• bir spike lee olma yoluna baş koymuş justin simien isimli gencin siyah-beyaz (bjk ayrı) konusu üzerine işlediği 2014 yapımı film. içinde tek tanıdığım mad men dizisinde dawn chambers rolündeki teyonah parris var. aman ne sürpriz !
  • 2014 yapimi justin simien filmi.

    amerika'daki irkciliga farkli bir bakis acisi getirmis. izlemek gerek.

    "racism is not over, it's just evolved."
  • metascore'u 79 olan underrated bir' film.

    oyuncu kadrosu da gayet iyi.
  • twitter'da #boycottnetflix tag'ının popülerleşmesine sebep olan dizi. youtube'daki trailer'a %93 oranında dislike gelmiş.
  • siyahların egemen olduğu ütopik/distopik bir dizi zannederken olayın bambaşka çıktığı dizi.

    youtube'da yayınlanan trailer'ın altındaki beyaz insanların tepkileri görülmeye değer.

    zaman "white people" tagıyla baklava desenli kazak giymiş düzgün tipli sarışın çocuk gösterilmesi ayar etmişti beni. tepkiler yerinde.
  • edit: an itibariyle bitirdiğim dizi. mesajı değerli ancak aşağıda bahsettiğim tehlikeyi hala sürdürüyor. bakalım yeni sezon olursa nasıl ilerleyecek. genel olarak beğendim.

    dört bölümünü izlediğim ve sevdiğim dizi.

    konusundan bağımsız olarak öncelikle anlatım tarzının çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. farklı karakterlerin aşağı yukarı aynı günlerde ne yaptığı anlatılıyor her bölümde. bu da bize herkesin bir hikayesi olduğunu gösteriyor.

    konusuna gelince, bir miktar rahatsız edici gelebilir ancak duyulan rahatsızlık acaba kişilerin gizliden gizliye devam ettirdikleri ırkçı duygularının dışavurumu da olabilir. yaşadığımız ülkede beyazlar - siyahlar şeklinde bir kavga olmadığı için daha objektif bakabileceğimizi düşünüyorum.

    dizi ayrıca siyahların geçmişte yaşadıkları yüzünden ve haklarındaki klişeleri doğru kılmamak adına ne kadar sorumluluk altına girdiklerini gösteriyor. ırkçılığın böyle bir sonucunu da görüyoruz dizide. ben başarılı buldum. yalnız dizinin "bütün beyazlar ırkçıdır" mesajı verme ve vermeme arasında gidip geldiğini de görüyorum. burası tehlikeli.
  • dizisi için konuşursam, bence çok başarılı bir yapım olmuş. filmini henüz izlemedim; dizideki sam karakterini oynayan kadın oyuncudan dolayı da filmi pek izlemek istemiyorum sanırım. bilemiyorum aziz romalılar; ben de bir beyaz olduğum için, ırkçı olduğum için yani, renkli gözlü melez kadın oyuncuyu çok güzel buldum.

    imdb'de bu diziye oy verenlerin cinsiyet ve yaş aralığı grafiğine baktığınızda her yaş aralığında kadınların erkeklerden daha yüksek puan verdiğini görüyorsunuz. ezilen sınıfların ilki, kadın gerçeğinin bir tezahürü sanırım bu oylar. bir türlü, kadınlar ezilen siyahlarla daha yakından empati kurabiliyorlar anlaşılan. beyaz, yaşlı erkek ise muhafazakarlığın kalesi konumunda, her zaman olduğu gibi.

    ben diziyi çok beğendim. abd. indiana'da yaşamış bir insan olarak da bunun ne anlama geldiğini biliyorum. ben bir white polis için ne kadar white isem bir siyaha göre, bir white amerikalı'ya göre de bir o kadar zenci olabildiğimi gayet iyi biliyorum.
  • imdb'de female oylarının yüksek olmasının sebebi tumblr'daki kadın nüfusun fazlalığındandır.

    (bkz: tumblr feministi)
  • yes sir here we are :)
  • muhteşem bir dizi. sense8 falan bok yemiş bana göre. en sevdiğim karakterler lionel, coco ve gabe.
hesabın var mı? giriş yap