• le parkour olayini cocukluk arkadasi sebastien foucan ile baslatan fransiz evladi.. olayin fikir babasi, baslatani, mimari...

    http://www.davidbelle.com/ seklinde gayet de guzel bi web sitesi vardir...
  • banlieue 13 isimli filmde basrolde oynamis olan abimiz. dvd'nin ekstralar kisminda ,abinin filmde yaptigi hareketleri cekimlerde birebir ayni hayvanlikta yapmis oldugunu görüyoruz.
  • 14-15 haziran'da istanbul kanyon'da ziplamaya geliyor.
    www.hippro.com

    ***

    david belle gelmedi, yaverlerini yollamis.
    onlar da takla attilar.
    o kadarini biz de yapiyoruz lan.
    sicislar limited.
  • babasinin, paris'in ilk itfaiye helikopter birligini kurmus kisi, izinden giderek once itfaiyeci olmus. ardindan bileginden sakatlanmis, bunu biraz da bahane olarak kullanarak itfaiyeciligi birakip fransiz donanmasina katilmistir. burda atletik yapisi ve becerileriyle basarili olmus ama askeri disiplinin ona gore olmadigina karar vermis ve ayrilmistir. daha sonra hindistan'da dovus sanatlari ogrenip paris'e geri donmustur. ogrendigi ve edindigi butun teknikleri kullanarak le parkour u olusturmustur. paris'e dondugunde kendisi gibi atletik ve sehir hayatinda ozgurlugu seven bir grup gencle yamakasi grubunu kurmustur.
    bu noktada yamaksi'den arkadasi sebastien foucanla birlikte bu yeni sporu tanitmaya calismislardir. belle daha cok spor kismiyla ugrasirken foucan aktorlugunden gelen baglantilarla tanitim kismina agirlik vermistir.ve sonunda film sirketlerinin ilgisini cekmislerdir.
    bir cok filmde karograf ve koordinator olarak calismistir. hatta, senelerdir le parkour olayini saraylarda yapan, prince of persia'nin film versiyonunun karografligini ustlenmis kisidir.
  • türkçesi banliyö 13 olan filmde her an atlayıp, zıplamaya potansiyeli olan kardeşimizin, emeklilik gecesini yaşayan komiserimizi dillere destan kutlamasıyla dikkatimi çekmişti. sanırım o kutlamada iki demir parmaklık bir de kelle vardı.
  • david belle ile yapilan bir roportajdan toparlanan bilgilerle parkur ya da serbest kosunun ne oldugu, niye yaptiklarina, sadece atlamanin ziplamanin otesinde ki felsefesine dair, ustasinin agzinindan bilgilerle donatilmis videolu fotolu bir yazi icin bkz:

    http://www.prensesemektuplar.com/…damdaki-adam.html
  • sanırım çocukluğumdaki en büyük idol aldığım aşmış parkour üstadıdır kendileri.

    şimdi yılların verdiği çöküntüyü yüzünde görmek falan.. üzülüyorum ama yaşattığı bu felsefe ve spor anlayışı ile öyle böyle bir iz bırakmadı arkasında... yeni nesiller efsane işler yapıyor. gözünün arkada kalacağını düşünmüyorum.
hesabın var mı? giriş yap