• mobil ödeme sistemine geçmek için hazırlık yapan danirmarka uygulaması. otogarda adam tuvalete girmek istese ve şarjı bitse ne pok yiyecek diye insanları düşündürten olay.

    kağıt paranın kullanımına son vermeye hazırlanan danimarka'da restoran, mağaza ve benzin istasyonları nakit para kabul edemeyecek.

    kağıt ve metal paranın kullanımına son vermek için bir süredir çalışmalar yürüten danimarka, yakın bir zamanda bu alanda bir ilke imza atabilir.

    önümüzdeki sene, mağaza, restoran ve benzin istasyonlarının nakit para kabul etmelerini yasaklayan yasayı yürürlüğe sokacak olan hükümet, ülkedeki ticaret ve alışverişi dijital ortama kaydırmaya çalışıyor.

    ülkede hizmet veren 'danske bank' isimli bankanın mobil ödeme uygulaması her üç kişiden birinde bulunuyor. başka bir deyişle, her 3 danimarkalıdan 1'i hali hazırda nakitsiz döneme hazır durumda. bankanın 'mobilepay' isimli uygulaması apple pay ile benzer özelliklere sahip. mobilepay'i kullanan danimarkalılar nakit veya kredi kartına ihtiyaç duymaksızın yaptıkları harcamaları akıllı telefonlarını cihazlara okutarak gerçekleştirebiliyor.
  • çipli bedenlerden önceki son aşamadır.
  • çipli bedenlerden önceki son aşama değildir.

    hiçbir içkin değeri olmayan kağıtlara yapay bir değer yükleyip bu değeri milyonlarca kişinin ikna olup güvenip kullanmasını sağlayan, bu kağıtların her birinin değerinin başka kağıtlara ve gerçek metalara göre her gün değişmesini sağlayan bir ekonomik sistemimiz varken işbu değeri sadece manyetik plastiklere işlemek mi inanılmaz geliyor? bana pek gelmiyor. hayırlısı olsun. şimdi gölge ekonomiciler düşünsün.
  • bizde yapılsa atatürk'ü unutturma hamlesi olarak algılanabilecek olay.
  • türkiye'nin de kayıtd ışı ekonomiye mani olmak maksatlı düşünmeye başlaması gereken sistemdir. ama bizde bir sorun var: teknoloji düşmanı 40 yaş üstü kesim.
  • uygulaması hiç de zor olmayacak hadisedir. para birimleri ayrı ancak ulaşım, seyahat, alışveriş ve ikamette bir ülke gibi hareket eden iskandinavya topraklarında kredi kartı kullanımı o kadar yüksektir ki, zaten de facto olarak uygulamaya hazırlar. iskandinavya'da para birimleri farklı olması hiç bir şekilde sorun yaratmıyor.

    13 günlük iskandinavya yolculuğumda sadece sandviç yediğim iki mekanda yabancı kredi kartı komisyonları yüksek olduğu için kağıt para kullanmak zorunda kaldım, onda da zaten üzerimde euro vardı onunla ödedim. hiç zor olmayacak uygulamadır.
  • danimarka'da bahşiş alışkanlığı olmadığından mantıklı, muhtemelen değnekçiler olmadığından otopark sorunsuzdur. tr de ki gibi küçük 1 kron büyük 2 kron mantığında tuvalet kullanımı da yoktur. işporta desen bulamazsın varsa da kalkması için iyi yöntem. geriye dilenciler kalıyor. onların da danimarka vatandaşı olmadığını düşünüyorum. arkadaş bu ülke bu kadar mı mantıklı iş yapar.
  • http://t24.com.tr/…ara-kullanimi-sona-eriyor,295986

    kredi ve banka kartları kullanımı ile bir süredir nakit ve metal para ile olan el temasımızı kesmiştik zaten. bu dijitale geçme iştahı beni korkutuyor açıkçası. tek tıkla kayıt altındaki bütün bilgilerimize ulaşım imkanı olan şu günlerde, her hareketimizi takip eden yakalayan bbg evinden hallice sokak ve mekanlara ek bir de bu dijital para mevzusu çıktı. manipülasyona sahtekarlığa daha imkan veren bir sistem bence. bu işin bilenleri süreci daha iyi değerlendirecektir burada. ek olarak ramazan kurtoğlu'nun da "kehanetleri" inceden gerçekleşiyor gibi. o da zamanında dijital paraya geçileceğini iddia ediyordu. devletimiz altın stoklamalı filan diyordu, bir de geçen şöyle bir şey paylaşmış.
  • kayıt dışı ekonomiyi engelleme çabasının geldiği son nokta.
    para hareketlerinin bu derece kontrol altına alınması sağlıklı bir gelişme değil. özgürlükler için ciddi bir tehdit.
hesabın var mı? giriş yap