• harika, pratik ve lezzetli tariflerin adresi. özellikle tatlılarda arkadaşlarını şaşırtmak isteyenler mutlaka ziyaret etsin; http://www.damyskitchen.com/
  • esinlendiği tarifler için mutlaka kaynak belirten hatunun sitesi. bazı tariflerini denedim gerçekten başarılı, genç yaşındaki bu popülaritesi de takdire şayan. sadece çeşit olarak bazen döngüye giriyor, örneğin instagramda tarif ederseniz en iyi ihtimalle gün aşırı çikolata parçacıklı kurabiye çekebilir canınız.
  • tarifleri güzel oluyor ancak tariflerinde bolca çikolata kullanıyor. şu tarifte (ki bugün yaptım) 600 gram çikolata var mesela. http://www.damyskitchen.com/…li-naked-cake.html?m=1
    ben o kadar çikolatayı kuru ekmeğe de sürsem güzel olur be damlacım.
  • tariflerinde bol çikolata kullanan değil kendisi sevdiği için bol çikolatalı tarifleri tercih eden güzel yürekli güzel kadın.yapılan bir şeye benzemiyor da bol çikolatayla tatlandırıyor gibi olmasın yani zira tarife gerekenden fazla çikolata koyulursa eğer tarif bozulur, düzgün sonuç alınamaz. tarifleri tam damak tadıma göre. sanırım sitesindeki her şeyi deneyeceğim. kek-kurabiye yapmayı bilmeyenler için kesinlikle tavsiye edilir çünkü tarifleri inanılmaz tutuyor.
    limonlu cheesecake tarifi olsun, kolay çikolatalı pastası olsun milyonlarca kez yapasım geliyor.

    edit: bu entry üzerinden kendisinin yaşadıkları sayesinde oldukça değişik bir instagram sayfası oldu. kimseyi yargılamak bize düşmüyor ancak tariflerini gerçekten çok severken, önce hikayelerini sessize aldım, sonra sürekli aynı tariflerin döndüğünü görüp ilgilenmekten vazgeçtim. saldırgan tavırlar ve bücür konusunda hepimizi salak sanması çok itici gelmeye başladı.
    yolu açık olsun.
  • blogundaki tariflerin çoğunu denemiş biri olarak söyleyebilirim ki; tarifler mükemmel sonuç veriyor özellikle focaccia, brownie muffin, muzlu mermer muffin, en iyi ev yapımı pastane poğaçası, oreolu brownie ve daha niceleri.. hangisini yapsam herkes bayıldı sadece en iyi damla çikolatalı kurabiye ve brownie kurabiye tariflerinde biraz fiyasko yaşadım o da sanırım benden kaynaklanan bir durum. ne zaman kurabiye yapsam olmuyor gibi..
  • övgüyü sonuna kadar hakeden bir blog. birçok tarifi denedim hepsi muazzam ama o limonlu cheesecakeyok mu? o nasıl güzel bir şeydir? nasıl orgazmik bir tattır? tebrikler ve teşekkürler damla şeftalicioğlu. sayende bin kilo alcaz.
  • internetten bakına bakına bir şey yapma hevesimi "damla'nın blogundan bir şey yapayım" şeklindeki alışkanlığa evrilten blog.
    birkaç tarifini ilk kez yaptığım tatlılar için denedim, çok başarılı sonuçlar aldım (çikolata olan da olmayan tarifler de:))
    ellerine sağlık.

    bir de kaynakça belirtmesi, türkiye'de satılmayan ürünler için şu şekilde kendiniz yapabilirsiniz, buradan temin edebilirsiniz şeklindeki çözümleri veya ben çikolata sevdiğim için bin kilo koydum siz bunu azaltabilirsiniz gibi yaklaşımları ile gönlümü de deli kazanmıştır kendisi.

    severek takip ediyoruz.
  • hayallerini kurduğum fakat cesaretsizliğimden ötürü gidemediğim paris’teki le cordon bleu’dan mezun, benim de pastacılık eğitimi aldığım msa’da bir dönem asistan şef olarak çalışmış, eros ve bücür adında patilileri olan bir pastacı. verdiği reçetelerin yapımı zor ve oyalayıcı olmadığından neredeyse bloğundakilerin yarısını denemişimdir, işini severek yapıyor, bir reçete aradığımda ilk baktığım site kendisinin. bir ara daha sık reçete yayınlıyordu, şu aralar o kadar sık paylaşmıyor.

    bu arada kedi ve köpeklere düşkünlüğü, evinde hayvanların olduğu yerde yemek yapıyor olması takipçilerinin bir kısmını rahatsız ediyor. valla damla hanım’ı sabrından ötürü tebrik etmek lazım, ben o kadar sabredemezdim. ev kendi evi, kedinin nerede gezdiği nerede yattığı sadece kendisini ilgilendirir, isterse kedi tüylerini croquembouche üzerinde angel hair caramel yerine kullanır, elaleme ne?

    eros’un patilerinden, bücür’ün kalkan tek kulağından öperim, severek takipteyim.
  • lohusalik doneminde girdigim tatli krizlerinde kesfettigim blogdur. roma'da yedigim o muhtesem tiramisudan sonra* iyi bir tarif arayisina girdim. bu hanim abla sayesinde evimde pompi'nin tiramisusunu aratmayacak lezzette tiramisular yapabiliyorum artik.

    buyrunuz linki ;alkolsuz tiramisu

    ayrica instagram hesabindaki cogu story yi atlamama ragmen damla'nin storylerini keyifle takip ediyorum.hem fotograflari cok guzel hem de kedisi pek pofuduk :)
  • bürün tarifleri birebir tutan, gram ölçü yanında bardak ölçüsü de veren ve hayvansever bir kişi. instagram bazen çok aşırı kullanıp sıkabiliyor ama olsun.
hesabın var mı? giriş yap