• man of steel ile temelinin atılacağı ileri sürülen sinema evreni. aynı marvel cinematic universe'te iron man ile başlanıp teker teker solo filmlerle the avengers'a gidilmesi gibi man of steel yoluyla justice league'e gidilmesi düşünülüyor anladığım kadarıyla. nolan'ın the dark knight serisinin ise bu evrenle bir alakası olmayacağı açıklanmış ki çok iyi, nolan'ın üçlemesi dalında güzel.

    marvel 5 yıl önce kimsenin adını sanını bilmediği iron man'i a-list karakter haline getirmeyi başardıysa dc'nin superman'le büyük yardırması lazım. marvel studios'taki pazarlama zekasının onda birinin wb'de olmaması büyük handikap ama superman reyiz bu zorlukları aşacak umudundayım.

    kıssadan hisse, man of steel'i izleyin.
  • marvel evrenininin şu anki konumuna gelebilmek için bir on sene daha beklemesi gereken evren. marvel o zaman nerelerde olur bilinmez. (bkz: marvel cinematic universe/#46982327)
  • marvel cinematic universe'den farklı olarak, önce tek tek karakter filmleri çekip takımı toplamaktansa bütün karakterleri aynı filme toparladıktan sonra tek tek karakter filmleri çekecek olan cinematic universe. (bkz: cümleyi toparlayamamak)

    başta çok karşı çıkıp "olur mu yeaaaa" desem de, sonradan filmlerden yetkili birinin (kim olduğunu hatırlamıyorum),

    "batman v superman'dan sonra gelecek justice league filminde kötü adam darkseid değil, brainiac olacak. aquaman, superman filmindeki world engine nin atlantis'e zarar vermesinden dolayı kızgın bir şekilde ortaya çıkacak. green lantern ise justice league'nin ilk filminin sonunda dünyaya gelecek ve "braniac'ı yendiniz ama darkseid sizi sigecek" diyecek, böylece justice league 2'ye bağlanıcaz, diğer karakterlerin de kökenlerini gösteren filmler izleyeceğiz."

    şekline yaptığı açıklamadan sonra fikre ısındım hatta ve hatta "helal olsun" dedim.

    sonuçta, gidip marvel cinematic universe gibi önce karakter sonra toplama filmler çekselerdi çok çalıntı duracaktı.
    bu daha iyi olmuş.
  • marvel cinematic universe ile her geçen gün rekabeti arttıran evren.

    kimin kazanacağını zaman gösterecek ama böyle devam ederse 2 tarafta kazanır gibi duruyor.

    eee bizede izlemek düşer.
  • tahminlerime göre batman v superman'in sağlayacağı yüksek gişe başarısından sonra suicide squad patlasa bile -ki beklentim çok düşük, o yüzden filmi izlediğimde zevk alacağımı düşünüyorum- yoluna sağlam adımlarla devam edecek evrendir.

    öncelikle, batman v superman filminde birçok insanın ıskaladığı bir nokta olduğunu işaret etmek gerekiyor; filmin tam adı batman v superman*. yani asıl olay batman v superman'da değil (tabii o da önemli), dawn of justice'de. neden asıl olay burada? çünkü film justice league filmine ve diğer filmlere (örneğin green lantern, wonder woman, flash, yeni batman filmleri) ön ayak olacak.
    bugün yayınlanan suicide squad fragmanından sonra birçok kişi, "yaşlı batman'i genç bebelerle dövüştürüyorsunuz" gibi yorumlarda bulundu. tahminimce, fragmanda gördüğümüz batman'li sahne bir flashback.
    aynı şekilde, suicide squad'ın set fotoğraflarından gördüğümüz üzere, joker'in dövmesiz çekimleri de mevcut. bunlar da flashback olacaktır ve örneğin harleen quinzel'in nasıl harley quinn haline geldiğini gösterecektir diye düşünüyorum.

    adamlar daha önce denenmemiş (ya da denendiyse de ben bilmiyorum) bir teknik kullanarak, çok karakterli filmlerden tekil karakterli filmlere yönelecekler.
    mesela, yine tahminimce batman v superman fragmanında gördüğümüz robin kostümünün hikayesini ve dolayısıyla jason todd'un cortu çekmesini yeni batman filmlerinde göreceğiz.
    40larının sonundaki bir batman'e yeni maceralar yazmaktansa, bütün bu olanların öncesinde neler olduğunu anlatacak filmler bekliyorum. çünkü en nihayetinde çizgi roman evrenini birebir uyarlamasalar bile, ortada bir jason todd gerçeği olduğuna göre en azından dick grayson, batman v superman filmi esnasında çoktan nightwing olmuş vaziyette blüdhaven'de boy gösteriyor olmalı.

    uzun lafın kısası, daha önce dediğim gibi, marvel gibi tek tek karakter filmleri çekip sonrasında birleştirselerdi fikir direk marvel'dan araklama olacaktı. bu şekilde daha farklı bir bakış açısı yakaladıklarına inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum.
  • dizi evreni çok iyi bence ordan yürüselerde olurdu. arrow ve flash şeklinde bi batman dizisi fena olmazdı.
  • superman/batman apocalypse hikayesi üzerine inşa edilecek bir supergirl filmine sanırım kimse hayır demezdi.

    başlangıcı veya içeriğindeki filmlerin ne olacağını bilinmez ama finali kesinlikle flashpoint paradox ile yapılması gereken filmler bütünü.
    jeffrey dean morgan'ın batman, lauren cohan'ın ise joker olacağı bir hikaye ile evreni sonlandırıp yenisini oluşturmak muhteşem olurdu.

    lauren cohan'den joker olmaz dediğinizi duyar gibi oluyorum; görsel
hesabın var mı? giriş yap