• delta servis için şahsi düşüncemdir. (bkz: ytd) kendi başlığına entry giren troll demezseniz delta ile ilgili başka örnekleri de toparlamayı planlıyorum. her şey millet için.

    (tldr notu en sonda)

    dövizin korkunç yükselişi ile coşmuş telefon fiyatları, biraz daha az enayi hissetmek isteyen insanları paralel ithalata yönlendiriyor. distribütörlerin verdiği servis hizmetine yaklaşma gayesinde bir paralel ithalat hizmeti var mı diye baktığınızda da karşınıza delta servis çıkıyor. ardından google amcaya soruyorsunuz.

    sormayaydın iyiydi ama hadi sordun ve bu başlıkla karşılaştın. lütfen bu satırları ve devamını iyi oku, "duymadım bilmiyordum" deme. 300-400 tl ucuza telefon alıp garantisi bitmemiş telefonun peşinden aylarca "ne olacak acaba?" diye beklemek istemiyorsan delta servis'i çok güzel araştır, ondan sonra alıyorsan da git al, hayırlı uğurlu olsun. ama alıyorken sakın "tüketici kanunu denen bişiii var, hakkımızı yiyemezler" deme. çünkü mevzuat sağolsun, haksız çıkma ihtimalin %1 bile olsa firma yokuşa sürdükten sonra hakkını alman 7-8 ayı buluyor ve konu delta servis'se, yokuşunuz bayağı dik olacak. adam size "merhaba ben delta servis. telefonunuz şu andan itibaren garanti dışıdır. iyi günler" deme hakkını buluyor bir kere. ufak tefek bir şey olsa riske girin dicem de telefonsuz aylar geçirmek hiç ama hiç göze alınacak bir durum değil.

    episode i
    başıma ne geldi.
    (bkz: #52730862) telefonun wifi ve bt modemleri gidip gelmeye başladı. bağlanıyor. bir süre sonra kopuyor, geri bağlanıyor. kopuyor geri bağlanıyor. 1-2 saat sonra hiç bağlanmamaya başladı. internetten araştırdığımda yazılımsal bir sıkıntı olabileceğini görüp factory reset, yazılım onarma, yazılımı en baştan yükleme gibi bir sürü şey denedim ama tık yok. donanımsal olduğunu netleştirdikten sonra tek çare sarıgüldü.

    delta servis, istanbul dışında ankara'da da şubesi olduğunu, servis ağını 2015'in son çeyreğinde daha da genişleteceğini açıklayan "azimli" bir şirket. bu da benim tercih sebeplerimden biriydi, çok ciddi bir şey değilse telefon ankara içinde tamir edilip bana verilebilirdi. peki bu şirketin ankara şubesi nerede dersiniz? sıhhiye'deki telefon borsalarını, aksesuarcıları, ikinci el al-satçıları bildiniz mi? heh işte onlardan 30-40 kadarının olduğu balıkçıoğlu işhanında 4-5 metrekare bir "teknik servis"le anlaşmışlar, delta servis'in ankara şubesi orası olmuş. ankaralı olmayanların kafasında canlanması için ufak bir detay; balıkçoğlu işhanına en son gittiğimde siktiri boktan aksesuarını almaktan vazgeçtiğim için ordaki çakal çukaldan neredeyse dayak yiyoduk arkadaşla.

    neyse efendiler, telefonu 29 haziran 2015'te oraya teslim ettim. 3-4 gün sonra telefonun durumunu sormak için aradığımda aldığım cevap tam olarak şu oldu:

    "köşelerde ezik var. aaaa oooo siz bu telefonu düşürmüşsünüz ama?? kusura bakmayın ama telefonunuz artık garanti dışıdır. sanayi bakanlığının bilmem ne yönetmeliği bize bu hakkı veriyor. anakart değişimi için bize 300 tl ödemek zorundasınız."

