• masters of horror serisinin john landis tarafından yönetilen 1. sezon 7. bölümü.

    sadece an american werewolf in london la bile masters of horror başlığı altına kafadan girmesi gereken john landis in tarzı kontürleri kalınlaştırılarak kendini kabul ettiriyor.bölüm hakkında herhangi bir bilgiye sahip olmadan, yönetmenini bilmeden izlendiğinde bile "işte bu john landisin yönettiği bölüm" dedirtecek kadar özel.seri içinde ilk üçe aday bölümde "native american" mitolojisi geyik* unsuru olarak kullanılmış ve keyifli bir seyirlik ortaya çıkmış.

    --- spoiler ---
    bir sahnede işlenen cinayetlerin evrim geçirmiş yarı insan yarı hayvan bir yaratık tarafından yapılmış olması ihtimali tartışılırken dedektifimizin savını desteklemek için verdiği seksenlerin başında londrada bir sinemada işlenen cinayetler* örneği yüzümde kocaman bir gülümseme bıraktı.
    --- spoiler ---

    sıradaki bölüm* : cigarette burns - john carpenter
  • masters of horror serisi birinci sezon yedinci bölüm.

    bölümün yönetmeni john landis senaryoyu oğlu max landis ile beraber yazmış.
    tam anlamıyla vasat kelimesinin karşılığını bulduğu bir bölüm olmuş. özellikle dizinin altıncı bölümünün (bkz: homecoming) de yarattığı hayalkırıklığı ile seyrettiğim bu bölümden açıkcası umutlu idim. ama yeni bir an american werewolf in london tadında bir bölüm çekmeye uğraştığı apaçık olan landis, bu kaygısında başarılı olmuş diyemeyeceğim. ama gene de sıkılmadan izlenebilirler arasındaki yerini aldı.
  • --- spoiler ---
    ya özür dilerim ama almissiniz mis gibi efsaneyi, bok etmissiniz afedersiniz. cok düsündüm, bu görüsümde cigarette burnsle arka arkaya izlemis olmamin etkisi olabilir mi diye, ama hayir. cigarette burns ü* izlemeden de bu kaniya varmistim zaten. evet sen arabayla ez abi geyik kadini.

    --- spoiler ---
  • masters of horror'un şu ana kadar izlediklerim arasındaki en sikindirik bölümü. belki de o taş gibi hatundan toynak çıkınca psikolojim bozuldu onun etkisiyle bok atıyorum emin olamadım şimdi.
  • masters of horror'da john landis'in yönettiği, cinthia moura'nın geyik kadını oynadığı 1. sezonun 7. bölümüdür.

    cinthia moura ayakta alkışlanası bir kadın. alkışlamak isteyenler için:

    http://galeri2.uludagsozluk.com/…a-moura_354346.jpg
  • masters of horror dizisinin yedinci bölümü.

    bölüm, michael jackson'ın thriller klibini yöneten john landis tarafından çekilince, ortaya hem gülümseten hem de ucu kızılderili efsanesine dayanan bir iş çıkmış. yarı geyik yarı insan görünümündeki olağanüstü güzellikteki bir hatunun, erkekleri kendine köpek edişini, sonra da karadul örümceği gibi ezip geçmesini anlatıyor. bölümün en akılda kalıcı kısmı bu. biraz fantastik, biraz komik, biraz da sıradışı bir kurgusu var. ama eğlenceli mi?

    eğlenceli vallahi.
  • masters of horror dizisinin 1. sezon 7. bölümüdür.

    bölümün kaynağı kızıldereli mitolojisinde geçen geyik kadın karakteridir. vasat diyebilirim bu bölüm için ama sevdiğim bölümleri sıralarken bunu da sayarım. sonunu hiç beğenmedim.

    --- spoiler ---

    abi o neydi öyle ya? sen ateş et kadına, kadın da birden bire ortadan kaybolsun. ikincisi ha bire neden sağdan soldan bir geyik çıkıyor? çok gereksizdi bence. filmin en sevdiğim sahneleri ise dwight'ın ilk cinayet hakkında kafasında kurduğu teoriler, diğeri ise dwight'ın kadının eteğini kaldırıp ayaklarını gördüğü sahne.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap