• endonezyalı, gariban babası iş adamı, güzel insan.

    şu röportajı çok hojdur:

    https://www.bloomberg.com/…h-flyers-full-show-9-03-

    çok zengin olmasına rağmen zenginleri hiç sevmediğini söylüyor. mütavazı denmez bu adama, tevazu sonradan öğrenilen bir şey, adamın sözlüğünde "hor görme" diye bir şey olmadığından varlıklı insanlarda genel olarak gözlediği bu davranıştdan adeta tiksindiğini söylüyor. çocukluk ve gençlik yıllarında çevresinde bu tür şeylere çok şahit olmuş, hatta bu durumun kendisinde komplekse varan etkileri olmuş. öte yandan bu kompleksi yönetebilmem bana çok şey kazandırdı diyor.
    lafla peynir gemisi yürümez tabi. tahir gerçek bir yardımsever. sosyal adalet, fırsat eşitliği, yoksullukla mücade gibi konulara çok vakit ve kaynak ayırıyor. işlerim hareketli de olsa, durgun da olsa mutlaka hayır işlerine bütçe ve zaman ayırırım diyor. servetinin yarısını da rahmetli olduktan sonra endonezya halkına bağışlayacakmış. bu ülkeye çok şey borçluyum onlar sayesinde kazandıysam onlarla paylaşmalıyım diyor.
    bill gates ile birlikte de sosyal yardım kampanyaları yürütmekte imiş. gates ne verirsen bir o kadar da bizden deyince oda 100 milyon demiş. arada iki sıfır fazla söylemişim falan diye de espiri yapıyor. ulan tahir dedim, alem adamsın. çocuklarım da her şeyden önce adam olsun diyor. bence bir çocuk ailenin aslını temsil eder diyor. yani bir ailenin kimliği yetiştirdiği çocuktan belli olur gibisinden şeyler söylüyor. kendisini dindar bir insan olarak tanımlıyor. ayrıca inancın düzgün bir insan olmak için gerekli olduğunu düşünüyor.

    bavul ticaretiyle iş hayatına başlamış, 60 larda singapurdan bavullarla getirdiği eşyaları orada burada satıyolarlarmış annesiyle birlikte. mühendislik okumuş, okurkn evlenmiş, iş hayatına atıldıktan sonrada okumayı bırakmamış. okuduğu her bölümde çift anadal yapmış bir profesör ayrıca.

    ...
    mayapada iş grubunun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyor. dato 'sri. tahir, 1981-1989 yılları arasında otomotiv bayi olarak faaliyete başlamış ve 1981-1986 yılları arasında pt bnp lippo leasing genel müdür yardımcılığı görevini yürüten danışman olarak görev yapmıştır. tekstil endüstrisinde mayatexdian grubunun başkan vekilliği görevinde bulunmuştur. 1990-1994 yılları arasında bank mayapada'da başkan direktör olarak görev yapmıştır. başkanın pt başkan vekilliği yapmıştır . mart 2013'ten bu yana bank mayapada ınternasional tbk'ye ve komiserlik görevini de yürütmektedir. pt başkanın komisyon üyesi olarak görev yapmıştır. bank mayapada ınternasional, 1990'dan 2011'e kadar olan tbk, 2011'den mart 2013'e kadar başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. mayıs 2012'den beri pt sejahteraraya anugrahjaya tbk komiseri başkan yardımcılığı ve ekim 2008'den bu yana komisyon üyesi olarak görev yapmaktadır. 1996 yılından bu yana pt sona topas turizm sektörü başkan yardımcılığı ve pt ınti dufree promosindo görevlerini sürdürmektedir. 1988 yılından beri surabaya'daki airlangga üniversitesi'nde olağanüstü öğretim görevlisi. nan yang üniversitesi, 1976'da singapur, 1987'de san francisco'daki golden gate üniversitesi işletme bölümü'nden, 2008'de tujuh belas agustus surabaya üniversitesi'nden doktor honoris causa'dan mezun oldu.
    ...
hesabın var mı? giriş yap