• bin kadar akademisyenin isteği.

    ben de hep diyom zaten, kaportacı salim abiyle bohçacı zeliha abla bi masaya yatırsın şunu, eksiğini yanlışını bir bir döksün ortaya.

    buyur ondan bundan isteyene kadar incelesene, tutan mı var. akademisyen olmuşsun ya.
  • sen curutelim dedin de biz sana hayır mı dedik yigidim?
  • muhtemelen sürekli incelenen bir teori hakkında "yeniden incelensin" derken kastedilen şeyin ne olduğunu tam anlayamadım. tam olarak ne yapılsın isteniyor? "yeniden incelensin ama bizim istediğimiz sonuca varılsın" gibi bir şey mi?
  • içeriğe girmeden önce, haberi hazırlayanların türkçe öğrenmesi gerektiğini gösteren durum var ortada.
    bildirge değil, bildiridir o.
  • "pozitivizm dini"

    bilimin felsefeye dönüştürülmüş hali olan pozitivizm; batı emperyalizminin toplumları daha kolay sömürebilmek için "kuşkuya açık" sorgulamayı, diyalektiği kullanarak yapacakmışmış, sonra da kendi "mutlak gerçeğini" dayatarak, seni beni bu antitez üzerinden uçuracakmış...

    pozitivizm tehlikeli bir yoldur. materyalist diyalektiği yani kısaca düşünmeyi düşünceyi yasak eder adama. pozitivistler tarihin dünyanın düşüncenin hatta sözün bittiğini tekrar eder dururlar sık sık. neden? çünkü insanların kitlevi biçimde düşünmesini istemezler, "bilim" üzere "biz ne dersek o" gibi mutlak doğruları dayatırlar.
  • mühendisler ve bilim insanları, darwin'in teorisini temel alan genetik algoritmaları bir optimizasyon tekniği olarak kullanarak çatır çatır çalışan yazılımlar ve cihazlar yapmaktayken darwin'in yeniden incelenmesi gereksizdir. sadece bu örnek bile teorinin doğruluğunu kanıtlar.

    canlıların evrimi konusunda darwin'in teorisini şüpheli bulanlar ise bakterileri bu mekanizmaya tabii kılarak kısa sürede test edebilirler. "yok ama insan buna uymayabilir" diyenler için bir test mekanizması öneremeyiz çünkü milyonlarca yıllık sürecin test mekanizması bire bir kurulamaz. varsın bildiklerini okusunlar, varsın istediklere şeylere inansınlar ya da açıp yeniden incelesinler. tutan yok..
hesabın var mı? giriş yap