• radikal'deki tanıtım:
    trier filmde en sevdiği yönetmen jorgen leth'in sınırlarını zorluyor. yıllardır hayranı olduğu yönetmen jorgen leth'i sarsmak ve onu kendine getirmek için bir proje geliştirir trier. yaptıkları anlaşmaya göre leth kısa filmi 'kusursuz
    insan'ı (lars von trier bizzat başyapıt olarak nitelendiriyor filmi) beş kez daha çekecektir.
    bu süreçte her çekim trier'in koyduğu engellere göre gerçekleştirilir. leth çalışmaya başlar ancak trier'nin istekleri zamanla çekilmez hale gelir. leth aylarca küba'dan hindistan'a uzanan uzak yolculuklar yaparak filmi gerçekleştirir ancak trier hatalara karşı sert ve acımasızdır. leth, trier'in engellerini aşarak ortaya sinema adına 'eşsiz eserler' çıkarır.
    '5 engel' projesi, trier'nin yüzüne patlayan bir tokata dönüşür.
  • lars von trierin jorgen leth ile gerçekleştirmiş olduğu yarı belgesel yarı kurmaca filmi. bu eküri rahatsız ediciliğin doruklarında dolaştırıyorlar bizi. bir yandan "bu nasıl sinema" diye soruyorsunuz, diğer yandan olumsuzlamak amacıyla ağzınızı açınca aslında filmin de niyetinin bu olduğunu anlıyorsunuz.

    leth'in yıllar önce yaptığı "perfect human" filmi üzerine hayret edici beş çeşitlemeden oluşuyor bu film. trier kamera karşısında iyi huylu bir şeytanı oynuyor. "nasıl oluyor iyi huylu şeytan" diye sormayın. 666 kere sordum bu soruyu kendime. hala yanıtlayamadım!
  • (bkz: perfect human)
  • izledikten sonra sinema ve sinemacilik ile ilgili bazi seylerin kafamizda daha bir belirginlesmesini saglayan belgesel kivamindaki film.

    kisaca; gittim, gordum, begendim.
  • bir insan çok sevdigi ve takdir ettigi birinin önüne neden engeller koyar? ona yardım etmek için...tam olarak lars von trierın jørgen lethe yaptıgına inandıgı eylem budur...onu zorlamak ve sürekli mükemmelligi arayan jørgen lethi daha az mükemmel olmaya hatta kötü bir film yaratmaya zorlamak...ama jørgen leth kendi üslubuyla tüm engelleri kötü bir film yaratmadan ve yaratmayı reddederek ortaya koyar ve ortaya lethin perfect human adlı kısa filminden yola çıkan, muazzam olduguna inandıgım bir anime ve dört kısa film ortaya çıkar...film tüm bu süreci,kısa filmleri ve lars von trier ve `jørgen lethin eglenceli ve ögretici diyaloglarını kapsar...
  • sanirim coca cola filmin sponsoruydu.
    trier ile leth'in onlerinde, yanlarinda, civarlarinda mutlaka bir kola sisesi bulunuyordu.
    (corporation'dan cikip five obstructions'a giren biri olarak her seyden killanabilirim!)
  • jørgen leth'in sefaletin ne olduğunu tam olarak görmediğine kanaat getirdiğim film.
  • lars von trier'in odasına ve çalışma ortamına şahit olabileceğimiz film. odasında bulunan til makinesine ve içki şişelerine dikkatinizi çekmek isterim. lars von trier'in jørgen leth üzerinde uyguladığı baskı ve yaptığı konuşmalar, onun dogville'yı çekerken hiç de zorlanmadığını gösterebilir. yönetmenliğin ne kadar hayalgücü gerektirdiğini anlatan film. ayrıca çizgi film gerçekten güzeldi.
  • bir yil icinde izledigim iki en iyi filmden biri bu. digeri de dogville'di zaten. lars von trier'e saygim artti, agzim bir karis acik terkettim salonu. leth'e karsi merak uyandirdi, ortasindaki animasyonla kill bill volume 1'daki anime neymis ki dedirtti. von trier'in sesiyle bir problemim var yalniz, o adama o ses gitmiyor.
hesabın var mı? giriş yap