• geyik manyağı genç dimağ yığınları ya da genç dimağın sisteme angaje olmama adına bilinçli bir şekilde geyik yapıyor oluşu. sonuç: hepbiri or* hiçbiri.

    düzelti: (bkz: sonuçsuz kalacak terapi gruplarına örnekler)
  • günümüzdeki siyasi atmosfer bu sonuçlardan biridir.

    (bkz: babam ve oğlum)

    sonuçları benzer olanlar:
    (bkz: 12 mart darbesi)
    (bkz: 12 eylül darbesi)

    sonuçları yönüyle bunlardan ayrılan:
    (bkz: 27 mayıs darbesi)
  • en son benim de dahil olduğum jenerasyon bir darbe girişimi gördü. darbe yaşamama rağmen bu girişimi ilk gördüğüm andan itibaren kurmaca/bilinen bir girişim olduğunu düşündüm ve hala öyle düşünüyorum. türkiye'de darbe yapanlar nato/abd nin izni bilgisi olmadan darbe yapamazlar.

    erdoğan bir projedir. kendisi bob eş başkanıdır ve bunu defalarca söylemiştir. bob dönüşümü için erdoğan'ı başa getirenler erdoğan kan kaybettikçe ona kan pompalıyor. üst akıl diye insanları korkuttukları şey aslında onların akıl hocaları. kendileri üst aklın emrindedirler. erdoğan'ın elini güçlendirirken iktidarını zayıflatıyorlar. yani, her işi yapmaya müktedir ama diken üstünde bir erdoğan.

    daha önce yaptıkları ergenekon, balyoz gibi düzmece davalarla tasfiye ettikleri subaylar yerine cemaatin elemanlarını yerleştirdiler. şimdi ise darbecilerin üstünden çıkan listelere göre görevlendirilecek ve tasfiye edilecek kişiler var. o kişileri de darbe bahanesi ile tasfiye edecekler.

    çünkü ortada başarısız olması planlanan bir darbe girişimi var.cemaat artık kullanışsız, onların yerine yeni kullanışlı enstrümanlar ve kadrolar lazım. böylece yeni kadrolarar da yer açılmış oldu.
    düşünün, aynı anda ordu,yargı,emniyet,iş dünyası,bürokrasi gibi her alanda istediğiniz kadroyu değiştirecek güce ulaşıyorsunuz,korkunç bir şey.

    herkes umudunu yitirdi, olan biten herşeyin erdoğan'ın kurgusu olduğuna inanıyoruz. bence öyle değil. erdoğan'ın akıl hocaları devrede. toplumsal kutuplaşma derinleşti. öte yandan muhalefette de yenilmişlik ve nefret hissiyatı derinleşti. açık konuşalım, bugün abd işgali olsa bayrak sallayacak milyonlar var. örnek, bharara.

    darbeyi abd'ye bağlayan algı yönetimi ile abd'yi yenen erdoğan imajı. mükemmel. bu nedemek, daha önce bizi bölecek korkusuyla abd'ye refleks alan halk gözünde abd'yi yenmenin verdiği özgüven oluturlması ve liderlerinin halk tarafından desteklenmesi. güzel algı! başkanlık, suriye, faiz lobisi konularında vatandaş fobisini yener ve uzun bir süre daha liderine oy verir. son günlerde görüyoruz, halk ekonomik olarak sarsılsa da durumu erdoğan'a değil, darbeye bağlar.

    taşlar yerine oturana kadar süreç böyle devam eder. oy vermekten başka elimizde bir güç yok. oy vereceğiniz kişinin kukla mı yoksa gerçekten cesur birisi mi olduğuna karar verip lider seçmek gerek. yoksa daha çok darbe daha çok operasyon görürüz.
hesabın var mı? giriş yap