• "nazizmin saplanıları aslında iki savaş arasındaki dünyada mevcut olan tartışmaların radikalleşmesiydi. " s: 104
    "ı. dünya savaşı öncesinde toplumsal bilimciler ve yöneticiler tarafından giderek daha fazla kabul gören insanın ırkının ıslahı hareketi, savaşın kitlesel öldürmeleriyle güçlendi. 1921'deki ikinci uluslararası ojenik kongresinin açılış konuşmasında, amerikan doğal tarih müzesi'nden henry fairfield osborn şöyle demişti: "dünya tarihinde, ırk karakteri ve iyileştirilmesi hakkındaki uluslararası bir konferansın, bugünkünden daha önemli olabileceğinden kuşkuluyum. avrupa, dünya savaşı'nın her iki tarafındaki yurtsever fedakarlık sonucunda, yüzyılların uygarlığını, bir daha yerine konamayacak olan mirasının büyük bir kısmını yitirmiştir. avrupa'nın bazı yerlerinde toplumun en kötü unsurları üstünlüğü ellerine geçirmiş, en iyilerin yok olmasına neden olmaktadır. " s:105
    müthiş bir kitap. somut olayları ideolojik yaklaşımlarıyla, nedenleriyle uzun uzun ele alması, tane tane anlatmasıyla çok da özgün diyebiliriz. (içinde liberalizmin gözden düşmesi, parlamenter kriz, devlet - birey ilişkisi, sosyal demokrasinin gelişimi vs.)
    okumadan önce avrupa'nın tarihi hakkında çok bilginiz yoksa kısa avrupa tarihi olayları daha iyi anlamanıza yardımcı olacak şekilde geçmişin özetini verebilir. (bkz: #84063332)
    bundan sonra da göz atabileceğiniz eseri ise şöyle bırakayım: (bkz: faşizmin analizi)
hesabın var mı? giriş yap