• vakti zamanında böyle bir belgesel fikrim vardı ama içimde ukte olarak kalmıştır. eskiden davranış bozukluğu veya zeka geriliği sorunları olup gündelik hayatın içine olabildiğince adapte edilmeye çalışırken zararsız denilerek bir nevi mahalle maskotu veya makara aracı yapılan kişiler sanki artık yok gibi. çocukluğumda iki komşu mahallemizde iki deli vardı. biri sürekli haykırır şekilde böğüren bizden 20 yaş büyük deli kazım, diğeri ise insanlara sürekli saati soran ismini unuttuğum obez olan deli. çocukken insan böyle şeylerden daha bir farklı etkileniyor neler yapılabileceklerini tahmin edemediğim için ikisine de yaklaşamaz sadece uzaktan izlerdim. bir de d400'de trafik akış yönünün bazen tersine bazen akış yönüne yürüyen kot gömlekli deli hatırlıyorum.
    her şehirde böyle durumların olması bir yana delileriyle ünlü şehirler var manisa, elazığ ve adana gibi. böyle bir duruma bazı şehirlerde daha yoğun rastlanması nasıl bir sosyolojik olayın konusuysa incelemek isterdim diyerek uktemizin sonuna geliyoruz*
    düdüt: ellerinize emeğinize sağlık tam olarak istediğim gibi türkiye'nin deliler atlası oluşuyor yavaş yavaş :)
  • şorikli yaşar, gız mahmut, mercedes kadir ve daha nice delileriyle malatya'dır efendim.
  • serhat onur isimli yazarın; "üsküdar'ın meczubları" adlı eserinde, üsküdar'ın tarih boyunca bilindik meczupları ele alınır. bahsi geçen isimlerin hikayelerinin yanı sıra kiminin fotoğrafı da yer alır kitapta.

    bazıları:

    - motorcu salih
    -titrek
    -şükrü bey
    bâli kaptan
    -helâcı nahit
    -saadet hanım
    -mevleviyeden irfan
    -sucu mustafa
    -salacaklı deli sait bey
    -arnavut seyfullah
    - ve diğerleri...

    "arnavut seyfullah:

    beylerbeyi'nin tanınmış simalarından seyfullah, sokaklarda yatan, işi gücü olmayan, orta boylu, buruşuk suratlı bir zatmış. nasıl oluyorsa, o berduş halinde çok güzel giyinir, ceketinin sol yakasına da her daim bir gül ya da karanfil takarmış. yolda karşılaştığı hanımefendilere de büyük bir nezaketle:

    -a more tango, dermiş.
    ..."
  • izmit

    (bkz: izmitli pakito)
  • adını bilmediğim bir abi (yaşaddığım yeri veremem üzgünüm.) herkesten bozuk para istiyordu. ben çok küçükken hatırlardım babamdan istediğini. kağıt para verecek olduğunda korkar, bağırır, kaçardı. 10 küsür yıl sonra tekrar gördüm. adam aynı. hâlâ bozuk para istiyor. derdi ne kimse çözemedi ama alıştık baya kendisine
  • deli mi veli mi tartisilir tabii ama heykeli de vardir;

    (bkz: seyuşen)

    https://www.google.com/…eli-hic-belli-olmaz-8686790
  • marmaris'in hüseyin ağası. "issiin ağa" nur içinde yatsın.
  • deli haydar

    sincanın meşhur delisidir. boş zamanlarında otobüs tekeri siker hacılara arkadan fortlatır.
  • van da deli fadile kitabı bile vardır
hesabın var mı? giriş yap