• memo'nun, kan davalısı sülo ile ilk kez karşılaşmasında aralarında geçen diyalog eşliğinde iki aile arasındaki kan davasının geçmişini izlediğimiz flashback sahnesi (ki kanımca türk sinema tarihinin en komik flashback'i diyebiliriz bu sahne için) ve spagetti western'leri akla getiren köy düellosu sahnesiyle akıllarımıza kazınmış 1981 arzu film yapımı türk komedi filmi.

    ayrıca ebabil kuşu gibi ötmek olgusunun kemal sunal tarafından pratiğe döküldüğü filmdir. (tabii ki başarısız bir şekilde)
  • sulo'nun, tabutta kefene sarili halde mezara goturulurken, asagidaki repligiyle tarkan tevetoglu'na ilham vermis olmasi muhtemel turk filmi.

    -la cabuk olun cisim geldi!
  • - sülo laf aramızda senin karı bi poka benzemii
    -ulsun kargaya yavrusu şahan (şahin) gibidir

    ayrıca

    tabut taşıma esnasında memo nun "şimdi seni nasıl gömecez kara toprağa" ağıtlarına cevaben "unutma başım hortuma gelecek"

    replikleriyle yaran başarılı film

    ayrıca
    (bkz: misker harikasi)
  • gelmis gecmis en komik turk filmi.. simdi uc bes tane komedyeni alsan kan davasi, asiret gercegi, cehalet, cok eslilik uzerine bi film yaptirmaya calissan kimi tepkilerden cekinir, kimi sebep dahi gostermeden filmde rol almak istemez.

    deyimler sozlugunde var midir bilemem ama : (bkz: igne deliginden hindistan gormek)
  • filmin bir özelligi de, --en azından benim icin-- üstad $ener $en'in usta kemal sunal ile beraber oynadıgı son film olmasıdır.. bir veda ya da bir finaldir..
  • - hee çok iyi yemek yapar.. garı gibi

    repliğiyle, günlük hayatımızda yemek yapan er kişiler arasında geyik çevrilmesine de vesile olmuş filmdir.
  • tamamını seyretmek için (bkz: http://video.google.com/…?docid=3416248015161124124)
  • kan davası anlayışını mizahi açıdan eleştiren, zamanına göre oldukça başarılı bir film. zira kan davasını eleştirme amaçlı bir film oluşu, filmin iki baş kahramanının sülalelerine verilen isimlerle bile (davaro ve hıyarto) anlaşılmaktadır. tabi çoğumuz ilk olarak küçük yaşlarda bu filmi izlemiş olduğumuzdan sadece kemal sunal' la şener şen' in küfürleşmelerine gülerdik, artık rtük sağolsun onlara da gülemiyoruz... bence kesinlikle ama kesinlikle birkaç kere izlenilmesi gereken bir film, temel olarak kan davasını eleştirse de, yanında birçok konuyu ele almıştır. köylerdeki yaşam tarzı, despot ağaların köylüler üzerindeki otoritesi ve uyguladıkları baskı, eşkıyalık, törelerin tabulaştırılması, bu ve bunun gibi birçok konuyu da çok öne çıkarmadan mükemmel bir dozda verir bu film. anne babalar çoğu zaman "kemal sunal izlemekten bıkmadın mı hala?" gibi sorular da sorsalar, televizyonda gördüğü an işi gücü bırakıp bu filmi izlemeye koyulan insanlar tanırım. gerçekten bir başyapıttır türk sineması için, aynı anda hem mizahi yönü olup, hem de toplum tarafından o zamana dek getirilmiş, mantıksal dayanağı olmayan tabuların eleştirilmesi, komik gösterilerek yanlış olduklarının mükemmel bir şekilde gözler önüne serilmesi yönüyle davaro kadar başarılı olabilen film sayısı oldukça azdır.

    hollywood aktörleri bok yemiş der insan şener şen ve kemal sunal' ın oyunculuğunu görünce bu filmde. zaten dikkat edilecek olursa, ikisinin bir arada oynadığı ve akla çabucak gelen bir diğer film de kibar feyzo' dur, o da en az bu film kadar iyidir belirttiğim hususlarda. daha fazla imkanla çekilmiş olsa bu film, acaba şu anki ününün kaç katı bir üne sahip olurdu diye düşünmeden de geçemiyor insan.
  • şener şen'in, karısı ayşoyla ağasının düğünündeki harkulade oyunu ve figürleri, goa trance camiasını derinden etkilemiştir.
  • filmin bir sahnesinde şener şen, kemal sunal'ı hapisten kurtarmak için, içine çarşaf koyduğu bir tepsi börek getirir.

    - önce al şu böreği
    - börek, çoğ severim, saol canım.
    - yemeee!
    - yo ben böreğe dayanamam.
    - yeme diyorum ulan!
    - o halde niye getirdin be gavat?
    - memocan tepsinin içinde çarşaf vaar...
    - aaa çarşaflı börek. kıymalısı yokmuydu lan bunun?

    repliğiyle beni benden almıştır.
hesabın var mı? giriş yap