• tropikal kuşlardan, maymunlara
    balıklardan zebralara kadar envai çeşitte hayvanların görülebileceği. içinde iki adet de kafe bulunan özel park
    faruk yalçın adlı işadamının yaptırdığı ve zarar ettiği tabelalarla ilan edilen yer. hayrına açılmış hayvanat bahçesi
  • fotoğrafını çektirmek istemeyen kafesinden kaçmış küçük bir maymunun, ''böööö'' diyerek beni korkuttuğu hayvanat bahçesi. ancak, şempanzeleriyle kalıcı dostluklar kurmak mümkün.
  • gidilesi gorulesi yer. yaninda fotograf makinasi ile gidilmesi daha da bi guzel olur.
  • içinde aslan kaplan zürafa penguen maymun ama en çok kuş bulunan izmit sınırları içindeki mekan.
  • esas adi bayramoglu kus cenneti ve botanik parki olan ve ilk acildigi zaman faruk yalcin'in ozurlu bir oglu oldugu ve onu mutlu etmek icin yaptirdigi sonra da butun cocuklar gorebilsin diye halka acildigi gibi rivayetler soylenen yer.
  • çocuk oyun parkı, konuşan ağaç, dinozor gibi ekstra atraksiyonların da bulunduğu, her yıl genişlediği izlenimini veren büyük park
  • 2003 ağustos ayında gittiğimde çok bakımsız bulduğum, hayvanları mutsuz gördüğüm, kimi hayvanlara az-çok yer ayrılmışken koca koca aslanların, timsahların küçücük yerlerde tutulduğunu görüp tüm hayvanat bahçelerine karşı bir nefret beslemeye başlamama sebep olan hayvanat bahçesi.

    tabi ziyaretçi olarak para ödeyerek içeri girmiş başka bir hayvan (orospuçocuğugillerden) elindeki su şişesinin içindekini bir maymunun üzerine boşaltıp boş şişeyi de hayvanın yüzüne vurmaya çalışıp da hayvanın sinirlendiğini görünce "nasıl sinirlendi" demesi üzerine zıvanadan çıkıp azarladığım kelli felli çoluk çocuk sahibi mahluk veya ördeklerin kendilerine atılan ekmekler için koşuşturmaları üzerine tüm nefretiyle "gözleri aç bu hayvanların kıracaksın boynunu" diye konuşan ve aynı nefreti suratında da görebileceğiniz, emekli insafsız asker görünümlü hıyar gibileri oldukça bu hayvanat bahçelerindeki hayvanları serbest bırakıp insanları kafese koymalı diye düşünüp, hayvanların neden bu kadar mutsuz olduğunu da anlayabiliyorum. zira ben ziyaret ettiğimde 20-30 kişi ancak vardı hayvanat bahçesinde ve ikisi yukarıda anlattığım insanlardı.
  • e-5 uzerinden gidildiginde darica sapagindan girilip uzun bir sure çayirova icinde tabelasiz gidilerek "acaba yanlis mi girdim?" kuskusu doguran sonra yelkenkaya mevki yonundeki hayvanat ve botanik bahcesi... giris ucretinin simdilerde ogrenci icin 10milyon lira oldugu hayvan çesitlerinin gercekten cok fazla oldugu yer...iceride cok bakimsiz ve pis tuvaletleri var ne yazikki...bulundugu cevreyle pek ilisigi yok gibi durmasi kotu...bazi uyari levhalari cok ilginc mesela "yerlere tukurmeyin" ve timsahin bulundugu yerde ise "iste bizim hayvan sevgimiz , atilan bir tas bir timsahimizi oldurdu" cinsinden ...yinede ulkede hayvanat bahceleri aras1nda kesinlikle en iyisi ve kapsamlisi , ankara'da "ataturk orman ciftligi" ile k1yaslaninca...
  • hayvanlarin zaruret icinde yasamaya zorlandiklari mahpushane kilikli yer. coluk cocuk acisindan bakilirsa gercekten cesit cesit hayvan var, sanirim zamaninda gulhane hayvanat bahcesinde oldugundan kat kat fazla. ancak her taraf les gibi, hayvanlar iki lokma ekmek icin taklalar atacak kadar ac bilac, sulari pis, havuzlarda pet sisler yuzuyor. aylik zararlari iki bucuk milyar civariymis anladik, ama o zaman giris ucretini yukseltin ya da daha az hayvana daha iyi kosullar saglayin diyecegim, eziyet etmenin alemi yok.
  • duvarlarindaki muhtelif tabelalardan bir zürafa nin ziyaretcilerin verdigi yiyecekten zehirlenerek bir timsah in da atilan tas sonucu oldugunu ogrendigimiz haziran 2004 itibariyle 15 milyon tl na gezilen, hayvanat bahcesi
hesabın var mı? giriş yap