• daha çok gol daha çok pozisyon ve daha güzel bira için, acilen değişmesi gereken kurallardır. futbolcu sayısı mı değiştirilir, gole puan mı verilir, ofsayt orta sahanın da ilerisinde mi başlar bilemem; ama bıktık artık kucağında forvet uyutan defansif puan futbolundan!..
  • futbolun izlenilebilirliği ve heyecanı açısından değişmesi gereken kurallar.

    örneğin, atılacak bir her bir gol için 0.5 puan veya 1 puan eklenebilir, böylece iki takım da gol için daha iştahlı ve daha istekli olabilirler.
  • ofsayt. ben anlamıyorum madem değişmeli. amaç gol atmak değil mi arkadaş niye tam gol atacakken ofsayt bayrağı kalkıyor bulmuş adam işte kaleciyi tek bırakın atsın. hayır babam yoruluyor yani bana ofsayt anlatmaya çalışırken yazık adama.
  • takimlarin hakemlerin belirli sayidaki kararlarina mac icerisinde itiraz edebilmesi ve pozisyonun videodan tekrardan izlenip, kararin tekrar degerlendirilebilmesi. mesela her takimin mac icerisinde 2 itiraz hakki olur, ve boylece yok penalti degildi, top cizgiyi gectiydi/gecmediydi, hakem ofsayti vermediydi tartismalari biter. bu saha icerisinde futbolcularin hakeme itirazlarini da azaltir. biz evde mac izlerken bircok posizyonu hakemlerdeden daha iyi degerlendirebiliyoruz, hakemleri neden boyle bir teknolojiden mahrum birakacasin? amerikan futbolu bunu 1986'dan beri uyguluyor. ama futbol kendini cagin teknolojisine hala uyarlayamadi. tabi bu dedigim belirli liglerde uygulanabilir ama hic yoktan iyidir.
  • ofsayt kaldırılırsa erkekler:
    _ofsayttı
    _hayır ofsayt değildi demekten kurtulur.
    bayanlar:
    -ofsayt nedir demekten kurtulur.

    ofsayt kafa ağrıtan birşeydir,kaldırmalıdır.
  • taçtır. taç nedir allah aşkına, top sahadan çıktı diye adı ayaktopu olan oyunda neden top oyuna elle sokulur. ne kadar işlevsiz.
  • deplasmanda gol yememenin de artik onemli oldugunun farkina varilmali ve ona gore bir duzenleme yapilmali. misal totthnem inter maci. ılk maci totthnem kendi evinde 3-0 kazandi. ıkinci maci da inter kendi evinde 4-1 kazandi. elenen inter oldu. sebebi de deplasmanda bi gol atmasi e inter de deplasmanda daha az gol yedi. cok adaletsiz bi uygulama.
    ayrica ofsayt kalksin talebi cok fazla talep eden yazarlar sanirim kadin. cunku ofsayt olmazsa futbol olmaz,gol cok zor olur oyun zevki sifir olur.
  • beraberliğe puan verilmemesi gerek. böylelikle iki takımda galibiyet almak için çabalayacak daha fazla gol olacak.

    edit: üstte yazanı iyi okumayan arkadaşlar için söyleyeyim tabi ki 0-0 için söyledim bunu benim isteğim gol izlemek özellikle deplasmana gelen takımın
    0-0'a yatmasını istemem.
hesabın var mı? giriş yap