• ölüme neden olduğu iddia edilen, öksürük şurubu etken maddesi.
    türk eczacılar birliği de konuyla ilgili bir açıklama yapmış. ama 2013 tarihli. sağlık bakanlığı açıklaması diye bir belgeye de yönlendiriyor. ama onda tarih göremedim. 3 sene önceki olayın yeniden hortlatılması da ne ola ki? ayrıca bu listede bulunan benical cold denen şeyi daha geçenlerde yazdı bana doktorun biri.

    link burada
  • kardes ne kadar tane tane anlatsan da anlamam. ben bole bi isme avengers ve transformers filmlerinde taniklik etmis adamim. eminim bu terimden anlayan sayisi 15 i gecmez, sakin ol sendeyiz.
  • suistimali halinde geçici olarak katatonik şizofreniye sebep olabilecek kadar kuvvetli bir nörokimyasal katalizör. ecstasy diye satılan hapların muhteviyatında mdma'den fazla bulunur. işbu sebepledir ki, kalitesiz uyuşturucu satılan mahallerde bilinçsiz kullanıcılar kimyasal uyarıcı hapları halüsinojen zannederler.
  • baya etkili bir dissociative olup kolay erisebilir olmasi sebebiyle amerika, avusturalya ve bir takim avrupa ulkelerinde kullanilan bir uyusturucu madde.

    oncelikle bu entry herhangi bir sekilde dxm'in yani bu maddenin kullanimini tavsiye etmez. gaza gelip veya ergenlik psikolojisi icinde bu maddeyi alacaksaniz lutfen almayin. eger kendinizi kontrol edemeyecek durumda hissediyorsaniz. yine almayin.

    bu entrynin amaci salak salak icinde dex bulunan maddeleri almamaniz ve hayatta kalmaniz icin yazilmasidir.

    dxm, dex yani dextromethorphan dedigimiz madde bulunabilecek iki formda bulunur. bunlardan bir tanesi dxm hydrobromide(hbr)dedigimiz saf formu ve dxm polistirex(poly)dedigimiz plastik formu.

    dxm poly ve hbr cogunlukla oksuruk suruplarinda' haplari ve jelp kapsullerinde bulunmakta olunup ismini belirtmeyecegim eczanelerde bulunuyor lakin asil problem hangisinin ne oldugunu bilmekte.

    dxm overdose'unda bilinen 4 tane plato bulunuyor. bunlar kafanin hafif iyi olmasini saglayan 1.plato, algilari ve motor islevleri yavaslatan 2.plato, hafif sanrilar ve dunyadan tamamen kopmayi saglayan 3.plato son olarak da tamamen siki tutmanizi saglayip halusinasyon, motor islevlerin tamamen kaybi, oldugu yere cakilma ve bedenden kopmayi saglayan 4.plato.

    ictiginiz dxm'i ne kadar ictiginize ve kilonuz, bagisikliginiza bagli olarak degisen bu durum 1000mgin asagisinda aldiginiz surece kontrol edilebilir. 1000-1200mgin ustunde alinan her doz olumcul ve geri dondurulemez beyin hasari olasiligi tasiyor.

    her ne kadar kisiye gore degisse de 100 200 mg'i 1.plato, 200-300 2.plato, 300-500 3.plato, 700-800 civarlari da 4.plato olarak adlandirilabilir. 4.plato ve olumcul duzey kol kola gezdigi icin o kisimlara ekseriyetle dikkat etmek gerekir.

    dxm'in yapilarina gelirsek dedigimiz gibi dxm hbr ve poly olmak uzere ikiye ayriliyoe. dxm hbr poly'nin daha saf formu olarak bilinip etkisi etkili ve kisa sureli olarak adlandiriliyor. bir diger deyisle adami carpiyor. 5-6 saat suren bir etkisi oldugu soyleniyor.

    plastik form olan dxm polydextrin ise midede parcalanmasi 2 kati kadar uzun surdugu icin etkisi 10 saate kadar cikiyor. o yuzden kimi kullanici polynin hbr dozajinin iki kati kadar oldugunu soylese de inanmayin, hic bitmeyen bir tribe sahip olabilirsiniz.

    asil onemli olan konu ise su: dxm piyasada saf formda pek bulunmuyor. bu suruplarin icinde hem insanlar suistimal etmesin, hem de olasi durumda kussun diye bazi etken maddeler var. ayrica agri kesici olarak kullanilan bazi maddeler de bunlarin icine konulmus ve bu maddeler 8 saate kadar varan yavas bir olum garantisi veriyor.

    guaifenesin: olumcul olmayan fakat 400 mg ve ustu alindiginda midenizi gercek anlamda kusmanizi saglayacak bir madde. kimisi ben de nausea olmadi aga dese de tedbiri elden birakmayip salak salak hareketler yapmamak lazim

    acetaminophen: eger ictiginiz hap veya surubun icinde bu varsa kesinlikle siki tutarsiniz. neredeyse kesin bir olum garantisi olan bu icerik zaten ilginc bir sekilde cogu surubun arkasinda sari sekilde belirtilir. sanki ureten firma dxm icin iceceksen bu surubu icme salak herif dermiscesine.

    bunlar en yaygin ve en tehlikeli 2 madde olup kesinlike dikkat edilmelidir. isin akari kokariyka ugrasmak istemiyorsaniz dogrudan sadece dxm hbr veya dxm poly iceren ilaci alin.

    son olarak uyarim. her sey boyle baslar. dogrudan eroin veya yuksek etkili halusinojenle baslayan uyusturucu bagimlisi duyamazsiniz. ya ot ya bu tur maddeler bu ise giden yoldur. o yuzden o siseyi icmeden once tekrar tekrar iyice dusunun. saglam bir iradeniz yoksa ve parayi elinde tutamayan tiplerdensenz yol yakinken vazgecin.
  • abd'de satılan öksürük ilaçlarının %90'ının içerdiği madde. reçetesiz olarak marketlerden alınabilmekte. bir arkadaşım bunu ergenliğinde bayağı bir suistimal etmiş ki azıcık muhabbet ettiğinizde bir gariplik olduğunu anlıyorsunuz. beyni yanmış yani çocuğun. tabii eski halini bilmiyorum o yüzden belki de adamın normali budur onu da bilemeyeceğim.
  • metadon gibi bu da nmda reseptörlerini bloke eder.

    edit: imla.
  • metadon ile karşılaştırılması biraz garip olmuş. metadon nmda reseptörlerini antagonize eder etmesine ama asıl çalışma mekanizması mu opiyat reseptörlerine bağlanmasından kaynaklanmaktadır. metadon çok “kirli” bir moleküldür aslında; sert, net ve dat affinitesi de vardır ama aynı nmda blokajı gibi ikincil etkilerdir bunlar.

    ilginç bir şekilde dxm’in de mu agonizmi vardır.
  • (bkz: benical)
    antitusif amaçlı kullanılan opiyat.
    analjezi ve konstipasyon yapmaz.
hesabın var mı? giriş yap