• kia-hyundai marka araçlarda 2015 yılının son çeyreğinden itibaren kullanılmaya başlayan çift kavramalı şanzıman türü.

    diğer çift kavramalı şanzımanlarda olduğu gibi hareket eder etmez ikinci vitese geçerek birinci vitesi neredeyse yok sayar.

    yoğun trafikte kullanımda şanzıman ısınma problemi yaşamamak için vitesi manuel moda alıp trafik açıldığında tekrar otomatiğe alarak şanzıman ile ilgili problemlerin önüne geçilebilir.
  • özellikle veri sıkıştırmasında çokça kullanılan bir matematiksel dönüşümdür örneğin heryerde kullandığımız jpeg resimler ayrık kosinüs dönüşümü yardımıyla oluşturulurlar ayrıca frekans domeninden zaman domenine geçişte de kullanılabilir. konuşma tanımadada popüler olan mfcc bu amaç için dct'yi kullanır.
  • dual clutch transmission
    getrag'ın geliştirdiği, dsg (direct shift gearbox) teknolojisinin ford grubunda kullanılacak olan ismi.
  • dual coding tehory kelimesinin kısaltılmış verisyonudur. ikili kodalama sistemi denilen sistemin sağ ve sol beyinin ortaklaşa çalışmasıyla ve çoklu ortam öğrenmeleri ile ilgili bir teoridir kendileri.
  • çift kavramalı şanzıman teknolojisi. honda motorun bir çok modelinde bulunan ve otomatik vites konforu ile motor sürücülerini rahatlatan teknoloji.
  • discrete cosine transform. (bkz: discrete cosine conversion)
  • motosikletlerde hondanin kullandığı; elektrohidrolik bir kavrama ve vites değiştirme dişli kutusundan oluşan otomatik şanzıman teknolojisi. çift kavramalı bi sistem...

    her biri ayrı dişli setlerine bağlanan iki adet bağımsız kavramaya sahip olan bu sistemde bir kavrama 1., 3. ve 5. viteslerle ve diğer kavrama ise 2., 4. ve 6. viteslerle çalışıyor.

    eski kafalılık mi bilmiyorum, herhalde öyle ama ben kanser gibi algılıyorum kendi sürüş kültürüm ve geleneğin gereği bu yeni moda işleri.
    africa twin'de ne kadar africa twin kaldı mesela? hüzün veriyor bana bu dct şanzıman talebinin üretimde oluşturduğu istilacı, yayılmacı profil.
    avrupada satılan africa twinlerin yarısı, goldwinglerin yarıdan fazlası dct şanzıman tercihliymiş

    hadi gw üç oda bi salon makine, neyse. ama böyle bisey* isteyen adamın yapısal olarak africa twin'le ne işi olur, anlamıyorum. git bin işte efendi gibi maxi scooterina ya alla alla.

    honda gibi efsane modeller üretmiş bir markanın, o ağalar paşalar devrini dutturuk bir tiktok fenomenleri devriyle takaslaması gibi geliyor bana tüm bu "sürüş konforu" adına yapılan teknoloji geliştirmeleri. -çok duygusal bir yaklaşımla- teknoloji arsizliginin yavaş yavaş sürüş zevkini maksimum yaşatan makinelere sirayet ederek, o zevkimizi elimizden alması gibi hissediyorum.
    giderek daha az motosiklet kullanıyoruz. giderek daha çok motosiklet kendi kendini kullanıyor.

    viraja kendi giren, kendi çıkan, frenaj kusurlarını kendi toleransiyla zayıflatıp, neredeyse kendi kendine ayakta duracak kadar dengeli makinalar yapan bu mühendislik yaklaşımın öncüsü bmw dır aslında. paralever, telelever sistemlerini geçtim, sanki tüm fitili ateşleyen, 2000'lerin basında rotax motorla ürettiği f 650 ye abs fren koyup f650 gs i piyasaya sürmesi oldu. ışaret fişeği gibi bi hamleydi...
    sonra 5. günün şafağında* 1200 gs geldi.
    istinye borusan'dan çıkıp şöyle bir turlayıp gelmiştim o 1200'lerden biriyle ilk geldiklerinde.
    normal normal çıktığım tesise yıldırım aşkına tutulmuş halde döndüm. mala bağlamıştım gücü, dengesi, hafifliği, viraj kabiliyeti karşısında. o zaman çok yeniydi.
    hepimiz büyülendik ilk bi, yalan yok.

    ...

    arabalarda efsaneler devri nasıl 70'lerin sonlarına doğru artık ömrünü tamamladıysa; 80'lerden itibaren nasıl bu teknoloji pek öyle bi efsane çıkarmadıysa, motosikletler için de 2000'ler, 2010'lar öyle bir ayarda olacak sanirim.

    bulup edip temizinden bir çift farlı, karbüratörlü africa twin toplayıp koymak lazım garaja.
  • direct-shift gearbox/#55240365 entarisinde belirttiğim yazılım saçmalığının aynısına sahip olan şanzıman.
hesabın var mı? giriş yap