• karanlık adliyeler, kirli suratlı avukatlar, ifadesiz memurlara inat pembe kartondan yapılmış dosyalardır. yalnız öyle bir pembedir ki bu olabildiğince kirli ve karanlık bir tonu vardır. matbaadan yeni çıkmış olanlarının kenarları oldukça serttir ve adeta adaletin cezalandırıcı fonksiyonuna ithafen değen eli kesici etkisi vardır. içindeki dosyalar cümbüş gibi karışıktır ve bunlar takıla çıkarıla dava dosyası folloş olur, dağılmaya yüz tutar. aynen karman çorman olan bir adalet sisteminin yok olmaya mahkum olduğu gibi...
  • idari mahkemelerde kullanılanları boz renkli; ama pembesi ile karşılaştırıldığında çok daha hoş görünen dosya.
  • yeni olanları artık neden o renkte olduğu anlaşılamayan pembe renkliler gibi değildir. kartondan ve yeşil-beyaz renktedir. yalnız barodan alınanlar ile diğerleri arasında bir fark vardır ki, birinde hukuk dava dosyası, diğerinde ise yalnızca dava dosyası yazmaktadır. hatta ilk gördüğümüzde yani hukuk dava dosyası yazanla ceza davası açılamıyor mu ehe ehe şeklinde düşünmeye de sevk etmiştir.
  • 2010’dan bu yana hakim başına düşen dava sayısında düzenli bir azalma var ama 2004-2016 yıllarını arasında gelen ve karara bağlanan dosya oranında anlamlı bir azalma yok.

    diğer bir deyişle, hakim sayısında yaşanan artışa rağmen, davaların sonlandırılmasında bir verim artışı söz konusu değil. aksine 2016 itibariyle mahkemeye gelen davaların karara bağlanma oranı son 13 yılın en düşük seviyesi olan %56,7’ye gerilemiş.

    https://www.dogrulukpayi.com/…alarinin-onune-gectik
  • kapanmış iki dosyam var. takipsizlik ve beraat. yapmadığım iki şey ile suclandim. biri 20 yaşında diğeri 30 yaşında iken. hadi ilki zaten direkt yaşla kanitladigim bir şeydi de ikincisinde bayağı ugrastirdilar. resmen suçluyu bile gittim kendim yakaladım.

    sonuç:
    1- bela gelip sizi bulabiliyor.
    2- hukuk bilmek hayat kurtarabiliyor.
    3- her 10 senede bir hakkimda dava açılıyor.

    bakalım 40 yaşında ne ile suclanacagim.
hesabın var mı? giriş yap