• elindekilerin kıymetini bilmeyenlerin hep aradığı, açgözlülüğün kaynağı, insanı sürekli daha fazla çalışmaya iten sözde hedef. halbuki "böyle iyi" demeyi öğrenmek lazım.
  • merak ve çabayla gelir. yetinmeyen, fakat merak etmeyip çaba göstermeyenin bunu istemesi yokluktur, sığlıktır. meraksız ve çabasız olup, yetinmeyi seçip isteyenin elinde ise idare edeceği bir hayat vardır, yanında bunu paylaşabileceği büyük bir cemiyetle.
  • layık olduğum şey.

    bi dolu insan yanılıyor olamaz, çok kişiden duydum ben bunu... onlardan daha iyilerine layıkmışmışmışım...
  • iyinin katili.
  • ben bunu volkswagen'in reklamını izleyene kadar "iyiyle en iyi arası" olarak biliyor ve bir tane olur sanıyordum. hatta görselliğe de şöyle dökmüştüm:

    iyi<daha iyi<en iyi

    reklamda dediler ki "biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu". hmm. bu mantığa göre sen şuanki en iyinin daha iyisini yaptığında yeni en iyi o oluyor, şuanki en iyi ise yeni en iyi'nin bir kademe altına düşüyor. harflerle ifade edersek;

    a<b<c iken volkswagen'in yeni üretimi olan d bu üçünden daha iyi olacak ve sıralama şu hale gelecek: a<b<c<d

    görüldüğü üzere kazıklanıyoruz. buraya bağlayacağımı beklemiyordunuz değil mi? hahah.

    kazıklanıyoruz çünkü (sırf bu marka için konuşmuyorum) size en iyisini sunduklarını söyleyenler, özellikle teknoloji şirketleri, aslında sadece eski yaptıklarından daha iyisini yapıyorlar. her zaman daha iyisini yapacakları ve bu yeniliklerin sonu olmadığı için size o anki en iyiyi (ki aslında bunlar daha iyiden başka bir şey değil) aldırmaya çalışıyorlar.

    herhangi bir sıralamada en iyi bir taneyken, daha iyiler birden fazladır. kapitalist sistemin size dayattığı ise bu sıralamada rekabet duygusunu pompalamak ve sadece ve sadece en iyiyi aldırmaktır. bu durum büyük ölçüde aradaki daha iyiye sahip olanlara aşağılık duygusunu hissettirir.

    fuck the system diyor ve şöyle bitiriyorum;

    ben daha iyisini yazana kadar bu başlıktaki en iyi entry bu.
  • var olduğu umuduyla diğer iyileri murdar eder.
  • hayata tutunma sebeplerimden birisi. hayatınızı gereksiz yere strese sokabilir mi sokabilir. canınızın istediğini canınız istediği zaman yapamayabilir misiniz yapamayabilirsiniz. biraz mayasında olması lazım insanın bana kalırsa. benim bundan oldukça zevk almam gibi...
  • "hayırlı olsun"da daha fazla kabullenme, "hayırlısı olsun"da daha fazla seçmecilik, ısrarla daha iyisini arama var, ki bu söz kalıbının ruhuna ters, kulak tırmalıyor. hatta hadi bakalım titreşimiyle gergin bekleyiş de sunuyor.

    ["tiyatrodan çıktıktan sonra 'bu oyun kötü bir oyun,' demişti. rahmetli alpay izer de vardı. ben de 'yaz daha iyisini, ben oynayacağım, sana söz veriyorum,' demiştim," diye anlatıyordur ali poyrazoğlu.] yıldız ecevit - ben buradayım

    (bkz: daha iyi), daha iyiyim
    (bkz: daha da iyi parti)
    (bkz: aynısınım daha güzeli), aynısının değişiği
  • (bkz: mevtai)

    " arkandan bakan da yoksa yağmurun yüzünde sen varsın. hayata hoş geldin çocuk! zamanla yaşlanırsın "

    daha iyisi
hesabın var mı? giriş yap