• henüz 9 yaşındayken anne ve babası nazileri tarafından öldürülen aharon appelfeld'in kendi hayatından da izler taşıyan romanı. roman yapı kredi yayıinlari tarafından türkçeye kazandırılmıştır.

    romanın ingilizce adı ise the railwaydir.

    --- spoiler ---
    romanın kahramanı erwin siegelbaum komünist anne babasının peşi sıra sürüklenerek travmatik bir çocukluk geçirmiştir. anne babasının ölümüne tanık olduğu toplama kampından bırakıldığı günden beri, savaş sonrası avusturya'sında, takıntılı bir şekilde, trenlerde yolculuk etmektedir. her durakta ahbaplık ettiği pansiyon sahipleri, geçmişini paylaşabileceği eş dostu vardır. anne babasını öldüren nazi subayının peşine düştüğü bu yolculukta gündüzleri içkiyle, geceleri kısa aşk ilişkileri ve kâbuslarla doludur. onu çıldırmaktan koruyan şeyse günün birinde o subayı öldürecek gücü kendinde bulma umududur...

    özetin kaynağı: http://kultur.sabah.com.tr/…40110-20071117-401.html
    --- spoiler ---

    yazarın başlıca romanları;

    (bkz: badenheim 1939)
    (bkz: the conversion)
    (bkz: the age of wonders)
    (bkz: tzili)
    (bkz: to the land of the cattails)
    (bkz: katerina)
  • bakısının yky den bittiğini ararken öğrendiğim sonrasında nadir kitaptan bulduğum yeni bitirdiğim kitaptır.
    yahudi soykırımı üzerine yazılmış kitaplar, çekilmiş filmler arasında en güzel hikayelerden bir tanesidir bence.

    ailesini nazi kampında kaybeden ve katledilişlerini gözleriyle gören bir adamın öyküsü.
    anne ve babsının katilinin peşine düşerken okuyucu da onunl beraber avusturyanın demir yollarının tüm istasyonlarını tek tek gezme fırsatı buluyor. yok edilmiş bir geçmiş, hiç bir yere ait hissedememesi okuyanı derinden etkiliyor. kitapta zamanın almanyası ve avusturyasında yahudi nefretinin boyutlarını çok rahat görebilirsiniz.

    okunası bir kitap.
hesabın var mı? giriş yap