• dc superman ise marvel örümcekadam dır.
  • dc siciksa marvel tassaklidir. lakin marvel da siciyor yavastan. amina koyayim joe quesada.
    dc kotu demiyorum tabi. marvel evreni daha stabil, karakterler birbirine daha entegre.

    dc ise bireysel olarak iyi karakterler barindirmasina ragmen evren olarak daha kotu.

    yani en basidinden, superman var. batman var. abi batman i oldurmek o kadar kolay olmali ki. ama olmuyor iste, herif cok populer.
  • her türlü dc'nin alacağı karşılaştırmadır. iş çizimlerde bitmiyor. zihniyet ve mesajda bitiyor.
  • dc'nin marvel'i her türlü kucağa alacağı karşılaştırmadır.

    (bkz: marvel sucks dc rocks)
  • dc green arrow ise marvel hawkeye'dır. her zaman dc'nin yeri ayrıdır.
  • dc comics şu son yıllara kadar hep marvel'ın önünde olmuştur evreninde güç dengesi yoktur doğrudur ama marvel ın yapısının daha sonra oluşturduğundan dc'nin hatalarına düşmemesi doğaldır ancak bir dc fanı olarak dc nolan'ın batman trilogy'si çıkartırsak son 10 yılda armut toplarken marvel ıron man-thor-hulk gibi yapımlarla elini kuvvetlendirip avengers'la zirveye yerleşti ardından yine başarılı bi stratejiyle evrenin popülerliğini koruyan yapımlarla devam edecek 2015'de batman vs superman çıkacak iki vasat aktörlerle 2017 de justice league var ortada sağlam kadro yok neyse biz de animated serileri tekrar açar açar izleriz
  • amerikan ana akım çizgi romanları olarak tanımlayabileceğimiz iki yayınevi marvel ve dc'nin, özellikle okurları tarafından gündeme getirilmesi pek popüler olan karşılaştırması.

    aslında düşünüldüğü zaman bu karşılaştırmanın en ufak bir mantığı yoktur:

    http://altevren.net/…genel/583-croy-9-marvel-vs-dc-
  • marvel karakterlerinin hikayelerinin daha mantıklı temellere dayandırılması,daha gerçekci kökenlere sahip olması bir artı.fakat genel olarak olaylar ve hikayelerin pek mesaj verememesi,aksiyon kavga dövüş üzerinde çok durulup bende sadece görsel zevk uyandırmaları büyük bir eksi.mizah olarak aralara çok sağlam esprilerde kattıklarını unutmayalım.

    dc'nin daha ütopik karakterlere sahip olması ve karakterlerin hikayeleri üzerinde bolca oynama yapıp alternatifler oluşturması.buna rağmen son zamanları(man of steel özellikle)ele almazsak hikaye ve olaylarda daha çok duygu&mesaj vermesi,daha samimi olması(bu kişisel düşüncem).hikayelerde hayatı daha iyi ele almasını sayalım.

    iki evreni de severek takip ederim.bulabildiğim tüm çizgiromanlarını okuyup iki evrenide bolca araştırırım izlemediğim film,animated movie,animated series yoktur herhalde.
    gelelim sadede.dc benim gözümde daha ağır basıyor,karakterlerinin çekim gücüne karşı koymak zor.
    sağlam bir dc fanı olarak tabiki cevabım ''dc ezer geçer bro.''
  • sirf wolverine sayesinde bile marvelin galip gelecegi versus'tur.
hesabın var mı? giriş yap