• space marine tayfasinda benim imperial fistlerimden sonra en delikanli chapter

    (bkz: warhammer 40k)
  • warhammer 40k de kurabileceğim en karizma ve yobaz space marine birliği...
    üstelik olaya birde role playing katılırsa kafamdakileri masaya dökebileciğ en iyi ordu,
    onlar benim ss'lerim...
    geleceğin kara sovalyeleri
  • (bkz: warhammer 40k)

    1st founding bir space marine chapter'i. primarch'lari lion'el jonson. kayip olan primarch'lardan ilk bulunanidir. homeworld'leri caliban. her ne kadar isimleri dark angel olsa da zirh renkleri koyu ye$il, armalari da celikten kanatlarin arasinda bir kilictir.

    dark angel chapter'i, great crusade zamanlarinda fetihler konusunda sadece horus'un lunar wolves'lari tarafindan yakla$ilabilen chapter, daha sonra kendi icinde cok buyuk bir isyan ya$ami$tir. bu isyan sirasinda caliban'da ikamet eden chapter birlikleri toplu halde chaos tarafina gecmi$, daha sonra bunu duyan lion'el jonson, caliban'a geri donerek isyancilari bastirmi$, isyani ba$latan arkada$ini da the rock adli kalelerine hapsetmi$tir.

    bu isyanla ugra$an dark angel chapter'i, diger isyancilar tarafindan ku$atilan terra'da emperor'un yardimina yeti$ememi$, onun tarafindan bagi$landiklarini duymami$lardir. bu sebeptendir ki asil amaclari "retribution / redemption" dur.

    caliban da isyancilarla cikan sava$lar sirasinda yok olmu$, the rock buyuk bir battlebarge olarak uzayda hareket eden bir gokta$i gibi bir homeworld olmu$tur. lion'el jonson, sava$lar bittikten ve duzen saglandiktan sonra, the rock'un icine dogru bir yolculuga cikmi$ ve kendisinden bir daha haber alinamami$tir. hala ya$ayan tek primarch'dir.

    chapter organizasyonu genelde codex astartes'e bagli olsa da bir kac onemli farklari vardir. ilk olarak ilk company deathwing olarak anilir, ve asla normal zirh giymezler, sadece terminator zirhi giyerler. 2nd company ise ravenwing olarak anilir, zirhlari tamamen siyahtir. motorsikletli shock trooper'lardan olu$ur. chaplain'leri asil olarak "interrogator-chaplain" olarak anilir. bu chaplain'lerin amaci, eskilerden beri isyancilarin yaninda yer almi$ olan eski dark angel'lari bulup onlari arinmi$ hale getirmektir.

    onemli karakterleri arasinda commander azrael, interrogator-chaplain asmodai, brother ezekiel, keeper of the book of salvation ve brother bethor the banner bearer yer alir. azrael, chapter master olarak bir zamanlar lion'el jonson tarafindan kullanilan helm of lions'u kullanma hakkina sahiptir.
  • cadia'nın hologramına bakarken hafifce fısıldadı abaddon "neden? neden hala ele geciremedim" tam bu sırada kapılar acıldı ve siyah szırhlı cüppeli biri içeri girdi... bi terminator elindeki lightning clawı aktive etti... abaddon daha kafasını çeviremeden bi silah ışığı parladı ve terminator yere düstü... ve cüppeli konustu "istediin iki sektörde ayaklanma basladı.. artık cadiayı rahat alabilirsin" abaddon memnun bi sekilde gülümsedi.. " peki bunun karsılıgında benden ne istiyosun?" "hersey sonuclandıgında tower of angelsı bana bırak...."
  • (bkz: dark angel)
hesabın var mı? giriş yap