• eskiden hürriyet gazetesinde hudaverdininde bulunduğu köşede yayınlanırdı bu çizgi macera.günde 3-4 kareyle nasıl takip edilebilirki,sürekliği korunurki bir çizgi hikayenin.bu yüzden hastası olunamazdı tam macerasinida hiç görmedim...
  • sonunda emekli olup köşesine çekilen dedektif. onun yerinde ise artık vikingler var.
  • daha dedektif'in ne demek oldugunu bilmedigim ya$larda (bkz: 1981) dahi adini birle$ik (dedektifnik) haliyle okudugum, sadece bir tane macerasini ba$tan sona takip edebildigim (bkz: cocuklardaki bitmez enerji), bir tane kel kafali u$aga sahip dedektif'in maceralarini anlatan, 1970'lerin cizim tarzina sahip cizgi bant..
  • gerçek adı rip kirby olan dedektif.
    rip kirby ile dedektif nik'in ne alakası varsa.
  • yayımlandığı sıralarda her ama her gün mutlaka okuduğum,ama günlere bölünmüş macera kareleri(çoğunlukla 3'er kare)arasındaki nedensellik bağını hiç anlamadığım,dolayısıyla her gün üç karelik yeni bi macera okuyomuşum gibi kendimi kandırdığım çizgi dizinin, gazeteci hasan cemal'i andıran cevval dedektifi.
  • yillar boyunca (kendimi bildim bileli) hurriyet'in kelebek ekinde, fatos, boncuk ve de bizimkilerle birlikte yayinlanan, digerlerinden farkli olarak seri maceralar halinde suren, ama hic bi sekilde hic bi macerasini takip etmeyi basaramadigim cizgi bant.
  • desmond isimli, ampul kafalı, dupont saçlı ibibik bir de yardımcısı vardır.. kısaca des diye çağırır bu onu.. bugüne dek ne kitabını gördüm ne bişeyini.. dalgın anlarda dedektik nif şeklinde dil sürçmesine yol açar bu adam..
  • bir dönem "dedektifnik yakalar" başlığıyla yayınlanmış, ismiyle ilgili kaos daha keskin hatlar almış, yakalar, dedektifin isim olarak adledilmiştir.
  • bir cingözlüğü alaşağı etmek için kullanılan yapay lakaptır aynı zamanda.
    yıl 1982, özdemir kasedi, işletilen şahıslardan biri uyanık ya; 'numarayı bulduracağım' korkusu salarak geleceğini kontrol altına almaya çabalıyor:
    - sen kapama oğlum, biraz daha açık dut hele?
    - ne olacak ki? tespit var galiba.. (işleten şahısların 'tesbit ettireceğim' kalıbını yalama yapıp artık kısaltmaya gitmiş olmaları inanılmaz)
    - sen dur, dur...
    - ajan nik! nereye tesbit ettiriyon it ? söyle bakalım nasıl tesbit ettirilir.. (gerçekten de o yılarda telefon yeni yaygınlaşıyordu. tesbit mekanizması ağır aksak kör ve topaldı...)
hesabın var mı? giriş yap