• turk cizgi roman dergisi. hala cikiyormu bilmiyorum.
  • en son sayisini tuyao kitap fuar'inda gormustum. ondan onceki sayisi da 1 yil once cikmisti. biraz (!) sorunlu bir dergi.
  • 10 kadar çr gönüllüsünün para ve emek koyarak hazırladığı, sabahlara kadar pikajı montajı ile uğraşıp ertesi günü uykusuzluktan nokta kadar kalmış gözlerle işe-okula gittiği, alfa yayınlarının dışında hiç bir yayınevinin çizgi romanla ilgili küçücük bir broşür bile yayınlamadığı bir dönemde çr'nin bir sanat olduğunu hem de baba bir sanat olduğunu anlatmaya çalışan, ardından medya büyüklerine "haa, iş varmış lan bu çr piyasasında ölmemiş bak adamlar çatır çatır dergi çıkarıyo" dedirten, tr'deki ıı. dönem çr hareketinin elebaşısı hakkatten iyi bir dergi.
    öncelikle parasal sonralıkla ekip içinde dergiyi tek başına sahiplenmeye çalışarak dergi sayesinde kendi reklamını yapmaya çalışan bazı bencil arkadaşların oluşturduğu sıkıntılar yüzünden ekibi daaldı. sanırım artık çıkmıyo. çıksa bile o ekip olmadıktan sonra bi moka benzemez.
  • çıkan sayılarında tüm dünya çizgiromanlarından örnekler içeren, fakat önyargılı tiplerin bunu anlayamadığı bir çizgiroman kültür dergisi. dergi, dünyada etkili olmuş tüm akımları derinlemesine incelemeyi amaçlarken daha lokal ve daha az bilinen eserlerden örnekler vererek bunları da tanıtmayı amaçlamaktadır. tamamen bilimsel bir yaklaşım tarzı ile en çok ve yaygın kabul görmüş ürünlerin daha fazla yer tutacak biçimde ve daha detaylı incelenmesinin yanı sıra diğer akımların da göz ardı edilmemesinin gerekliliği konusu, darkwood ekibinin özenle üzerinde durduğu bir konu olduğu bilinmektedir. sanırım yayın hayatı devam edebilseydi nikaragua'dan, zanzibar'dan örnekler de görmek mümkün olacaktı.
  • heyecanla beklenen 10. sayısı sonunda okuyucusuyla buluşmuş olan dergi.
  • (bkz: zeynep akkuş)
  • özlem alpin'in kocası hakan alpin'in önderliğinde elemanlar ki kendisi bazı atılgan kapakları da çizmiş. bir aralar kayıpdunya.com'da ortaya çıkdılar ama ordan da kayboldular, sonra site kapandı falan. bir de baktım atılgan'da bile reklamları varmış.
    http://www.darkwoodsakinleri.net/
  • 1994-2003 yılları arasında toplan 12 sayı olarak yayınlanmış olan çizgi roman kültürü dergisidir. kadrosun atılgan bilimkurgu dergisi'nde de isimlerine rastladığımız aşkın güngör, ayhan öztürk, ali düzgün, habip faysal kemerizlioğlu, hakan alpin, hüsnü çoruk, k. ertan sevgi, kemal kulaoğlu, kenan kablan, metin demirhan, melih tarı ve zeynep akkuş'tan oluşmaktaydı. derginin içeriği çizgi roman araştırmalarından, denemelerden, yerli ve yabancı çizgi romanlardan mürekkeptir.

    (bkz: atılgan bilimkurgu dergisi)
hesabın var mı? giriş yap