• bir sürü hayret edilesi durum içeren karardır:

    iyi hali yok muymuş? kararın açıklaması 5 yıl ertelenmemiş mi? olabiliyor mu böyle?

    edit. @chaoslord , @tekkisilikcumhuriyet , @sexwithsatan, @jean baptiste clamence uyardı, bu kadar büyük cezalarda karar erteleme yok. avucunu yalıyorsun. o zaman bi şey öğrendim: her seferinde bir kişiyi sıkıştırıp dövüyoruz. abartmıyoruz. bu sefer doğru anladım herhalde.
    edit 2. @jean baptiste clamence , @nargilegene kulağımı çekti. suça göre en fazla 5 sene ve adli sicil kaydından düşene kadar beklememiz lazımmış. yani bendenizin anladığı, kabaca her 5 senede 1 stres atma imkanımız var. nankörlük yok, peşin teşekkürler. ama gene de bu imkan her 3 senede 1'e indirilemez mi en azından? malum, ekonomik sıkıntılar, karı dırdırı, potansiyel suçlu çocuk, manyak patron, ... devletimiz bir imkan verse de 2-3 yılda bir rahatlasak acuk.
    edit 3. @acik kahve öğretti, @ önce, hede sonra olacakmış. edit ve edit 2.'de nick'i geçen suserlere saygımın gereğini yaptım.
    edit 3. bir yıl on bir ay sonra @postsurrealist tarafından yeşillendirilerek konuyla ilgili yeni gelişmelerde haberdar oldum: birgün linki ve sabah linki, yani ceza meza yok anlaşılan. bak ben bir şey demiyorum. artık bir şey denecek çizgi aşıldı bu ülkede.
  • hayret bu ülkede adalete yer yer rastlanabiliyormuş.
    soyu tükendi diye biliyorduk.

    ama yine de acaba nasıl bir hesapla adalete engel olunmadı bu sefer dememe neden olan hapis cezasıdır bir yandan da. vardır bir hesapları, yoksa bu devirde kim kime adalet veriyor.
  • çok sevindiğim olay.

    dayak at, burnunu kır, hakaret et, videoya çek, paylaş. yok öyle.

    yalnız ilik gibi hatunlardı. yazık olacak 10 sene.
  • sadece kisiyi özgürlüğünden alıkoyma suçundan ceza almalarını garipsedim.
  • türk yargı sisteminin ne kadar sağlıklı çalıştığını gösteren olay.bakın polis şehit edene verilen ceza : 7 yıl 6 ay

    dayak atana 10 yıl.evet suç cezasız kalmamalı ama mantıklı düşününce 10 seneyi bulacak bir suç da yok ortada.
  • benim anlamadığım dayak yiyen kızlar dayak atanların evine neden gitmiş? bu kadar aptallarsa yedikleri dayak yerinde.
  • dayak atmaktan değil, hürriyeti tahdit etmekten ceza almışlardır.
  • kavga etmemiş işkence görmüş kızlardır. verilen cezaların aynısını mafya bozuntularına da vermeliler.
  • kavga için 10 yıl verildiğini düşünenler var sanırım. cezadaki en büyük kalem "kişiyi silahla hürriyetinden alıkoyma". kişiyi evine çağırıyorsun, arkadaşlarınla beraber biber gazı sıkıp, zorla bir odaya kilitleyip, hep beraber dövüyorsun. sokak kavgası değil bu olay. biraz okuduğunuzu iyi anlayın ve değerlendirin. o odada kızın kaçacak hiçbir yeri yok ve tek başına kaldığı için kızı orada dilim dilim kesseler kimsenin haberi olmayacak.
  • hagb alabilecek küçüklükte bir ceza değil.
    haliyle infaz görecek.
hesabın var mı? giriş yap