! programı.

    bu saatten sonra çıplak olarak ata binse, hatta ve hatta at ona bile binse, kemik seyircisini üzdü bir kere..

    (bkz: götümün kenarı)
  • 18 ekim'de başlayacak olan, sadece yine her zamanki gibi medya arkası bölümü için takip edeceğim program.

    edit: 1 kasımda başlayacakmış.

    edit 2: 8 kasım'da başlıyormuş. ertelene ertelene bir hal oldu.
  • hakkında kısmen bilgi verici bir röportaj yayınlanmış olan program.

    linko
  • gezi olaylarında yaptığı karaktersiz 1 ileri 2 geri davranışlardan sonra ister istemez soğuduğum program yapımcısının yeni programı. ne oldu bütün o muhalif duruşa? gitarist geceleri, rockçılara destek filan. hepsi p.off. buna zora gelince çark yapmak diyoruz. gerçi biz balık hafızalıyız, 3-5 sene geçer yine göstermelik mühalif duruşlarla hepsini unuturuz. vay be okan bayülgen ne kadar muhalif, ne kadar aykırı deriz.
  • okan bayülgen'in yeni programı. özletmişti kendini.ülkede bir tane düzgün night show yokken ilaç gibi gelecektir.*
  • sabırsızlıkla beklediğim program. okan bayülgen'in gezi olayları, fazıl say'ın ateistliği, mustafa ceceli'nin beş vakit namazı, marilyn manson'ın sado mazoşistliği ya da hayko cepkin'in ermeni olması beni ilgilendirmiyor. bu tarz insanların yaptıkları işlerdeki başarıya bakar geçerim gerisi sikimde değildir. bu dünyada siyasetten, dinden girecek olsak dünyada adam kalmazdı amk.

    yıllardır başarıyla sürdürdüğü ve bunu layıkıyla yaptığı bir mesleği var. eleştirin fakat türkiye'nin kirli siyasetini her boka karıştırmayın.
hesabın var mı? giriş yap