    ulan aldı beni sinir... adamlara eziklerin 3-4 ay öncesine ait olduğunu, son zamanlarda kesinlikle düşürmediğimi ve düşme zamanının, ben dahil, kimse tarafından tespit edilemeyeceğini, aksi takdirde kasasında azıcık eziği olan tüm telefonların garanti kapsamı dışında kalmasının icap edeceğini; ayrıca telefonun 4 aydır kılıfla, arka kapağın filmle, lcd ekranınsa tempered glassla kaplı olduğunu yani telefonu korumaya gayret gösterdiğimi izah ettim. sakın edebiyat parçalamış bu yavşak demeyin çünkü sadede geldim ve asıl soruyu sordum:

    "telefonun içini açıp baktığınızda düşmeye bağlı olduğunu direkt söyleyebiliyor musunuz?"
    aldığım cevap şu oldu: "biz öyle olduğunu tahmin ediyoruz."
    "neden?" "çünkü modemler telefonun üst kısmında, orada ezik var"

    bu konuda ufak bir google araştırması yaptığınızda göreceğiniz şu ki "bu telefon düşmüş, o yüzden garanti dışıdır" muhabbetini müşterilerine sürekli çeken bir firmadan bahsediyoruz. ve gene bana inanmazsanız diye de telefonun sözüm ona dağılmış halinin fotoğraflarını da şuraya koyuyorum, fotoğraflara bakın ve evet bu telefonun tüm iç aksamının a... konulmuştur adamlar haklı deyin.
    meşhur üst kısım: http://i.hizliresim.com/d9vvno.jpg (dediği ezik sadece 2 milimetre. cetvelli foto ekletmeyin bana)
    yardımcı fotolar: http://i.hizliresim.com/m5jjy8.jpg http://i.hizliresim.com/8q004n.jpg

    ki bunlar 2.5 ay git-gel yapmış hali. hepsi bana mı ait onu bile bilmiyorum. öyle ya da böyle, bu telefon dağılmışsa o zaman biz hiç telefon kullanmayalım.

    konuya geri dönüyorum, tartışma çok uzayınca görevli kişi "müşteri memnuniyeti uyarınca telefonu bir daha incelicez" dedi ve 4-5 gün sonra tekrar arandım. beyefendilerin fikri değişmemişti, benim de fikrim değişmedi ve telefonun tamir edilmeden tarafıma gönderilmesini talep ettim. bir gün sonra ise bu sefer yönetici olduğunu varsaydığım bir arkadaş arayıp müşteri memnuniyeti kapsamında bir defaya mahsus onarımı ücretsiz yapacaklarını, ancak telefonun kargolandığını, telefonun geri gönderilmesini beklediğini söyledi. delta'nın ankara şubesi telefonu kargoya verdi ve telefon 15 temmuz'da tekrar deltanın eline geçti. episode i burada bitti.

    episode ii
    adamlarla kavgalı gürültülü bir 15 günlük süre geçti ama telefonu ücretsiz yapıcaz dediler, buna da şükür deyip beklemeye başladım. 1 hafta sonra mail attım, cevap yok. aradım, bilgi yok. döncez diyolar, dönmüyorlar. ben bu kadar büyük iş yapıp istanbul'un göbeğinde plazada ofis kurup uçacam kaçacam diyen bir firmanın böyle bir müşteri hizmetlerine sahip olduğuna inanamıyorum arkadaş. call center'da iki kızcağız var, hilal ve selda. her telefonu bu ikisi açıyor (bir erkek daha vardı da o çabuk gitti). hep sabah 10-11 arası aradım, o zaman bile bekleyen sayısı 8-10 civarı oluyor. neyse, 15 temmuz'da başlayan iletişim mücadeleme verilen ilk cevap 7 ağustos'ta geldi. 10 ağustos'ta telefonun tamiratının tamamlandığı, anakartın değiştirildiği ve 10 ağustos'ta kargolanacağı belirtildi. 11 ağustos'ta şubeye gidip telefonu almadan önce deneyeyim dedim.

