• ing. gecikme.. bp/tp'de crt unit'inde bulunan bekleme komutu..
  • türküsü de vardır. sözlerini de yazayım tam olsun:

    tonmeister reverb vermiş
    beraber chorus vermiş
    şu gitar kanalıma
    neden phaser vermemiş

    delay delay delay yar
    delay delay delay yar
    delay delay yar

    tali bu miksaj tali
    daha mastering var yani
    eq'lar tamam gari
    bir şeye benzese bari

    delay delay delay yar
    delay delay delay yar
    delay delay yar

    gitarist çalamamış
    efektler kurtarmamış
    son bir çare varmış
    işimiz delay'e kalmış

    delay delay delay yar
    delay delay delay yar
    delay delay yar
  • bir efekt, ping-pong delay versiyonunda delay stereo olup bir sağ bir sol kanaldan verilir, sololara akıcılık ve derinlik kazandırmaya (bazen de -gudik virtüözlerde- hataları kapatmaya) birebirdir.
  • vokallerde kullanıldığı durumda özellikle depresif parçalarda insanı beyninden vurulmuşa çevirir. melis danişmend haberin yok ölüyorum cover'ında uzun süredir duyduğum en güzel kullanımlardan biri vardır. 2:45 civarından sonra tavan yapar.

    ayrıca birçok solo gitaristin setup'ında mutlaka bulunur, düşük sürelerde* bile kullanılması tona hoş bir doygunluk katar. bir derdim var gibi parçalar için yanlış hatırlamıyorsam 450ms civarında bir süre vermeniz gerekir.* modülasyon efektleri denilen sınıfta yer alır ve genellikle efekt zincirinin en sonuna bağlanır. preamptan önce koyulursa, preamp bu efektin çıkışındaki az duyulması gereken sesleri de yükseltip genişbant bir gürültüye sebep olur. ayrıca müzisyen değil de elektronikçi olarak düşünürsek, her devrenin bi optimum giriş aralığı vardır. preampdan geçmemiş bir sinyal eğer bu aralığın dışında kalıyorsa devre işlevini düzgün yerine getiremez dolayısıyla verim alamazsınız. bunun bir istisnası wah pedallarıdır. wah pedalları belli bir banttaki sinyalleri boost etme mantığıyla çalıştığından nereye koyduğunuz elektronik olarak çok önemli olmayıp, müzik zevkinize kalmıştır.
  • sesin yayılımıyla iliskili olan bir efekt türüdür. türkcesi gecikmedir. gecikmenin uzunluguna göre de efektin ismi degismektedir. gecikme süresi cok kisaysa bu bizim bildigimiz, kayitlarda özellikle enstrümanlarin sesine bir dolgunluk, bir uzay yaratmak ya da halı görevi görmek icin kullanilan reverb(yankı).

    delay parametreleri sunlardır:

    wet (ıslak): gecikmis sinyal
    dry (kuru): gecikme olmayan sinyal
    feedback (geri besleme): delay birimine ne kadar gecikmis sinyal geri besleme yapiyor. eger ki geri besleme yüksekse sesi tekrar ve tekrar duyarız. eger ki düsükse ses kaybolur hizlica. (bkz: fade out)

    kisaca bu efekt müzikal anlatımı zenginlestirmek icin kullanılabilir ancak özelikle evde ya da stüdyoda kayıt yaparken cok dikkat edilmesi gereken de bir etkendir. kayıt alaninin etrafındaki cisimlerden gelen yansımalar delay(gecikme) olusturabilir.

    modüle olmus bazi kisa gecikme efektleri sunlardır: flanger, phaser, chorus
  • gitar örneklerinde kullanıldığında, örneğin tek bir gitarı saat 9 yönüne, fx kanalını da 3 yönüne, doğru zamanlama ile panladığınızda iki gitar aynı anda ritmik çalıyor havası verebilirsiniz. solo enstrumanların fx çıkışına alçak bir sesle ekleyerek enstrumanların hacmini arttırıp parça bütünlüğünü daha kolay yakalarsınız.
  • echo, chorus ve flanger gibi efektlerin özü, tözü. zira bu "time-domain" efektlerde "gecikme" fonksiyonları kullanılır her daim. daim. daim.
    [ancak bu kadar oluyor. karakter dediğin ses sinyali gibi değil ki flanger çakıp uçak efekti yaratasın.*]
  • uydu iletişiminde, 36000 km uzaklıktaki bir yörüngedeki bir uydu kullanıldığında ortalama 270ms, bakır kablo iletişiminde ise her 200km de 1ms civarında bir gecikme oluşur.
  • (bkz: tehir)
  • analog delay pedallarda önerilere açığım maksimum 500 lira verebilirim ikinci el de olur.bilgili yazarlar yeşillendirebilir.

    mxr carbon copy, tc flashback, joyo d seed hangisi daha iyidir?
hesabın var mı? giriş yap