• mürteza cihan'ın* ikinci albümü.
  • yakın zamanda çıkacak cihan mürtezaoğlu albümünün adı. heyecanla bekliyoruz.
  • cihan mürtezaoğlu'nun gün itibariyle dokuzsekiz müzik yapım tarafından yayınlanmış ikinci stüdyo albümü.

    şarkı listesi şu şekilde;
    esir
    deli zaman
    silahlara veda
    bana sor
    yadigar
    yollar
    saf kuşlar
    dilek şarkısı
    teselli
    kardelen
    tam ortasında
  • gün sayarak beklediğim gönlümün efendisi albüm geldi sonunda!

    klip tanıtımından dabelli oluyor albümün en içime işleyen şarkısına harika bir klip geliyor.
  • maalesef beğenmediğim yeni cihan murtezaoğlu albümü. fazla arabesk olmuş. tam iki tur döndüm albümü ama üçüncüye dönme hevesim de niyetim de yok.
    yani, sen yağmur dök zamanlarında bile arabesk tınılar vardı, ondan sonra da oldu, hep oldu ama... ne bileyim.
    hala özledikçe sesini bitsin bu delilik albümünü veya elimizdeki 3-5 sen yağmur dök şarkılarını dinlemeye devam edeceğim gibi görünüyor.
  • uzun zamandır beklenen tatta gelen albüm. çok hoşuma gitti, her parçası ayrı güzel. sıkı bir cihan mürtezaoğlu dinleyicisi olduğumu söyleyemem ama bu albümle birlikte öyle olacağım gibi görünüyor. başarılı işleri çok severim, hep severim.
  • arabesk değilse bile fantezi pop tadındaki ikinci cihan mürtezaoğlu uzunçaları.

    sesinin rengi her zaman içten içe yürekleri kanatıyor, duygularımızı savuruyordu ama bitsin bu delilik albümünde bazı şarkılarda o arabeskimsi doz başarıyla ayarlanmıştı. üstelik hem şarkılar çok iyi, hem de düzenlemeler fevkaladeydi. bu albümde o hassas doz biraz değil gereğinden fazla kaçmış. kemanlara abanılmış, incesazlara yer açılmış, piyasaya göz kırpan düzenlemeler ile müzikal çeşitlilik yaratılmaya çalışılmış. niyet iyi olsa da maalesef eski dinleyicilerini kaybedecek gibi görünüyor. albümü benimseyip sahiplenecek yeni dinleyiciler kesinle olacaktır da o kitlenin kalıcılığından biraz şüpheliyim. ve umarım bu şüphemde yanılırım. bazen hayal kırıklıkları olsa bile, ülkenin en yetenekli müzisyenlerinden biri ile ilgili hep güzel şeyler dilemekten ve 'o delilik' bitmeseydi keşke demekten başka çare yok.
  • uzun zamandır dinlediğim en kötü albüm olabilir. yani kötülüğünü tanımlayacak bir sıfat bulamıyorum. bu kadar ucuz melodiler, bu kadar ucuz söz dizimleri, bu kadar zorlama bir aranje/düzenleme kafası...

    ben arabesk müzik çok severim, problem albümün arabesk bir kafayla yapılması değil. bunun yapmacık olduğunu bir salağın dahi anlayabilecek olması. bir niyetle arabesk pop albümü yapılmak istenmiş ama koca koca müzisyenler bu işi becerememiş. şarkılar güzel olmasa da müzikte bir kalite yakalanabilir. burada hem şarkılar kötü hem üretilen müzik kalitesiz.

    genel olarak cihan mürtezaoğlu'nu sevmesem de saygı duyardım. bu albüm o saygıyı da kaybetmeme neden oldu. senelerce müzik okumuş, çeşitli projelerde en azından bin tane konsere çıkmış insanın şöyle bir albüm yapmaya hakkı yok, olmamalı.
  • sabırsızlıkla beklediğim bir albümdü çünkü ilk albüm çizgisinde olacağını düşünüyordum, sen yağmur dök çizgisini zaten beklemiyordum ki o zamanlarıyla da tanışmamı sağlayan ilk albümdü.

    sıradan bir fantezi - türk pop albümü olmuş, yazık olmuş çok. büyük düş kırıklığı.
  • bir sanatçıdan başarılı olduğu, adını duyurduğu çizgide eserler beklemek tekdüzelik ve tutuculukla bağdaşmak zorunda değil. sanatçının gelişimine engel bir hadise de değil. o halde herkes farklı çizgide eserler yapsın gelişme / ilerleme ayağına. neticede eski albümlerini ve şarkılarını beğenen biri olarak yeni ürününün birinci elden alıcısı benim ve beğenmedim bu albümü. sağını solunu çekiştirmeye gerek yok.

    bir başkası yeni çizgiden memnun olacaksa da saygım var onun bileceği iş; ama tarz değişikliği gelişmek ve tutuculuktan kurtulmak olarak bir kalıba dökülmemeli. her tarz değişikliği ya da çizgi değişikliği de doğru / başarılı olacak da değil.

    bu albüm benim kişisel düşüncem, olmamış.
hesabın var mı? giriş yap