• daha ziyade ortaokul ve lise döneminden anımsadığım bir komutçuk kendisi.
    cuma günleri istiklal marşından sonra bedenci yada müdür muavini mikrofona minik bir feedback eşliğinde yaklaşır , rahat... dağılabilirsiniz derdi.
    biz de dağılırdık çaresiz.
  • bir allahın günü de dil sürçmesiyle veya kasti, "dağıtabilirsiniz" şeklinde telaffuz edilmeyen müsade belirteci.
  • dağılabilirsiniz, bir izin cümlesidir. bu yüzden daha yetki sahibi biri tarafından söylenmesi beklenir. ekşi sözlük'te ise, tartışma yaşanan bir konuda, taraflar kendi tezlerini çeşitli açılardan tartışırken, genellikle biri çıkar ve çok yüzeysel bir yorum yapıp altına da bunu yazar. dağılabilirsiniz. (bundan sonraki bölümde uygunsuz kelimeler kullanılabilir. 18 yaşından küçükseniz siktirin gidin okumayın son kısmı)

    şimdi bak kardeşim; günlük hayatında ne tür bir konumda olduğunu biz bilmiyoruz haliyle. belki süper lig hakemisin, o yüzden otorite hissi dorukta. ya da hakimlik yapıyorsun uzun yıllardır. her ne yapıyor olursan ol, burada hepimizin eşit olduğunu unutma. bu yüzden ne yazarsan yaz, bize dağılmamızı söyleme. bizi dağıtmak için bastırılamaz bir istek duyuyorsan da, konu hakkında öyle bir yazı yaz ki; vay anasını diyerek evlerimize dönelim, kendiliğimizden dağılalım. saçma sapan iki üç cümle yazıp aklınca her şeyi noktaladığını düşünüyorsun ama sadece insanların sinirini bozuyorsun. güzel bir pazar sabahında, camımdan geçip gözüme yansıyan yağmurlu kapadokya manzarasının dinginliğinde oturup sana sitem etmek zorunda kaldım hiçten yere. bir huzur ver. hadi.

    ya bir de küfür etmeyi unutmuşum amına koyim. neyse, sinirim geçti zaten.
  • yeni sözlük klişesi. süper yorumuyla, farklı bir açıdan bakıp son sözü söylediğini sanan yazarın, düştüğü gaflet sonucu kullandığı söz öbeği.

    tamam dağılabilirsiniz, şimdi dağılın, bitti dağılın gibi kullanımları da göze çarpmaktadır.
  • ağzı burnu dağıtılasıcaların entrylerinin sonuna sanki konuya çok bi farklı yorum getirmiş gibi bi havaya girip yazdıkları saçmalık.
    he canım sen dedin diye de dağıldı herkes, daha o başlığa kimse bişey yazmaz
  • istersek dağılmayabileceğimizi de ima eden sözdür.
    emir kipinde değil sonuçta, sadece bilgi veriyor.
hesabın var mı? giriş yap