• ankara'ya gelindiğinde kalınacak en iyi seçeneklerden bir tanesi. hem yeri merkezi. hem tertemiz. güler yüzlü çalışanlar. daha ne olsun.. az da olsa tek kişilik ve iki kişilik odaları da mevcut. bir de ben bu hosteli
    görmeden önce ankara'ya bu kadar çok yabancı geliyor deselerdi inanmazdım..
  • 6 kişilik oda için yanlış hatırlamıyorsam 30 tl denilen yer. tek kişi için de 50 tl idi. yanlız bahçesi falan müthiş. ankara'dan ayrı bir yerdeymiş hissi yaratıyor.
  • ankara'da olması şaşırtan şirin hostel. temizlik ve diğer konularda tereddüt etmeden kalabileceğiniz samimi bir ortama sahip. hostel mantığına uzaksınız tek kişilik odaları da var. banyo ve tuvalet ortak kullanım alanı. genellikle yabancılar tarafından tercih edildiğinden mutfağında kendi yaptığınız kahveyi yudumlarken iranlı turistlerle müzik üzerine sohbet edebilir, suriyeli aşçı turistin kendi yaptığı ve üzerine herkes yiyebilir notu yazdığı yemekten yiyebilirsiniz. konum olarak da merkezi olması nedeniyle birçok noktaya kolaylıkla yürüyerek bile ulaşabilirsiniz.
  • ankara'nın ortasında insanı erasmus öğrencisi gibi hissettiren ve daha çok yabancı uyruklu öğrencilerin konakladığı hostel.
  • nedense kalmak için daha girer girmez içimin ısındığı mekan. odalarının temiz ve çalışanlarının da samimi olmasının etkisi var tabii. kalanlar da genelde yabancı ve güzel insanlar. ben çoğu zaman yer bulabiliyorum ayrıca pek dolu olduğuna da rastlamadım.
  • ankara'da genelde öğrenciler ya da yolunu kaybeden, detaylı gezi incelemesi yapmadan gelen ya da her kuşu siktik bir leylek kaldı mantığıyla türkiye'yi adım adım gezmiş turistlerin temel müşteri kitlesini oluşturduğu hostel. rahat ve koleje yürüme mesafesinde, ayrıca fiyatı da uygun(du).
  • bunca yurtdışı tecrübemden sonra acaba yurdumda bu işler nasıl oluyor diye merak ettim ve burada kaldım.
    fiyatı uygun ve sanırım bu yüzden yurtdışındaki hostellerden alışık olduğumuz sırtçantalıların yerine durumu olmayan iranlı ve arapların, hostelden dışarı çıkmayan evsiz tipte birkaç batılı turistin kaldığı yer.
    övüldüğü kadar güzel ortamı olan bir yer de değil, hostel işine heves eden biri olarak o mekanı daha kullanışlı yapabilirdim.
    hele bodrum katta kalacaksınız havasızlıktan ve kokudan boğulabilirsiniz.
    mutfak da bu bodrum katta, türkiye gibi yeme içme uygun olan bir yerde garip garip şeyler pişirmeye çalışan bu değişik tipler yüzünden ortam yaşanmaz halde.
    türkiye deki hostellerde niye mutfak olur anlamış değilim.
    mutfak, tuvalet ve odalar iç içe, midem kalktı yine. 3 katlı binanın bodrumunda kesinlikle kalmayın.
    artıları; yeri merkezi, tuvalet-banyo temiz.
  • nisan-mayıs gibi 2 gece kaldığımız hoş dekore edilmiş tatlı hostel.

    gerçekten odadaki açık renkli eşyalar insana pozitif enerji veriyor. bizim kaldığımız oda giriş katındaydı. gece bir grup alkollü turist sesli bir şekilde girdi, uzun bir süre ses yapmaya devam ettiler. gürültüyü kolayca duyma sorunu hariç çok memnun kaldığım ve tavsiye ettiğim bir mekan diyebilirim özetle.
  • rezervasyon ile uğraşmamış kadar yeniyetme olan bendenizin, ankara'daki 8 günlük ikinci ziyareti sırasında ancak üçüncü günde yatak bulabildiği hostel. turizm krizi'ne rağmen rağbeti o derece yüksek olabiliyor yani. üç yataklı odadaki bu 6 günlük konaklamam sırasında toplam iki çinli, iki brezilyalı ve birkaç türk ile oda arkadaşı oldum.

    dolaplara konulan yiyecek ve içecekler ortak olsa bile, kimse kimsenin o ortak olarak bıraktığına kıyamıyor ayrıca. beraber tüketiriz diye aldığım o puding ile çorbayı da umarım birileri 1-2 hafta içinde tüketir. aldığım lavaşı bile oranın hizmetlisi bayatlamış sanıp az kalsın çöpe atıyordu. 200-300ml'lik içecekleri de gününde tüketin, o buzdolabında günlerce bırakmayın (burayı okuyorsa, günlerdir açık olan o hinsistan cevizi sütü'nün sahibine buradan özür dilerim).

    --- spoiler ---
    deeps olmasa, polis oğlu olarak polis evi'nde de kalabilirdim, ancak 7 yıllık giriş kartımın yenilenmesi sırasında annemin arkadaşının bana yaşattığı fiyat anlaşmazlığı yüzünden oranın rezervasyonu ile papaz oldum.
    --- spoiler ---

    oranın çalışanlarından birisine de ayrıca selamlar. vaktinde entrylerimden az biraz tanıyormuş beni.
  • ankara'daki ilk hostel. bugunlerde yeni bir subesini eskisehir'de aciyorlar. sahibi neredeyse tum dunyayi dolasmis ve bu kulturlerden hostele birseyler katmis birisi. diger otellere gore hesapli, temiz ve eglenceli.
hesabın var mı? giriş yap