• ilk olarak facebook yorumlarında gördüğüm hadise. "yorum tuttu, burdan dayımgillere selamlar" ve benzerlerini okumaktan gına gelmişti. burada daha manalı editler yapılsa da entry'nin konusuyla hiç alakası olmayan mesajlar verilmesi facebook'taki durumdan öz itibariyle çok farklı değil. "buraya bakarlar" mantığıyla iş yapmayın, konuyla ilgili edit gerekmedikçe bırakın öyle kalsın.
  • iyi niyetli bir girişim ama işlevi, facebook'ta "vatanını seven 642354532 insan bulabilirim" tarzı gruplardan birine katılmakla veya isminin önüne tc koymakla eşdeğer. oraya "soma'yı unutma unutturma" yazınca bir farkındalık yarattığını sanmak saflık biraz. unutmayacak adamın öyle debe edit'lerine filan ihtiyacı yok. unutmak isteyenlere de 1000 tane debe edit'iyle hatırlatsan nafile.

    illa bu edit'ler vasıtasıyla bir faydam dokunsun diyorsanız, gidin mesela acil kan aranıyor duyurularını yazın, belki gerçekten de birileri görür de ihtiyaç sahiplerine kanlarını ulaştırabilirler. zamanında birisi madem debe'ye girdim bari bir işe yarasın deyip, bu tarz bir duyuru yazmıştı.

    edit: (korkmayın debe olanından değil :p) daha önce de burayı editlemişim herhalde yazım yanlışı yapmışımdır onu düzeltmek içindir neyse, o zamanlar bu saçmalık için nispeten naif duygular besliyordum ama şu an resmen tiksiniyorum, o debe edit'ini hele ki o edit'le sosyal mesaj şovunu yapanı görünce kan beynime sıçrıyor o kişiye özel mesaj atmamak için kendimi tutuyorum, yakında en sonunda dayanamayıp her gün debe'yi tarayıp şu embesilliği yapanları ya bu başlıkta ya da nick altlarında ifşa edeceğim o olacak, de kendime göre haklı nedenlerim de olsa o kişiye göre durduk yere sataşmış olacağımdan başıma iş alırım düşüncesiyle yapmıyorum.
  • senin entry'ni beğenenlere sokayım şeklinde küfür etmemi sağlayan yılışık düzenleme.
  • son zamanlarda en beğenilenlere giren çoğu entryde bulunan edit. ben hayatımda böyle itici ve yapmacık bir edit türü görmedim. sırf şukuları ve favorileri daha fazla kapmak için girdiğiniz şu şekillere bakın. hala ergen kafasında yaşıyorsunuz hala tek amacınız daha fazla ilgi çekmek.
  • sözlükte çok saçma sapan iş gördüm * * * ama bu kadar saçma şeyle ilk defa karşılaşıyorum. bir iki kişi yapmıştı da şimdi virüs gibi yayıldı. ciddi ciddi yazı döşeyenler var mesela. genel olarak konular soma, gezi'de vefat edenler, ne bileyim vahim durumlar falan.

    unutmuyoruz kardeşim merak etme. şov yapmanı gerektirecek bir durum yok ortada. yakında "1000 fav'a soma anahtarlığı hediye"ye evrilecek diye korkuyorum. yapmayın lan şöyle şeyler. iticilikte son nokta.

    son zamanlarda popüler olmuş gereksiz bir oluşum. görüldüğü an eksiye abanma sebebi.
  • son dönemde çaylak övme ile birlikte en kolay favori alma yolu.
  • böyle bir şeyin varlığından henüz haberim oldu. sözlükte bundan daha iğrenç bir şey görmedim daha önce. gizli bakınıza swh yazan adamların embesilliğinden geçilmezken ortalık bir de bu çıkmış. olum bu nedir lan? 3 yaşında mısınız amına koyim? bunu bir insan nasıl kendine yedirip de, hiç bir rahatsızlık duymadan yapabilir aklım almıyor lan. bir insan niye bu kadar kendini önemli görmek ister lan? dalyarak mısınız ambiti misiniz nesiniz acaba? tam bir sik kırığı hareketi. eli sıkılacak adam değil bunu yapanlar.
  • sözlük evreninin balkon konuşması.
  • sözlükçülerin kamera bende mi heyecanı. ya da bir şekilde oraya çıkma fırsatını bulmuş meltem cumbul'un oscar törenindeki anlamsız ve heyecanlı hali. fırsatını buldu ya, fırsatını, fırsatını.... ne çok söyleyeceğiniz şey varmış. sanki ne amk. adam küresel çapta mesaj veriyor burdan.
  • tam bir sosyal medya duyarlısı hareketi. yaşanan toplumsal olaylara göre devamlı profil fotoğrafını değiştirip birkaç gün sonra "yine mi çok eğleniyoruz? selfie'leri paylaşan zihniyetin sözlük yansıması. dandik bir bkz'la db'ye girmişken insanlık görevini yerine getirmenin gururunu yaşıyorlar sanırım. "soma'yı, ali ismail korkmaz'ı unutma!" çünkü o her an onların yasını tutuyor ve bizlere de unutmayın diyor fırsatını bulmuşken. televizyona çıkınca tüm sülalesine selam yollayan adam gibi bir şey bunlar da. ya da güzellik yarışmasında derece alınca "foklar ölmesin :(" gibi sosyal mesajlar verip birkaç ay sonra kapak attığı zengin iş adamı sevgilisinin aldığı binlerce dolarlık kürkle paparazzilere yakalanan manken gibi de olabilirler. tam karar veremedim. he bu arada, samimiyetinizi sikeyim.
hesabın var mı? giriş yap