death of a bachelor
-
2016 model panic at the disco albümü.
-
panic! at the disco'nun 5. stüdyo albümü. brendon urie'nin eşiyle birlikte yaşadığı evde yazdığı, eski bekarlık günlerinin bitişini anlattığı bir albüm olmuş. panic!'ten geriye sadece kendisinin kalması da cabası.
şarkı listesi şöyle:
1. victorious.
2. don't threaten me with a good time.
3. hallelujah.
4. emperor's new clothes.
5. death of a bachelor.
6. crazy=genius.
7. la devotee.
8. golden days.
9. the good, the bad and the dirty.
10. house of memories (feat. dylan schwab).
11. impossible year.
albüm çıkmadan 6 şarkı falan yayınlanmıştı zaten. genel olarak gayet hareketli bir albüm, too weird to live, too rare to die'dan çok vices & virtues'a benziyor. nitekim ben vices&virtues'u daha çok severim, o yüzden beni gayet mutlu eden bir albüm bu. impossible year dışında tüm şarkıları defalarca dinledim. crazy=genius, don't threaten me with a good time ve house of memories en çok dinlediklerim. crazy=genius'a doyamıyorum diyebilirim.
ben sevdim bu albümü, olmuş. -
panic at the disco'nun bilboard 200 listesinde 1 numaraya yerleşen ilk albümü. twtltrtd'dan daha çok sevdiğimi söyleyebilirim. bunda brendon'ın söz yazma yeteneğinin yeri çok tabi.
dinleyin, dinletin. hipsterlığı bırakın. -
spotify bağlantısından ulaşabileceğiniz son model panic! at the disco albümüdür. evlenince müziğinin duygu yoğunluğu düşenlerden biri gibi oluyordu solisti. albümle aynı adı taşıyan düşük tempolu yüksek duygulu parçayla bir metafor mu yaptı bilinmez. keyifli dinlemeler.
-
ilk haftasında amerika'da toplam 200.000 satan panic! at the disco albümü.
-
panic! at the disco'nun aynı isimli albümünün en şahane parçalarından. kafa sesine kurban senin brendon!
-
yine bir a fever you can't sweat out olmayan albüm.
emperor's new clothes efsane olmuş. loop'a alıp alıp dinliyorum. ama albümün geri kalanını dinlerken sıkıldım.
nerede a fever you can't sweat out dönemi, nerede sonrası. the only difference between martyrdom and suicide is press coverage , lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off , but it's better if you do , i write sins not tragedies, build god, then we'll talk. hepsi ayrı ayrı bebeklerim. albümü baştan sona hala bayıla bayıla dinliyorum.
sonraki dönemden de çok güzel şarkılar var ama işte albüm başına hep bir iki tane. pretty odd'da nine in the afternoon, vices & virtues'da the ballad of mona lisa, too weird to live, too rare to die!'da miss jackson ve girls / girls / boys, death of a bachelor'da da dediğim gibi emperor's new clothes.
bir de death of a bachelor albümünde brendon urie artık tek kaldığı için emperor's new clothes biraz da bu duruma karşı hislerini anlatıyormuş. "i'm taking back the crown", "i see what's mine and take it", "finders keepers, losers weepers" falan hep buna ithafen yazılmış. iyi güzel de albümün geri kalanı çok sıradan:( keşke "zafer sarhoşuyum" temalı şarkılar yazacağına (ki bu şarkıyı çok beğendim dediğim gibi, ama yine de..) eski ekiple eski performansını toplasa da bir a fever you can't sweat out tadında albüm çıkarsalar.
ha, tabi brendoncuğum yılda bir iki tane o güzel sesiyle bağıra çağıra söylediği güzel şarkılar yapsa, arada da konserlerde üstünü çıkarmaya devam etse biz yine panic! at the disco'yu seve seve dinlemeye devam ederiz, etmez değiliz. ama işte gönül ister ki albümler de eskisi kadar güzel olsun.