• adana turgut özal bulvarı'nda bir kebapçı. sahipi yeni lezzetler denemeye çok meraklı bir insan olduğundan ve de soslu makarnasını artık müşterileri arasında meşhur ettiğinden her yemekten önce makarna ikram eder. tavuk pirzolaları bir germeç piliç olmasın ama çok lezzetlidir ve farklı bir tat sunar. biraz tuzlu bir mekandır, orası ayrı.
  • bu servis kalitesiyle nasıl bu kadar popüler olduğunu anlamadığım kebapci. herseyi iki üç kere hatırlatmak gerekiyor garsonlara. yemeğimiz o kadar gecikti ki garsonun biri yemeğimizi bitirdiğimizi sanıp "masayı toplayayım mı" diye sordu. saka gibi mekan anlayacağınız.
  • hayatımda yediğim en iyi mezelere sahip yer. hele o mantar ve makarna aradan 9 ay geçmesine rağmen hala rüyalarıma giriyor.
  • bildiğim kadarıyla ana yemekten önce getirdiği makarna körili ya beşamel soslu değil safranlıdır.özal'da açılan şubesine ilk açıldığı zamanlarda gitmiştim ve makarna sosunu söylemekten imtina ediyorlardı.ayrıca çoğu yerde olduğu gibi ilk açıldığındaki ilgi alaka sonra sonra rağbet görmeye başladığında yerini ilgisizliğe bıraktı.adanalılar bilir bir süre sonra sizin mekan seçiminizi küçük detaylar belirler.çünkü en kötü mekanda da, tablacıda da ortalama üzeri bir kebap yiyebilirsiniz.o yüzden küçük şeyler sizi sıkı bir müşterisi olduğunu yerden uzaklaştırabilir.kebap sektöründe adanada hataya yer yoktur*
  • vejeteryan bir müşterinin yiyecek bir şey bulamaması sonucunda, kebap öncesinde makarna servisi yapmaya başlamış kebaçı. olay şöyle gelişir:

    vejeteryan bir beyefendi arkadaşlarıyla beraber kebapçıya gitmek durumunda kalır.

    - ben buraya geldim ama vejetaryanım. çok saçma biliyorum ama et dışında ne yiyebilirim?
    - salata dışında birşey tavsiye edemiyoruz maalesef beyfendi
    - ama ben çok açım..
    - hmm.. valla bugün makarna yapıldı elemanlarımız için. ondan ikram edelim?
    - olur tabi

    şef mutfağa gider durumu anlatır ve şunu ekler:

    - oğlum adam sonuçta müşteri. öyle dümdüz servis yapmayın makarnayı. mantar, krema falan bişeler koyun

    beyefendi makarnayı yedikten sonra

    - yahu çok beğendim ben bunu. ellerinize sağlık valla her yerde anlatacağım.

    ve böylece kebapçıda makarna servisi başlar.
  • fiyat olarak iyice geçirme işine giren kebapçı, sadece makarna ve mantarı için gidilebilir, gerçi aynı makarnayı ben evde de yapabiliyorum, adana kebabı sası kokuyor sanki, pek beğenmiyorum, işi biraz ticarete, reklama döktüler gibi geliyor bana, eski tadı yok, bazı çalışanlarıda ukala, iş yeri sahibini takdir ediyorum çoğu kişiyle ilgilenir, sakin zamanlarda her masaya gider.
  • adana turgut özal bulvarında bulunan, 10/10 fiyat-performans oranına sahip kebapçı. kebap öncesi getirdikleri köri soslu makarna oldukça lezzetlidir. siz makarnanızı yerken masa çeşit çeşit mezelerle dolar.

    masaya gelen mantara bayılacaksınız. üzerine sinen ızgara tadı müthiş bir tat yaratıyor. yalnız mantarı soğutmadan, sıcak olarak yemelisiniz. adana'ya gittiğimiz zamanlar uzak dahi olsa sadece mantar için gittiğimiz zamanlar oluyor.

    tanım: adana'da bulunan yerel bir kebapçı.
  • eğer giderseniz ciğer yemeyin. diğer yemekleri lezzetlidir.
    mantarini yerken icindekilere biraz dikkat ederseniz aynisini evde de yapabilirsiniz.
  • adana da sonradan görme kebapçılardan. makarnası güzel mi evet mantarı güzel mi evet. adanası güzel mi hayır. kuşbaşı tavuk vs güzel mi hayır. lan kebapçısın sen kebapçı kebabını güzel yapsene. sonradan görmeden kastım 2 yılda meşhurlaşmış bir yer olarak fiyatlarını direk iki ile çarpmayı kastettim. sosyal sayfasında verdiği cevaplarla da seviyesini belli etmiştir.

    https://www.facebook.com/pg/dedekebap/reviews/
  • gece gece makarnası yüzünden aklıma gelmiş kebapçıdır.

    bundan birkaç yıl önce bir iş dolayısıyla adana'da bulundum. akrabalar falan da orada olunca güzel bir yemek yemeden olmazdı elbette.

    menü içerikleri değişmediyse kebap istediğinizde masanıza kebaptan önce fındık lahmacun, nar ekşisi sosuyla ızgara ya da fırında pişirilmiş mantar, pişmiş soğanlı bir meze, acılı ezme, üzerinde zeytinyağı gezdirilmiş ev yapımı yoğurt, roka ya da tere bulunan mevsim salata, maydanoz ve limonun ayrı tabakta geldiği bir salata, karışık turşu, bakır bardakta ayran ve puf lavaş geliyor. bunların dışında esas olay makarna'da. bir tane garson masaları gezip elinde tavayla ara sıcak olarak koyduğunu düşündüğüm makarna veriyor. biz kebapçıya geldik ne makarnası diye içimden geçirirken makarnadan bir lokma aldım. kebap geleceği için fazla koymuyor garson. makarna öyle lezzetliydi ki az daha istedim. açıkçası hayatımda bu kadar lezzetli makarna yemedim diyebilirim.

    zaten kebap öncesi gelenlerle doyuyor hemen herkes. eğer yanında ekmek falan da yenmişse çatlama durumuna geliniyor. ayrıca bütün yiyecekler doğal ve taze olarak geliyor. tadından fark ediliyor. kebabı da zaten olması gerektiği gibi. kebabı iyi yapamıyorsanız zaten adana'da restoran sektöründe iş yapmanız zor. bu kadar gelen malzeme sonunda 2017 fiyatıyla 1 kişi kebap için 25-30 lira aralığında bir hesap geleceğini düşünüyorum en fazla. et fiyatının katlanarak artması neticesinde gayet normal bir fiyattır nazarımda. bu arada o safranlı makarna'nın tarifini bilenlerin yeşillendirmesini rica ederim.
hesabın var mı? giriş yap