• emre kongar'in remzi kitabevi'nden çıkan kitabının ismi..
  • demokrasinin uygulanabilmesi için toplumun belli bir üretim, eğitim ve refah düzeyine ulaşmış olması gerektiğini savunan, 1923-1945 yılları arasında da türkiye’de bu malzeme olmadığından, emre kongar'ın tek parti iktidarını diktatoryayla eş değer tutanlara cevap niteliği taşıyan son kitabı.
  • emre kongar hocamızın, ekim 2007'de çıkan kitabı.

    kitapta 17 ana başlık altında "demokrasimiz"i etkileyen tüm etmenleri, onu oluşturan değerler ve olgularla birlikte incelemekte ayrıca şu sıralar gündemi meşgul eden buzdağı kılıklı birçok sorunun derinlerine inerek, çözüm yolunun nerelerden geçebileceğinden bahsetmektedir. üslubu, emre hocanın tüm kitapları gibi yarı sohbet havasındadır, sıkmadan anlatır. kısaca kafamızın karışıklığını gidermesi açısından yararlı ve okunması gerken bir kitaptır.

    ayrıca (bkz: tarihimizle yüzleşmek)
  • yakında çıkacak olan baykal'la yüzleşmek 'le bitecek serinin 2. kitabı. * olmamış bir kapak tasarıma da sahiptir bu arada.
  • kitabin ilk bolumlerinde ele alinan demokrasi kavramini her ne kadar sadece ornek teslik etmesi acidindan turkiyedeki yanlis uygulamalar gosterilse de butun ornekler mumkun oldugunca objectif ve dogru. isin kotu tarafi ise yapilan yanlis uygulamarin (bkz: antidemokratik) hayatimizla cok fazla ic ice olmasi. kendi ulkemi kotuluyorum gibi gozuksede aslinda yapilan , kitapta da aciklandigi gibi, karsit veya benzer fikirlerin ayni olcude soz sahibi olmasi ve demokrasiyi olusturan olay. demokrasinin gercek anlamda ne olmasi gerektigini bana ogrettigi ve turkiyede ne kadar yozlastigini gozume soktugu icin emre kongara burdan tesekkur ediyorum.
  • kongar hocamızın bu kitabı okunmaya ve hatta bir kac kez okunmaya deger onemli bir eserdir.

    bu kitabın ismindeki "demokrasimizle yuzlesmek" cumlesi, kafamda kelimelerin yarattıgı bir bosluk dogurmustur.
    sadece bu cumleyi gunlerce dusunmek gerekmektedir.

    "olan",, realitede "varolan" seylerle yuzlesmek mumkundur.
    olmayan bir sistemle yuzlesmek nasıl olabilecektir..
    hic tanısmadıgın biriyle , hic tatmadıgın bir yemekle, hakkında hic bir bilgin olmadıgı bir hayvanla, hic yasamadıgın bir askla .. nasıl yuzlesilirse..
    demokrasi ile de oyle yuzlesilebilir.
  • an itibariyle 10 liraya satin aldigim ve okumaya basladigim emre kongar kitabi.

    edit: demokrasimizle degil de akp ile yuzlesmek olmus biraz.
  • sağcı demokrasi hakkında bildiklerimizin dışında sol ve merkez ideolojilerle de yüzleştirmesini beklemiştim onun yerine dinci oligarşiyi okuduk.
    tarihimizle yüzleşmek kitabı kadar değil malesef.
  • okuduğum ilk emre kongar kitabıydı. tavsiye edilir.
hesabın var mı? giriş yap