• bu sezon başlayan yeni bir anime. bana kalırsa kesinlikle bir göz atılması gerekenlerden. bir kere seiyuu'dan kazanıp artı not alıyor. random komedi tadını daha ilk bölümden hissettirmeyi başardı bana. konuya gelelim, adı üzerinde birkaç erkek lise öğrencisinin günlük hayatlarını ele alıyor. 3 kafadar ana karakterimiz var, tadakuni, hidenori ve yoshitake. gittikleri lise erkek lisesi olduğundan dolayı haliyle bunun da sıkıntısını yaşıyorlar ve bundan dolayı karşı cins ile karşı karşıya kaldıklarında çoğu zaman ne yapacaklarını bilmiyorlar. tabii böyle dediğim için ecchi veya klasik bir anime plotu olacak zannetmeyin. bu tarz kaliteli komedileri sevenler kesinlikle göz atmalı. ki özellikle şunları sevenlerin bayılacağından eminim:

    (bkz: gintama)
    (bkz: nichijou)
    (bkz: sket dance)
    (bkz: working)
  • özellikle bu sene, her sezon sağlam komedi yapımları gelmeyi başladı ve bu durum benim çok mutlu ediyor. bu seriyi öylesine arkadaşın tavsiyesi üzerine indirip izlemiştim ama beni tamamen gafil avladı desem yeridir. aynen nichijou'da olduğu gibi olaylar tamamen random. nichijou ile benzerlik kuruyorum çünkü onun baş rolün de ve en çok görünen kızlarımız mai, yuuko ve mai idi ve baş rollerinde kız karakterlerimiz vardı. ama bu seri ise tam tersi tamamen erkek karakterlerin hayatlarını konu alıyor ve bu serinin de başında ana karakter olarak hidenori, yoshitake ve tadakuni var. her ne kadar nichijou bitti diye üzüldüysem bu serinin kışın kendisini en çok şu günlerde hissettirdiği günlerde gelmesi içimdeki buzları tamamen eritti diyebilirim. evet, aslında her sezon böyle komedi serilerinin yayınlanması gerek. çünkü o gün yaşadığınız stres ve siniri tamamen üzerinizden alan bir ilaç gibi bu seriler ve gerçekten de gülmek için bir şeyler izlemek istiyorsanız bu seriyi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. gerçi herkesin espiri anlayışı farklı ama ben böyle sulu ve absürd espirileri olan serilere bayılıyorum. kendi espiri anlayışımda berbat olduğundan sanırım gülmek için bahanesi olan herkes için biçilmez bir kaftan bu seri.

    not olarak hidenori'yi gintama'dan gintoki'yi ve haruhi'den kyon'u seslendiren abi seslendirdiği için zaten seslendirdiği karakter otomatik olarak über bir moda bürünüyor. diğer seslendirme sanatçıları da gayet işini güzel kıvırdığından ortaya seyir kalitesi yüksek bir anime serisi çıkmış. animesini izledikten sonra mangasına bakıcaktım (zaten bir bölüm çevrilmiş) ama sonra vaz geçtim. çünkü animesini gayet güzel yapmışlar ve mangasını okurken animesini izlerken güldüğüm kadar güleceğimi düşünmüyorum o yüzden şimdilik animesini izlemeye devam edeceğim. kısaca kyoani'den sonra bize böyle güzel bir komedi serisi kazandırdığı için sunrise'ye ne kadar teşekkür etsem azdır.

    --- spoiler ---

    abi nehir kenarında, edebiyata düşkün olan kız ile hidenori arasında geçen muhabbet nasıl bir şeydi ya. gülmekten resmen karnıma ağrılar girdi. hah tamam bölüm bitti dediğimde bir de kapanış şarkısı girmesin mi devreye yemin ederim ağzım gülmekten gevşedi böyle. o nasıl şarkı söyleri aynısını çevirmişler ve tadakuni'nin o güzel şarkının en güzel yerinde zart diye araya girip içine sıçması yok mu işte beni benden alan yer orasıydı. ha bir de yoshitake demiyor mu "meme ucu tekrar geri uzar mı" diye asjkdhkjlasds. gerçekten şahane, gerçekten de çok şükela...

    bu da ayrıca banus.

    (bkz: hnnnnnng)

    --- spoiler ---
  • beşinci bölümü itibari ile yine edebi kız kısmıyla insanı gülmekten komaya sokan, bu senenin kesinlikle en iyi komedi anime serilerinden birisi. hatta edebi kızın bu bölümde hidenori'nin arkasında yine sessiz sedasız belirmesi, bana mirai nikki'deki yandere kraliçem yuno'nun şu sahnesi hatırlattı. hidenori oğlum kızı etkileyeceğim diye böyle kendini kasıyorsun ya... bırak kendini rüzgarın kollarına. o seni istediğin diyarlara götürür. *
  • literature girl bölümleri ile efsane olan on numaralı komedi anime serisi. yedinci bölüm ile birlikte artık gülmekten kafama ağrılar girdi olmaz böyle şey. komedi sever kişilerin asla kaçırmaması gereken bir cevher.
  • normalde animenin ismi liseli erkeklerin günlük hayatı iken, liseli erkek öğrencilerin günlük yaşantıları yerine en çok güldüren kısımların literature girl ve tadakuni'nin kız kardeşi olması... sanırım hayat kadınlarla güzel, animeler bile bunu gösteriyor...
  • uzun süredir izlediğim ve izlerken gülmekten gözlerimden yaş getiren bir komedi animesi.japonyada yaşayan liseli erkeklerin yaşamlarından kesitler sunmaktadır ki ilk bölümü bana göre en komik olan bölümüdür.erkek lisesinde okuyan çocukların yaşayışlarını anlatırken eğer fazla anime izleyen biri iseniz çoğu sahnenin başka animelerin bölümlerine gönderme yaptığını görürsünüz.mesela elemanlar sık sık manga okur ama manganın adı yonepiece dir.başka mangaların animelerin reklamını yapmaktan bile geri durmayacak derece de rahatlığa sahip bir çizere sahiptir.

