• aralarında çok ince bir çizgi vardır. tüm dahiler aynı zamanda delidirler.*

    not: (bkz: delirerek ölmek)
    (bkz: salvador dali)
  • ıki yakin akraba gibi gorunur. delilik varolan bir dehanın yok olmasıdır, gibisinden birşey der einstein. dolayısıyla deha sahibi insanların delilikle kolkola gezdiği sanrisi yaygındır, ama ben buna kısmen inanmıyorum. gayet aptal insanlar da mental sorunlar yaşayabiliyor sonuçta. yani delilik deha sahibi insanların sorunu değil sadece. konunun uzmanı degilim, ama başka faktorler de etkili bu konuda.
  • bunlar hep dopamin
  • başarıya ulaşan deliye dahi denir
  • ikisi de olaylara, normal insanlardan farklı bir kaç açıdan bakma yeteneğine sahiptir. dahi ispat eder, deli ben biliyorum ya ne gerek der, akışına salar kendini.

    (bkz: balık düşünmez, her şeyi bilir)
  • yanılsamalarla dolu dünyada sadece algıladığımız ve anlamlandırabildiğimiz kadarı ile yorum yapabildiğimizden asla emin olamayacağımız iki girift kavramdır. neye göre kime göre diye sorabildiğimiz her durumu bu kapsamda değerlendirebiliriz. bir togan gökbakar filmi olan gen aklıma geldi bu başlıkla...hangimiz deli hangimiz akıllı?! normal zekalı bir eğitimci ''gerizekalı'' olarak tanımladığı çocuğun velisine ''al bu çocuğu zanaate ver, belki karnını doyuracak bir iş yapabilir'' diyor. gelgelim o çocuk büyüsün, dehasıyla büyülesin, olacak iş değil! (bkz: einstein) bir diğeri çıkıyor; '' asla onlar kadar iyi notlar alamadım sınavlarda ama ben en tepedeyim, onlar maaşla, alt pozisyonlarda çalışıyorlar'' diyebiliyor. çılgınca, herkesin gittiği yolu değil daha az tercih edilen yoldan gitmeyi göze alıp ayak izini bırakabilecek olanlar deli diye görülen müstakbel dahiler oluyor çoğu kez...toplumların bir arada yaşama kabiliyetleri geliştirme programı kapsamında farklılıkları yok etme çabası ile flulaşan bu zıt kavramların farkına varmalı, gaza gelmemeli. toplum ileri düzeydeki zekayı hem tanımlayamaz hem verimli kullanamaz, ona marjinal damgası vurup cezalandırır. ayık olun, yani...
  • deli öteki napıyo diye hiiç bakmazken , dahi incedeen de olsa her zaman bir rekabet içindedir . buradaki asıl soru delilik mi önce gelir ,yoksa dahilik mi. bana sorarsan bunlar tamamı ile farklı şeyler. çıldırarak ölen dahiler sadece yalnız kadınları cezbeder. kadınlar dedim çünkü akıl bir tek kadınlar için keyifle çalışır. deli aklının ipini elinden kaçırmıştır çooktan.
  • deliliz ve dahiliz denmiş olması da mümkün bu şive stayla beyanda.
    delil arıyorsanız bir burdayız, burdaysak elbette dahiliz gibi.
    neye delil arıyoruz?
    neye olursa(bugünün cumartesi olduğuna deliliz misal. çünkü bugünün cumartesi olduğunu söylüyorsam bugün cumartesidir.)
    fark etmez diyorsun yani.
    etmez.(eder de kim uğraşacak şimdi detayla metayla)
    harici de değilsin.(deminden beri ne anlatmaya çalışıyorum)
    elbette.(bugün gerçekten cumartesiymiş vay babayın kemüğü. daha cumayı yaşamadım ben)
  • aralarında ki ince çizgi yüzünden tanıdığım tüm mallar deli numarasına yatmaktadır. görüyorum lan ne dahisiniz ne de deli çünkü deha dediğin şey çevrenden aldığın tüm o bilginin bir biçimde doğru işlenmesi ile başkalarının yapmadığı bakmadığı bir yerden bakıp fark getirmektir. yoksa 46 raporu anca yaptığın iğrenç işlerden seni muaf tutar buna adam kesmek dahildir.
hesabın var mı? giriş yap