    telefonda hiçbir şey tamir olmamıştı. her şey olduğu gibi duruyordu.

    episode iii
    15 temmuz-10 ağustos arasında ramazan bayramını çıkınca 16-17 iş günü var. yani anlayacağınız delta servis, tamiratı yapamamış ama ilgili teknisyen, zannedersem, tamir için verilen azami 20 iş gününe takılmamak için telefonu bana sepetlemiş. ama bu arkadaşların hesap edemediği iki şey 1) telefon resmi, belgeli olarak 15 temmuz değil, 29 haziran çıkışlı. 2) telefonu denemeden teslim alır mıyım?
    ama tabii beyefendilerin bir 3)'ü var o da "zaten garanti dışı bıraktık kardeşşşşşş ne 20 günü???" işte delta servis'in sırrı burada. garanti dışı bıraktım diyor git hakkını hakem heyetinde mahkemede ara. bu arada da en az 1 sene telefonuna veda et.

    bu arada ufak bir beyin fırtınası... bu kadar süre serviste işlem gören telefonun
    1) anakartı değiştiyse, sorun anakartta değildi. düşme teorisi çökmüş oldu.
    2) hiçbir işlem yapılmadan bekletildiyse, ücret ödemeyi reddeden müşteriden intikam alınıyor heralde başka açıklama olabilir mi?

    bütün bunlar oluyorken gene mail atmaya çağrı yapmaya devam ettiğimi ama "allah allah, nasıl olur?"dan başka bir cevap almadığımı da ilave edeyim. ve devam edeyim, tamiri 16-17 iş günü sürmüş ama tam düzelmemiş bir telefonun tamiratı kaç günde tamamlanır sizce?

    11 ağustos'ta kargoladığım ürünü 7 eylül'de teslim aldım.

    episode iv:
    telefonu 7 eylül'de aldığımda wifi ve bt'nin düzeldiğini ancak imei'nin değişmediğini ve sd kart slotunun çalışmadığını gördüm. bu sefer kısa bir istanbul macerasıyla beraber telefon 10 eylül'de elime geçti.

    delta servisle maceram, 10 eylül'de bitmiştir.
    en ufak kusurumun bulunmadığı bir olayda yaklaşık 2.5 ayım, telefonsuz ve mütemadiyen çağrı merkezine yalvararak geçmiştir.

    yapımda emeği geçen herkesi saygıyla selamlıyorum.

    edit: delta servis şikayetvar'daki şikayetime istinaden beni arayarak telefonumu garanti dışı bırakmaktan vazgeçtiğini belirtti, bilginiz olsun.

    tldr notu: wifi ve bt modemler çalışmamaya başlayınca telefonu delta servis'e gönderdim, sen bu telefonu düşürmüşsün ondan olmuş telefonunuz bundan böyle garanti dışıdır deyip anakart değişimi için 300 tl talep ettiler. (tamirden kaçmak için geliştirilen güzel bir yöntemmiş) 5 kuruş vermem deyip telefonu iade isteyince geri dönüş yapan yöneticileri bir defaya mahsus ücretsiz onarım yapıcaz dedi, teslimden 40 gün sonra telefonu tamir ettik ve gönderdik dediler. yapmamışlardı. bir daha gitti geldi derken telefonu 2.5 ay sonra teslim aldım. tamirat için verilen azami 20 iş günü defalarca geçti ama firma "telefonu garanti dışı bıraktım" dediği için bana iade veya değişim yapmadı. 2.5 ay boyunca eski telefonumla idare ettim. delta hakkında daha korkunç anıları olanlar var. sözlüğü ve forumları okumadan tercih etmemenizi tavsiye ederim.
  • sadece 3 dakika içinde ulaştıklarım:

    http://i.hizliresim.com/8q0e1a.png telefon darbe mi almış? garanti dışı mı? büyük şanssızlık.

    http://i.hizliresim.com/d9vkjz.png telefon darbe mi almış? bu da mı garanti dışı? tesadüftür o tesadüftür.

