• yıldızı austria wien'de parlamıştı... fazla geçmeden, daha 15 yaşındayken bavyera'nın devi tarafından kapıldı... bir sene genç takımda mücadele ettikten sonra bu yaz bayern münchen'in ikinci takımına yükselip mehmet scholl ile gerd müller'in öğrencisi oluverdi... başarılı performansını taçlandıran ise bu ay fransa karşısına a milli formayı sırtına geçirerek çıktığı dünya kupası grup eleme karşılaşması oldu... avusturya milli futbol takımı'nın rekortmen çocuğu, daha 17 yaşından 3 ay 20 gün almışken stade de france çimlerinde buldu kendini ve 54 yıl sonra avusturya'nın en genç a milli olan futbolcusu ünvanını kazandı...

    şu anda bayern'in şampiyonlar ligi kadrosundaki en genç oyuncu konumunda alaba... scholl, oyuncusunun yeteneğini yerlere göklere sığdıramıyor...

    viyana doğumlu dedik ama belirtmeden de geçmeyelim, gözlerinin çekikliğini filipinli annesinden, teninin rengini ise nijeryalı babasından alıyor alaba...

    düzeltme: viyana doğumlu dedik, ama yazmadım. arkadaş arasında yaptık o deme işini...
  • 24 haziran 1992 doğumlu. 2009/2010 sezonunda bayern münchen'in a takımıyla antrenmanlara çıkmaya başlamıştı. geçen sene şubat ayındaki dfb-pokal maçında oyuna sonradan girerek bayern'in resmi maçlarda forma giyen en genç (17 yıl 7 ay 8 gün) oyuncusu oldu. van gaal onu genelde sol bek olarak kullansa da esas mevkisi orta sahanın ortası ve solu. bu sene ocak ayı transfer döneminde tsg hoffenheim'a kiralandı. ayağının tozuyla takımının ilk dört maçında ilk on bir çıktığı ve bir de gol kaydetti. hoffenheim'da orta sahada oynadığını ekleyelim. geleceği çok parlak.
  • arabasinda justin bieber dinleyen fantastik insan. :)

    http://http//www.youtube.com/watch?v=uzmjtotk2f4

    yanindaki ise hoffenheimdan takim arkadasi (bkz: ryan babel).
  • tam adı david olatukunbo alaba olan bayern münchen'in avusturyalı sol kanadı. avusturya milli takımı forması da giyer.
  • bu gece soldan yaptığı bindirmelerle türkiye milli takımını şaşkına çevirecek olan efsanevi sol açık. biz arda, nuri gibi overrated oyunculara bel bağlarken alaba umduğumuz dağlara karlar yağdıracak.
  • (bkz: zenci japon)
  • (bkz: cono)
  • bu gece türk milli takımına karşı döktüren oyuncudur.nitekim ayağına aldığı toplardaki rahatlık verdiği paslardaki isabet yüzdesi ile birçok futbolseverin beğenisini kazanmıştır.kısacası alaba bu akşam ben top oynayacağım diye sahaya çıkmıştır umarım bizim futbolcularımız bu arkadaştan birşey öğrenmişlerdir.
  • 25 nisan 2012 real madrid bayern münih maçı nda penaltı kullanırken gösterdiği özgüvenle, bir anlamda finalin erken habercisi olmuş oyuncu. şişirilmiş bir özgüven yerine sergilediği salt bir özgüvendi. gerçekliği başta neuer olmak üzere tüm takımı etkiledi.
  • cidden bu adamın galatasaray'a sempatisi/sevdası var. buyrun.
hesabın var mı? giriş yap