• 19 ocak 2018 tarihinde vizyona girecek polisiye, suç, dram filmi. film kısaca los angeles'ta bulunan amerikan federal bankasını* soymaya çalışan bir suç çetesiyle yolları kesişen los angeles'ın en elit polis departmanının kıyasıya mücadelesini anlatıyor. başrollerde gerard butler, curtis "50 cent" jackson ve pablo schreiber var.

    fragman
  • 140 dakikalık, 2018 yapımı film.

    6 / 10.

    boks temalı filmler, hapishane filmleri, ve soygun filmleri. bu üç türe ait işler belli aralıklarla şirketler tarafından kullanılır, ve çoğu zaman da derinlik ya da işin mutfak tarafından ziyade aksiyon, eğlence v.b arayan sinemaseverler için gişe yarışına 1-0 önde başlarlar.

    1970 doğumlu yönetmen christian gudegast'un ilk uzun metraj denemesi olan den of thieves de süre açısından fazlasıyla ve gereksiz bir şekilde uzatılmış, ortalama seyirde, zaman zaman da heyecan veren bir yapısı olan bir soygun hikayesi. senaryo da yönetmene ait ve fikir olarak iyi gibi görünse de aksayan tarafı da bol.

    filmde ayrıca ilginç (aslında garip mi demeli) bir cast topluluğu var. gerard butler, pablo schreiber, ice cube'un oğlu o'shea jackson jr ve 50 cent bir aradalar! b sınıfı bir iş için oyunculuklarda aksama görünmüyor ama gerard butler'un, karakteri 'big nick' o'brien'a hayat verirken yaptığı perişan devamlılık hataları ve overacting de gözlerden kaçmıyor.

    soygun filmi seven izleyiciler için fazla kafa yormadan denenebilecek bir film.

    her eve imdb

    ek 1.

    den of thieves 2 de yolda.
  • malum ortamlarda yerini alan polisiye aksiyon filmi.

    konu olarak ortalamada kalsa da, çatışma sahneleri ile türünün en iyi örneklerinden bir film olmuş. gerard butler etkisinden olsa gerek, ikincisinin çekileceği de duyurulmuş.

    --- spoiler ---

    50 cent'in kızını baloya götürmek isteyen çocuğa verdiği gangsta ayar eğlenceli olsa da filmin içinde anlamsız bir sahne olarak yerini alıyor. zaten 140 dakika ile gereğinden uzun filmde makaslanması gereken bolca gereksiz sahne var.
    --- spoiler ---

    şöyle güzel bir heist filmi olsa da izlesek diyorsanız sizi memnun eder ama bu türü sevmeyen insanlara tavsiye edilmez. 6.5/10.
  • gereksiz uzun film ve ağır işliyor ama sonu farklı yinede izlenilebilir
  • çok klışe bir film konusu ve fragmanı itibariyle. ancak izlediğimde, ki izlersem editlicem.
  • az önce bitirdiğim film. amaç ne diye sorguladığım bisürü sahne var. mesela bi silah kullanmayı öğretme sahnesi var heralde sonunda o silahla ilgili bişey olacak dedim bidaha o mesele hiç açılmadı.mesela bizim başrol soygunda eve girdiğinde neden fbı sadece beklemekle yetindi ve sonrasında 1 saat daha beklemişler orada çok garip.sonuç olarak ileri sararak izlesemde eğlenceliydi
  • 90 lari yadettiren guzel soygun filmi.. ilk birkac entaride gomulmese de neden pek sevilmedigini cozemedigim film.

    kendisini izlettiren, temposu, gerilimi, gizemi gayet tadinda, hikaye olarak mantik cercevesinde cok da abuklugu olmayan, supriz finalli bir soygun filmi olmus.. kliseleri var midir? evet, ama bence cogu pozitif kliseler.. yani izlerken hasktir ordan dedirtmek yerine, sizi ince ince siritarak ehehe dedirten kliseler..

    ozetle ben pek begendim.. cok eli ayagi duzgun, pek basarili bir soygun filmi olmus.. imdb notunu (7.1) fazlasiyla hakediyor, hatta underrated diyebilirim, benim icin min 7.5 max 8 olabilecek bir filmdir..

    sadece cast seciminde, daha goze batan birkac degisiklik olsa daha guzel olurdu.. misal, pablo schreiber yerine, daha bilindik bir oyuncu olsa, gerard butler ile daha hos daha dengeli bir karsilasma olur, hatta bize ufaktan bir heat havasi yasatirdi.. :) mesela tom hardy, mesela willem dafoe, misal vin dieselgibi.. bunlara paraniz yetmiorsa dominic purcell de olurdu sean bean de olurdu mesela.. ama pablo schreiber degil..

    donnie wilson karakteri icin de keske ıce cube u koysaydiniz oglu yerine.. gerci oglu da sahane oynamis o ayri..

    guzel filmdir, izlenir.
  • 140dk'lık süresiyle olması gerekenden uzun bir suç/dram filmi.

    --- spoiler ---

    değişik bir açılışla başladı ve merak uyandırdı. giriş ve final açısından beğendim. ama gelişme uzun tutulmuş.
    --- spoiler ---
  • kült film 95 yapımı heat filminden buyana en iyi sokak çatışmalarının olduğu film olmuş

    los angeles'ta bulunan amerikan federal bankasını soymaya çalışan profesyonel bir suç çetesiyle yolları kesişen los angeles'ın en elit polis departmanının kıyasıya mücadelesini anlatıyor. filmin kadrosuda müthiş. kendisini izlettiren, temposu, gerilimi, gizemi gayet tadinda, hikaye olarak mantik çercevesinde filmi izler izlemez aklıma gelen ilk şey efsane '95 yapımı heat filmi oldu tabikide o filmle direk kıyaslamıyorum benzerlikler var filmin başında ve son yarım saattaki aksiyonlar faslasıyla tatmin ediciydi bu çatışma sahneleri ile türünün en iyi örneklerinden bir film olmuş imdb notunu (7.1) fazlasiyla hakkediyor ben filmle ilgili yoğun eleştirilere saygı duymakla beraber türü sevenlere tavsiye ediyorum benimde sevdiğim bir tür olması nedeniyle filme puanım 10 üzerinden 7.8
  • daha öncesinde senaristlik koltuğunda london has fallen filmi ile leş bir rolü olmasına rağmen filmin yönetmeni, yazarı, senaristi, yapımcısı christian gudegast'dir. sektöre girdiği ilk film için bence gayet başarılı.

    gerard butler çok iyi bir seçim olmasına rağmen, geri kalan hiç kimse aynı etkiyi yaratamıyor. filmin en büyük handikapı başı sonu hiçbir yere bağlanmayan olaylar ile gereksiz yere uzatılması. karakterlere derinlik anlamsız aile olayları yerine, yaptıkları işlerle verilse daha etkili olurdu.

    ancak filmin açık ara en iyi yanı ise çatışma sahneleri. belli ki üzerinde inanılmaz çalışılmış. her bir oyuncunun silah tutuşundan hareketine, çatışmanın kendi içindeki kurgusuna, vurulmaların gerçekliğinden etkisine son zamanlarda izlediğim en iyi filmdi bu açıdan.

    özetle, vakit geçirmek için son zamanlarda karşılaştığım en eli yüzü düzgün, başladığı gibi biten filmlerden birisi. müthiş değil ama vakit kaybı kesinlikle değil.
hesabın var mı? giriş yap