    http://i.hizliresim.com/m5j8ly.png tesadüfün böylesi?

    http://i.hizliresim.com/epnejv.png yok artık lebron

    http://i.hizliresim.com/jjpyn9.png bu da garanti dışı cnm yaaa sorry

    http://i.hizliresim.com/25mqzl.png delta servis garantili telefonların kara bahtından bahsetmiş miydik?

    ben bunu 60-70'e tamamlarım ama anlamı yok tabii. devam edicez.
  • #49472344 mümkün mertebe uzak durulması gereken şirket. müşterilerini dolandırmak üzerine kurulu bir hizmet anlayışları var.
  • başlığı gördümde anılarım canlandı. mobilde olduğumdan başlık sahibi arkadaş gibi bölüm bölüm yazamayacağım ama yazsam arka sokaklardan daha çok bölüm çekilir. lafı çok uzatmadan yarrak gibi bir şirket olduğunu belirteyim. he en son ben vazgeçtim telefon tamircisinde tamir ettirdim telefonumu. tabi delta servisede 800 lira kaptırdım. telefonumu aylar sonra bana verdiklerinde telefonun 16 gündür kullanılmış olduğunu fark ettim. hatta öyle pişkin ki göt laleleri ne arama kaydını ne internet geçmişini ne de yükledikleri programları kaldırmışlar. işte böyle bir "servis".

    deltazelerin içini ferahlatacak eklemeler yapayım bari

    telefonu kullanılan biri* telefonu kullanan kişinin e posta adreslerini hackleyip, sahibindendeki ilanını değiştirip 50 lira yaptıktan sonra* şifresini değiştirmiş sonra durur mu? durmamış tabi facebook arkadaşlarına yavşak yavşak şeyler yazmış, hatta çok kızmış herhalde devam etmiş. facebook hesabında duvarında gay pornoları paylaşıp şifresinide değiştirmiş. hatta internet üzerinden yaptığı alışveriş sayesinde adresini bulup karşı ödemeli dildo yollamiş*. tabi bunları düzeltirsin bir şekilde demek isterdim ama şansa bak e-posta adresinin kurtarma bilgilerinide değiştirmiş bu arkadaş. bende çok kızdım o arkadaşa ama telefon numaranı escort numarası olarak internete yaymasına çok daha fazla kızdım. hadi internete koymuş neden muhtelif yerlere(bkz: esenler otogar) yazmış ki..

    not: bu arkadaşla hiçbir bağım yok böyle şeyler yapmak suç çünkü hemde çok ayıp.

    edit: imla
  • delta servis'in garanti kelimesi ile imtihanı, bu başlıkta verdiklerim hariç ve sadece son 10 gün:

    http://i.hizliresim.com/xj7zjd.png
    http://i.hizliresim.com/byapaj.png
    http://i.hizliresim.com/d0z9an.png
    http://i.hizliresim.com/agqjvq.png
  • başlığın öncesine bakacak olanlar, malum firmanın "garanti" hususuyla alakasını yakından göreceklerdir. biz vatandaşlık görevimize devam edelim. 1 ekim'deki entrymden sonra, sadece şikayetvarda çıkan garantiyle ilgili sıkıntılar:

    http://i.hizliresim.com/1r2prg.png
    http://i.hizliresim.com/leypjb.png
    http://i.hizliresim.com/rrmlg1.png

    bir de şunu düşünün, delta'nın garanti dışı bıraktığı telefonların sahiplerinden kaçta kaçı şikayetvar'a yazıyor?
  • mağdur arkadaş bu başlığa denk gelir, kendi anlatır diyordum ama beklemeyelim:
    (bkz: 21 eylül 2015 delta servis rezaleti)
  • %100 katıldıgım önermedir.
    kız arkadasımın telefonunu gönderdik. 2 ay dönüş olmadı ve sonrasında bize sormadan telefonu onarımsız bir şekilde geri yolladılar.
hesabın var mı? giriş yap