• türkiye'de pek görülmeyen, bilinmeyen barilla gibi bir makarna üreticisi.
  • 1887'de kurulmuş olan 165 çeşitli şekilde üretim yapan italyan gıda şirketi. çoğu batı avrupa ülkesindeki marketlerde mavi sarı paketlerinin üzerindeki şirin kız figürü ile dikkat çeken de cecco ürünleri ile mutfak hünerleri makarnaya endeksli genç bünyeler için yemeği bir ziyafete döndürür. pişme süresi ortalamanın üzerinde olsa da beklenilen zamana değdiği konu üzerinde genetik bilgileri olan italyan arkadaşlarım tarafından da test edilip onaylanmıştır.
    http://www.dececco.it/
  • gnocchi de üretmektedir.
  • lezzetini, özelliğini, tarihini geçtim sadece davetkar paketleriyle bile adamın ağzını sulandırmayı başarabilen bir marka.
  • şu ana kadar romada keşfettiğim en lezzetli makarnaların üreticisi. gerçekten çok farklı, barilla filan rakip olamaz.
  • artık internetten de satisina baslanmis:
    http://www.gurmesepeti.com/ adresinden satış yapıyorlar.

    bakmak isteyenler için facebookta grubu bile var:
    http://www.facebook.com/…-turkiye/46821134858?ref=s
  • eger yemediyseniz gerçekten makarna yememişsinizdir gibi beylik bir lafi sonuna kadar hakeden makarna üreticisidir. bir kere yedikten sonra, hayat boyu yediğiniz makarnaların bomboş olduğunu hissedersiniz. cünkü de cecco tahmin bile edemeyeceğiniz kadar doludur, yogundur. bir de önemli bir detay, abiler gerçekten usta. pakedin üzerinde kaç dakika yazıyorsa, o kadar dakika ile mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor. ne eksik ne fazla. yeni baslayacaklara özellikle linguineyi ısrarla tavsiye ediyorum.
  • en kaliteli makarna markası. ansiklopedi kalınlığında katalogları vardırkesinlikle açken bakılmaması lazım,. akla hayale gelebilicek bütün makarna türlerini çeşitli kalınlıklarda ve uzunluklarda üretirler. bu çeşitlilik insanın başını döndürsede türkiyede son kullanıcının ulaşabiliceği çeşitleri sınırlıdır. makrolarda, bazı migros ve carrefourlarda bulunabilir. yeşil yani ıspanaklı makarnaları insanı dehşete düşürür, meraktan bir kere ısıran bir kişiye iki tabağı yedirtebilir. bu muhteşem makarnaların en kötü yanı ise fiyatlarıdır, 500gr'lık paketleri barilla'dan yaklaşık 4 kat pahalıdır. 500gr makarna ve 1 kavanoz sosunu yaklaşık 15 liraya temin etmek mümkündür. evde pişirilicek bir makarna için aşırı pahalı gözükse de ortaya çıkan makarna orta halli bir çok italyan lokantasında servis edilen makarnadan güzel olucaktır.
  • neredeyse pişmiş satılan gnocchi di patate ile türk damak tadına uygun bir deneme yapılabilir. zeytinyağı, soğan, sarımsak, domates, biber salçası, sevenler için jalepeno ve kurutulmuş kırmızı biber, maydanoz ve fesleğenli sos yapılır. bir kaç dakika haşlanan gnocchi yüksek kenarlı servis kabına alınıp yoğurt ile karıştırılır, üzerine sosu dökülüp yüzeye yayılır. yoğurt ile biraz soğuyacağından sıcak yemek isteyenler fırında 80 santigrad derecede biraz bekleyip yiyebilirler.
hesabın var mı? giriş yap