*

  • kitaptaki hataların bizzat dennett tarafından tekzibi için:

    http://ase.tufts.edu/cogstud/papers/errors.html
  • bbc nin belgeselleştirdiği daniel dennett kitabı. belgeselin girişi istanbul'dadır ve adnan oktar çokça yerilmiştir.
  • dizi olmuş diyorlar.
  • ilk bölümü çok güzel eminönü ve istanbul görüntüleriyle başlayan ardından adnan oktarla dalga geçerek devam eden belgesel-dizi.

    andrew marr isimli zatın iğrenç sunumuna rağmen darwin'in teorisini çok basit ve kolay bir şekilde anlatıyor dizi.

    edit: btk tarafından ya da bizzat adnan bey'in teşrifi ile tez zamanda sansür yiyebilir. o yüzden bölümleri indirip depolayınız.
  • ilk bölümünde adnan oktar'a *gönderme yapılarak ona itafen hazırlanmış belgesel *
  • adnan oktar'la dalga geçtikleri bölümde ciddi ciddi kahkaha attığım, yalın bir dille ilerleyen, akıcı, belgesel tadında dizi. bence mutlaka izletmeliler adnan oktar'ın zatına.
  • ilk iki bölümü itibariyle özellikle konuya yabancı olanlar için fazlaca bir şey söylememekte. izlenebilir ama evrimi öğrenmek amacıyla değil. bunun için daha uygun olan eylemimiz; okumak oluyor.
  • icimdeki dunyayi ele gecirmek isteyen kotu adami ortaya cikarmis belgesel, soyadim adnan oktar la ayni oldugu icin belgesel arkada oynarken bir anda irkildim " oktearr is a dangerous cult leader " deyince sunucu, gozlerimi kisarak arkama yaslandim. yes!
  • daniel dennett'ın, türkçeye alfa yayınları tarafından kazandırılacak, şu anda redaksiyon işlemi sürmekte olan kitabı.
  • daniel dennett'ın evrimin belli teleolojik olmayan kurallarının olduğunu ve bu kurallardan yola çıkarak sonuçlarının kaçınılmaz olduğunu söylediği ve bu iki özelliğin evrimi algoritmik bir süreç yaptığını öne sürdüğü kitabı.

    kitabın büyük kısmında, evrimin ilerleyişinde saltational veya punctuated equilibria'nın da etkili olduğunu savunanları eleştirmiştir. çoğunlukla da eleştirilerinin muadili (bkz: stephen j gould) olmuştur. buraya kadar iyi hoş da...

    gould'u eleştirirken sıklıkla ad homineme başvurmuş olması. sürekli gould'un görüşlerinin nasıl ortaya çıkmış olabileceğini anlatışı ve bu noktalar üzerinden gould'u eleştirmesi dennett'a olan saygımı bir hayli sarstı.

    yok efendim gould'un evrimdeki konseptleri anlattığı gazete yazılarında, evrimin dinlerle bir çelişki içermediğini sıklıkla belirtmesi ve punctuated equilibria gibi hafif mistizme açık kapı bırakan(evrimin hızının bariz arttığı ve azaldığı dönemlerin olması, tanrı'nın müdahalesini düşündürebilir mantığıyla) görüşlerinin olması aslında gould'un evrimi her anlamıyla sindirememiş(ve kendine itiraf edememiş) bir hristiyan yapıyormuş falan. bu ve benzeri niyet okumalar hem yersiz ve saçma hem de kitabın ana hatlarından çok sapmasına yol açmış kanımca.
hesabın var mı? giriş yap