    --- spoiler ---

    özellikle ilk bölümün edebiyatçı kız kısmında japon erkek lisesinde okuyan çocukların kızlara nasıl davranacaklarını bilememeleri çok komik anlatılmıştır.kıza nasıl davranacağını kızla nasıl konuşacağını bilemeyen çocuğumuz acılar içinde kıvranırken kendisini kurtarması için arkadaşlarını arayarak haber verir.abartı değilse hiç komik bir durum değil ama gülmekten yerlere yattığımda doğru.anime boyu çocuğun kızla pek konuşmamasını edebiyatçı kızımız pek cool bulur.bilemez nasıl beceriksiz olduğunu.
    --- spoiler ---

    animenin bitişindeki liseli kızlar kısmı ayrı koparır.kısacıktır ama kısa olması güzeldir zaten.

    çılgın bir yazar çizer ekibi var diye düşünüyorum.zira son bölümü tersten başlatma esprisi yaparak daha da güldürmüşlerdir.
    3 adette ovası vardır.ama ovalar yaklaşık 2-3 dk civarı.
  • yapanlar, gintama'yi yapanlarla ayni oldugundan, gulmekten surat agrisi cekmeniz normal bunu izlerken. zaten lead karakterlerin iki tanesi gintoki ve okita'nin seiyuu'lari, sondaki highschool girls'deki gozluklu de sarutobi'nin seiyuu'su tarafindan seslendiriliyor.(hepsi gintama'dan)

    seiyuu kadrosu bu kadarla da kalmiyor. onlarca unlu anime'den suruyle insan var. genelde ufak roller olmasina ragmen, inanilmaz kadro toplanmis.
    mesela motoharu'yu ulquiorra*, kid*, jellal* uclusunu seslendiren daisuke namikawa.
    vice president'i sado* ve elfman* seslendiren hiroki yasumoto, ki vp de bu ikisini andiriyor tip olarak.
    president'i katsura*, gaara*, kagari* uclusunu seslendiren akira ishida seslendiriyor.(ki burada seslendirdigi karakter de gerizekalilik konusunda katsura'yla yarisiyor)

    bunun disinda beelzebub'in ve baccano'nun seiyuu'larindan bir suru kisi oldugunu goruyoruz vs.

    slice of life'tan genre olarak nefret etmeme ragmen, bundan 10 sene sonra insanlara tavsiye edilecek bi' seri yaratmislar resmen. gto kalitesinde diyebilirim. mutlaka izlenmeli. 12 bolumcuk bi' sey zaten.
  • hardcore gintama fan'ı olarak (ağzımdan köpükler gelerek gülmüşlüğüm vardır) internetteki hakkında olumlu yaklaşımların etkisine daha fazla dayanamarak heyecanla izlemeye başladığım ama nedense gülemediğim anime. kesin bu bolümden sonra açılacak, yoksa bu bölümden sonra çok mi komik oluyor diyerek kendimi gazlaya gazlaya izledim. lakin gülemedim. yapım güzel, seiyuu'lar tanıdık ama bilmiyorum, sanırım işlediği konu bana çekici gelmedi. ama deneyin gene de, yapımın arkasındaki isimler kaliteli o bakımdan tavsiye edilir. muhtemelen ben bi sorachi hideaki vibe'ı alamadığımdan bu anime bana çekici gelmedi. gintama her şeyi ile dört dörtlük bir komedi animesi ve komedi konusunda bi eşi benzeri daha olduğuna inanmıyorum. tabi ki bu başarısını tüm etmenlerinin (yapımcılar, seiyuu'lar vs vs) çok iyi olmasına borçlu ancak bence gene de gintama'nın komedideki başarısına %80 etkisi olan mangakası. sorachi hideaki'nin mükemmel espri anlayışını bu çizerinkinde alamadım. ya da belki de normal liseli muhabbetlerini anlattığı için içinde hissedemedim olayı (lisedeyken de hiç o tarz tavırlarım yoktu).

    edit: manga'sı animesinden daha çekici geldi. sayfa düzeni temiz okunaklı. mangadan devam edeceğim.
  • sonundaki kizlar bolumlerinin toplanmis hali icin:

    http://www.youtube.com/watch?v=elcxexfqli4

    bu da literary girl'un toplu hali:

    http://www.youtube.com/watch?v=uvhdyjnhuic
  • adının hakkını veren tam bir liseli animesi. sınırsız hayalgücünden karşı cinsle ilgili sürekli antenlerin açık olmasına, birbirinden uçuk girişimden 30'lu yaşlardaymış gibi görünen elemana kadar her şey mevcut. bu yüzden bazı yerlerde gülmekten kopartırken ince ince okul yıllarının hatıraları burun sızlatmıyor değil. ayrıca lise yaşamını böylesine özümsemekle kalmayıp, gerek başrol sayılabilecek karakteri kendisi de isyan edene kadar göstermemek gerekse sürekli sponsorlarla uğraşmak gibi rahatlıklar da içermekte.

    teknik olarak; ortalama 24'er dakikalık 12 bölüm + 6 adet kısacık ovadan oluşup, genel anime tarzının dışında skeçlerle ilerlemekte. kapanış şarkısından sonra mini bir bölüm halinde kızların lise yaşamına el atmakta.
hesabın var mı? giriş yap