• 12 senedir hem işyerinde hem evde su arıtma cihazı kullanıyorum.
    bildiğim kadarıyla satılan damacana suların çoğu zaten arıtma, üzerindeki bilgi bantında da yazmakta. zaten memlekette böyle büyük bir kaynakta mevcut değil. kullanım sıklığınıza göre 1.5-2.5 sene arasında filtreler değişiyor. bunca senedir su gereksinimi olan her ihtiyaçta kullanıyorum ve hiç bir sıkıntısını görmedim. piyasada bir çok marka var , araştırırsanız mevcut yerinize göre uygun bir cihaz bulursunuz. alın kullanın.

    mineral şu bu falanla gelmeyin lütfen , suyun içilebilirliğinden bahsedin. içilebilir suyu kıyaslayabileceğiniz kalitede bir su satışı yok zaten . içilebilirlik testleri her marka da değişir.

    şahşi fikrim olup, ytd.
  • şimdi gidip su arıtma cihazı dersiniz fakat sular kesilince imdadınıza yine damacana yetişir.
  • çok büyük farkla su arıtma cihazının kazanacağı karşılaşma.

    ancak, su arıtma cihazını fiyat-performans olarak tercih etmekte de yarar var. bazı kimseler malesef, cihazı tek seferlik alacağını ve bir daha para ödemeyeceğine, bakımı olmadığına falan inanıyor. bu çok yanlış.

    öncelikle, kesinlikle filtresi olan ve filtresi makul fiyatta satışa sunulan su arıtma cihazı alınmalıdır. bunun için sağlam araştırma gerekebilir. işçilik payından kurtulmak içinse, pratik takılabilen filtrelere sahip cihazlar tercih edilmelidir.

    filtresi olmayan su arıtma cihazlarının , uzun vadede damacanadan bile daha tehlikeli olabileceğini bilmek lazım. dolayısıyla filtreli su arıtma cihazlarını kullanmak daha akıllıca olacaktır. kilit nokta, filtresi ucuz olan ve pratik takılabilen bir su arıtma cihazı bulmak.

    su tüketim hızına bağlı olarak, su arıtma cihazına takılı filtrelerin minimum 2, maksimum 6 ay içerisinde değişmesi gerekiyor. içilen sudan en iyi verimi alabilmek için filtre değişimi şart. değişmiyorsa zaten ya sudaki kirlilik açısından ya da içtiğiniz sudaki eksik mineraller açısından sıkıntı yaşarsınız.

    damacana suların ne derece kontrolden geçtiğini bilmediğimiz için, kontrolü bizim elimizde olan bir ürünü tercih etmek bana daha mantıklı geliyor.

    son olarak: damacana su pişmanlıktır. ancak bu pişmanlık sizi daha büyük pişmanlığa götürmesin istiyorsanız, arıtma cihazı almadan önce her açıdan iyi araştırmanızı tavsiye ederim.
  • damacananın tedarikçisi tarafından tecavüze uğrama ihtimali varken su arıtma cihazı için böyle birşey söz konusu değildir. sırf bu bile yeter sebeptir.
  • pınar akçaağaç dolumdan doldurulmuş su içiyorsanız içmeyin pls içmeyin.
  • su arıtma cihazının açık ara alacağı karşılaştırma. geçen sene kurdurdum evime. tek pişman olma sebebim, "neden daha önce kurdurmamisim amk" diyedir.
  • her türlü su arıtma cihazı kazanır. uzun vadede daha karlıdır. damacana günü kurtarmak içindir. az az ödersiniz. göze batmaz. ama toplamda su arıtma cihazını geçer maliyeti. üstelik sürekli zam yaptıkları bu ortamda.

    bir de su analiz listeleri var. inceleyin listedeki her markanın su analizlerini. az ya da çok, kabul edilir sınırlarda ya da değil onu bilemem. ama tanınmış markaların sularında dahi siyanür, arsenik, civa, kurşun, alüminyum, nitrat, nitrit ve amanyum, bor gibi metaller, kirleticiler, çeşitli bakteriler birçok bok püsür var.

    sağlık ve güvenlik açısından da su arıtma cihazları damacanadan kat kat öndedir.
  • damacana su
    (bkz: saka)

    arıtma cihazı dediğiniz şey neyi arıtıyor? mesela izmir gibi bkun içme suyuna karışma ihtimali yüksek neredeyse 50 yıldır aynı sokak tesisatindan gelen suyun neyini arıtacak ?

    her 6 ay da bir 300-700 lira arası filtre vs değişimi de cabası.
  • markasına göre değişecek versus. her iki ürünün de birbirine göre artı ve eksileri mevcut. her damacana suyun sağlıklı veya sağlıksız olması gibi bir durum söz konusu değilken aynı şey arıtma cihazı için de geçerli. arıtmanın benim için en büyük artısı, konforlu olması. ayrıca her damacana su kaynak suyu değildir. çoğu arıtma suyu.
hesabın var mı? giriş yap