• a) "doğa araştirmalari sporlari ve kurtarma derneği"

    989'dan beri faaliyetini sürdüren, gönüllülerden olusan, 17 agustos depremiden sonra üye sayisinda artis saglamis, bünyesinde antropolog, sosyolog ve biyolog gibi uzman bir kadroyu da barindiran olusum.

    faaliyetlerini üc ana baslik altinda toplamislar :

    i.doğa araştırmaları grubu
    ii.doğa sporları grubu
    iii.arama – kurtarma – yaşatma grubu

    (bkz: akut)

    b) "dogal afet sigortalari kurumu"

    devletin, yeni bir "vurgun" sahasi yaratmak amacli olusturdugu, hazine mustesarligina bagli, "zorunlu deprem sigortası"ni uygulatan kurum

    (bkz: ssk)
  • 4-7 temmuzda kastamonu ılgaz dağında keşif organizasyonu düzenliyor bu dask
  • http://www.dask.org.tr/ adresinden ulaşılabilir.
  • dogal afet sigortalari anlamina gelmektedir. su an icin sadece zorunlu deprem sigortasi sekliyle policeleri bulunmaktadir sigorta acentelerinde. isleyis sekli kisaca odenen primlerin uluslararasi bir havuzda toplanip riskin gerceklestigi bolgelere aktarimi seklinde ozetlenebilir. biraz acmak gerekirse, bizim odedigimiz primler, bugun atina'da bir deprem olursa oraya aktarilacaktir, ancak havuzun buyuklugu goz onune alinirsa ayni havuzdan yarin istanbul'da olabilecek bir depreme de aktarim soz konusudur.

    devletin buradaki tek mudahalesi sigortanin kanunlastirilmasi (maalesef halen kanunlasmamistir yururluge girdigi tarihten beri.) seklinde olmaktadir. yani tapu islerinde eger bir dask policeniz yok ise, islem yaptiramiyorsunuz.

    ayrica dask, compaq firmasi ile anlasip e-devlet uygulamalarina ornek teskil edecek xml tabanli bir hizmet sistemi kurmustur ki, henuz ornegi yoktur baska devlet kurumlari bazinda.
  • doğada görüntü avcılığı fotoğraf yarışmasının (dask-dogay 2003) bu yıl ki etabını 17-19 mayıs tarihleri arasında kaş-antiphellosda gerçekleştirecek olan dernek.
  • hazinenin açtığı ihale sonucu 08.08.2005 tarihinden itibaren işletmecisi milli reasürans t.a.ş. iken garanti sigorta olarak değişmiş olan kurum. 27.09.2000 tarihinde milli reasürans dask işletmecisi olarak sistemi oluşturmaya başlamış ve oluşturduğu sistem gerek sigortacılık tekniği gerekse bilgi işlem altyapısı bakımından övgüler almıştır. sigortacılık alanında dünya üzerinde örnek gösterilebilecek bir oluşumdur.
  • web üzerinden eri$im hizmeti çalı$mıyor desek yeridir.. önümde 12 tane mü$terinin poliçesi var ve sabahtan beri girilemeyen sistem yüzünden kağıtlarla birbirimize gülümsüyoruz..**
  • sigorta yaptırabilmek için ödemeniz gereken prim miktarını teknolojik yollarla* öğrenememeniz için elinden geleni yapan kurum.
hesabın var mı? giriş yap