• havalimanlarinda bir urun aldiginizda kaziklanmak cok normaldir. misal bir bardak ayrana 5 tl verebilirsiniz. fakat bugun simit sarayinda bir bardak ayranin 9 tl oldugunu ogrenince kasiyere ne diyecegimi sasirdim.
  • ankara veya istanbul'da ayrana o parayı veya daha fazlasını ödeyebileceğiniz gayet normal mekanlar mevcut. dalaman havalimanına can kurban demek gerekir.
  • ben 33cl suyun 13 tl olduğu yer biliyorum ankarada. dalaman sen kimsin ya?
  • insana mavi ekran verdirten cinstendir.

    havalimanlarında yiyecek-içecek pahalıdır biliyoruz da bu havalimanından dışarı çıktığınızda çay bahçesi görünümlü, şoförlerin oturup bağıra çağıra amuğa koduğumlu muhabbetlerine maruz kaldığınız saçma sapan bir işletme bulunmakta.
    beklerken şurada bir kahve içelim derseniz sıradan bir kahveye 16 lira verip şoka girebiliyorsunuz. çünkü görülebilecek herhangi bir yerde fiyat listeleri bulunmamaktadır. bahsi geçen işletme yiğit turizm ve yda ortaklığındaymış. kendilerine iyi dileklerimizi iletelim buradan.
  • az önce dalaman havaalanının merdivenlerinden inince otobüslerin kalktığı büfenin önünden bi hevesle soda, su, twix ve kaşarlı tost aldım. kasayada gittim önümdeki müşteri cola, fındık ve çikolataya toplamda 56tl ödedi. algılayamadım ne kadar olabilirki amk dedim. sonra aldığım ürünlerin tek tek ücretlerini sordum.
    su 5tl
    soda 10tl
    kaşarlı tost 25tl
    twix 20tl
    gören de (bkz: maça kızı) yandan çakması zanneder, boktan bi büfe. napıyosunuz amk, göz göre göre adam sikiyosunuz. önümdeki adam da fiyatlar normalmiş gibi verdi 56tl'yi. nasıl bi mantık bana anlatır mısınız? perakende fiyatını 5le çarpmak!? bu işletmenin sahibi beldelerde suya 1tl ödediğinde vicdanını çok çok merak ediyorum. hayırlı satışların olsun..
    ha büfenin önünde de have a snack diye saçma bi yazı var
  • dalaman turistik bir havalimanı e doğal olarak müşteriler euro bölgesinden.

    su 80 cent civarı ki normal fiyat bir çok ab ülkesinde.
    soda 1.40 civarı biraz pahalı.
    tost 3.50 euro normal buda.
    twix pahaloymış bak.
  • bir havalimanindaki duty free fiyatlari, o ulkenin ic pazarina gore hesaplanir. birisi de bana gostersin su ulkedeki su havalimaninin duty free fiyatlari o ulkenin ic pazarindan daha pahalidir diye biz de ogrenelim(bok cukuru orta doguyu ornek gosterecek kadar aptallasmayin tabii ki). ataturk havaalani duty free'de bir karton sigara 10-15 euro bandinda degisirken dalaman duty free'de ayni sigaralar 30-40 bandindaysa burada soygun var demektir. kimse de "ama avrupa yolcusu var, avrupaya gore fiyatlandiriliyor" dangalakligiyla gelmesin. bunun adi resmen soygundur, bunu savunmak da resmen gerizekaliliktir.

    uzerimdeki bozuk turk liralarini harcamak icin bufeye gittigimde, o bahsedilen twix'i "hadi sen yabanci degilsin" denerek 9 liraya alabiliyorsam, biz burada adamakilli bir havalimanindan degil, kapalicarsi usulu bir kaostan bahsediyoruz demektir.
  • midem çok kötüydü, demin simit sarayından simit ve çay alacaktım, allahtan önümde hanımefendi daha önceden sipariş vermişti, simit sarayındaki çocuk 2 simit 2 çayı hazırlamış kasada 62 lira diye söyleyince yutkunarak uzaklaşmaya karar verdim. oturduğum yerin karşısına hanımefendi tepsisini almış kocasıyla birlikte oturdu, kocası fişi görünce kadına şaşırarak "simite 25 lira verilir mi ya?" diye söylenmesini duydum.

    ekşisözlük'te tam başlık açma gereği duyacakken benim gibi bu fahiş fiyat olayına rast gelenleri görünce tek olmadığımı anladım..

    hemen pegasus'un menü fiyatlarına baktım; simit & çay 15 liraya işi kapatabilirsiniz. uçağa yarım saat kalmış, varsın midem biraz daha ekşisin kardeşim, fazladan 30 lira için bizleri öpmelerine hiç müsade edemem.
  • geçen ay uçağa binmeden önce birşeyler atıştırayım dedim, gözüme simit sarayı çarptı.

    1 kutu kola ve bir peynirli sandviç için 48 lira ödedim. evet evet 48 türk lirası.

    yahu havalimanı olabilir, maliyetleri veya kiraları yüksektir anlarım ama biraz insaf be yahu 48 lira nedir?

    t: gereğinden fazla pahalı olan havalimanı
  • sadece içindeki mekanların değil, çıkışında yer alan cafenin fiyatlarının da el yaktığı görülmüştür. biraz önce biranın 50 tl oldugunu öğrenerek şahit olduğum durumdur.
hesabın var mı? giriş yap