• h r giger üstadın adından tahmin edilebileceği gibi ölüm temalı resim serisi

    (bkz: h r giger)
    (bkz: birth machine)
  • zero hour'un baslarını sevenlere göre bir grup. baslar dışında da enstrüman kullanımı güzel ama o vokal boktan sözlerle söylemeye başladı mı baya bir şey kaybediyorlar. vokali ve sözleri değiştirdiler mi vasatlıktan kurtulmamalı imkansız. 2003 çıkışlı grubun adıyla çıkmış tek bir albümleri var.
  • aynı zamanda yönetmenliğini stephen norrington'ın üstlendiği 1994 tarihli bilimkurgu.
  • bence değeri bilinmemiş bilim kurgu hatta cyberpunk filmlerindendir.

    https://www.youtube.com/watch?v=slhq5jppbnc

    --- spoiler ---

    94 yapımı, bk filmlerinin kült aktörü brad dourif'ir rol aldığı bir filmdir. yan rollerde çok genç bir sekreter rachel weisz var. diğer oyuncular malesef pek tanınmış değil, çoğu dizilerde yan rol alabilmiş. filmde bir malum bir robot ve zamanına göre terminator çakması bir hardman mevzusu vardır, ayrıca evreni de ilginçtir. filmdeki iki karakterin isimleri weyland ve yutani'dir mesela :)

    --- spoiler ---
  • 94 yapımı film.2003 yılının yakın geleceğinde geçen death machine , ahlaken yoksun bir yüksek teknoloji silah tasarımcısı jack dante (brad dourif) ve onu durdurmaya çalışan kişi hayden cale (ely pouget) hakkındadır. cale yaklaşırken dante, kendisine karşı çıkan herkesi öldürmek için devasa bir robot dinozoru serbest bırakır. sadece 1990'lardan gelebilen bu şahane bilimkurgu/aksiyon/korku filminde çok sayıda mermi ateşleniyor ve çok fazla kan dökülüyor. tür filmi hayranları, ince olmayan saygılardan (jack dante = joe dante, scott ridley = ridley scott) doğrudan film yapımcılarının adlarına (sam raimi, john carpenter) kadar çeşitli karakter adlarını kesinlikle tanıyacaklardır.death machine , aşırı şiddeti nedeniyle sri lanka, çin, iran, malezya, ırak ve avustralya'da yasaklandı.
hesabın var mı? giriş yap