• bir çocuğun mezuniyet sloganı.

    fatih emin ali yasin ilköğretim okulu'nda ilkokul mezuniyet partisinin eresin hotelde ve 200 tl karşılığı olacağı konusunda ısrar eden okul müdürü taki akbulut'a itiraz eden deniz kaya'nın annesi ve babası, elif kaya ve ayhan kaya , okul yönetiminden çocuklar için okulda da bir mezuniyet töreni yapılmasını rica ediyor. ancak yönetimin bunu ciddiye almıyor, "eresin oteldeki töreni biz yapmıyoruz veliler yapıyor" diyorlar ama oraya gidip göbek atan da onlar yine. bunun üzerine aile mezuniyet kutlamasını dün 3-5 arkadaşları ile bilrlikte okulun önünde yapıyor. kısa bir video burada var ve burada

    çocukların ailelerine fahiş fiyatlar dayatıp otellerden komisyon alanlar bu kutlamayı görünce polis çağırıyor ve "teröristler eylem yapıyor" ihbarında bulunup ohal'den dolayı anne babayı gözaltına aldırtıyor. çocuğun sınıf öğretmeni firdevs uyumaz hanım ise yönetimin tarafını tutuyor ve aileyi bu konuda yalnız bırakıyor.

    deniz için unutulmaz bir mezuniyet olmuş. istanbul'da olsaydım ona alternatif harika bir mezuniyet partisi organize ederdim.

    detaylı bir haber şurada var : https://www.fatihhaber.com/…unu-sokakta-yapti/2744/

    edit 3: okul müdürü taki akbulut denen organizma, deniz'in babasini "facebook'tan cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret" den ihbar etmis ve baba karakola gidip ifade vermis. cocugun o günden beri notlari düsürülüyor bilerek.

    edit 2 : 2 gündür aileye verilen destekler kadar, yapilan elestrilerde oldu. sadece bu mecrada degil, baska sosyal medya platformlarin da bunlar olmus. deniz'in babasi genel bir cevap yazmis. onu buradan paylasayim ben de:

    --- spoiler ---

    arkadaşlar bizimde başka mecramız yok. buradan yazıp kafanızı ütülemek zorunda kalıyoruz. konfeti attık, pankart açtık, ekler pasta dağıttık, deniz'de şiir okudu. hepi topu bu. bunun için müdürün ihbarıyla gözaltına alındık. sonrasında şovla suçlandık. neden? mesele 200 lira değilmiş çünkü! tabii ki mesele 200 lira değil! mesele dayatmaya, katakulliye, baskıya, ya bize 200 lira atarsınız ya da mezuniyet göremezsiniz'e eyvallah etmeme meselesidir. bizde çocuklarımıza böyle anlattık "para yok o yüzden gidemiyoruz" demedik. ama bu dediklerimizin bazılarının lügatini çoktan terkettiğini hesap edemedik. onlar adına da üzülüyoruz. yazık. dediklerimizin, yaptıklarımızın hepsinin arkasında duruyoruz. iyi ki yaptık. tekrar da yaparız. ama okula gelen polislere eşimi "alın bu teröristleri alın" diyen iyi niyetli okul idaresine utanmadan, sıkılmadan sahip çıkanlar, bunu da göğüslerini gere gere savunurlarsa seviniriz. utanmayın biz nasıl yaptığımızın arkasındaysak, siz de bunun arkasında durun!!! son olarak oğlumuzun okulda ugrayabileceği herhangi bir fiziki saldırıdan okul müdürü taki akbulut ve öğretmeni firdevs uyumaz'ı sorumlu tutacağımızı da söylüyoruz. çünkü daha önce başımıza geldi, kapatılmaya çalışıldı. yakın zamanda da iki gün üst üste yaşandı. olmayacak şey değil. 9-10 yaşındaki çocukların darp edilmelerine seyirci kalan, üstünü kapatmaya çalışan insanlardan böyle seyler beklememizden daha doğal bir sey olamaz. son olarak mahkemeye verilmemiz falan düsünülüyormuş, inanın bunu biz çok büyük bir hasret ve özlemle bekliyoruz. zerre kadar insanlığı kalmış herkese verdikleri destek için sonsuz teşekkürler.
    --- spoiler ---

    edit 1: bu büyük destek karşısında açıkçası ailede bende şaşkınız arkadaşlar. kötülük heryeri sarmış, birazcık destek bile hepimize iyi geldi. çok teşekür ediyoruz herkese. şuan deniz kaya mezuniyet şenliği diye bir başlık bile açılmış durumda. bu sözlük deniz'e bir mezuniyet şenliği yapar üstüne birde zirve yapar, :) keşke istanbul'da olsaydım.
  • sürekli yukarıda tutulması gereken başlıklardan birisidir.
    anne, babayı kutluyor, helal olsun diyorum. hiçbir zaman da anlamamışımdır ilkokul mezuniyetlerinin neden otellerde yapılmak zorunda olduğunu... (okulun kayıt dışı para götürmesi dışında)
  • evet, ekşi sözlüğe düştüğüne göre, bi aksilik olmazsa akşama kalmaz, gereken kişiler gereken rezilliği yaşarlar diye umuyorum...
    rezalet yemin ediyorum rezalet başka bişey değil...
    bu bi ara 5000 müdür ataması yapılmıştı ya, o gün bitmişti benim gözümde zaten eğitim ve eğitim sistemi...
  • her yer rant, her yer!
  • bir delilik yapıp deniz için bir mezuniyet partisi düzenlesek keşke.

    bu tip organizasyonlarda nelerin yaşandığını, mekan konusunda yapılan ısrarın sebebini herkes az çok tahmin eder. bir ilkokul mezuniyet töreni hem de devlet okulu 200 liraya bir otelde yapılıyorsa yapılacak iş o müdür hakkında soruşturma başlatmaktır.

    gücü yeten veriyor eyvallah da dar gelirli aileler ne yapacak?
  • ben ilkokulda düğmelerle, bağcıklarla uğraşmamayım diye lastikli pantolon ile cırcırtlı ayakkabı giydirirdi annem. mezuniyet diye de bir şey hatırlamıyorum.

    okul müdüründen öte, bu parayı kabul eden sürünün diğer koyunlarına söz etmek lazım. özenti kültürü yeni nesil velileri de beğeni ve atılacak bir iki sosyal medya hikayesi uğruna hangi durumlara soktuğunun kanıtıdır.

    bu arada okul müdürü için de: (bkz: amil sağlam)
  • primci müdür tarafına derhal soruşturma açılması gereken rezalet.
  • yine güzel bir şey yapmaya çalışan insanlar ve yine onların karşısında duran kötüler.
    bir çocuğun mutluluğunun elinden alındığını gördüğümüz başlıktır.
  • seçim vaatlerinde daha özgür ve bağımsız yargı isteyenlerin ülkesi, yersen.
    her kolu, her organında tamamen yozlaşmış ve ideallerden fazla kendi rantına önem verenler ülkenin büyük çoğunluğu artık. bravo recep bey, istediğiniz tek tip insan modeli şerefsiz, ahlaksız ve bencil olarak devletin en tepesinden en aşağısına kadar gerçekleşmiş durumda. alın kocaman ülkeyi sokun bir tarafınıza şimdi.
hesabın var mı? giriş yap