• yeğenimin sınavlarını kazandığı lise. valla gurur duydum.
    şanslı piç ya yıllar öncesine dönüp onun yerinde olmayı çok isterdim.
    ne demişler; ingiltere'de kral olacağına bahriyede subay ol.
    bahtı açık olsun..!
  • türklerin en eski askeri okulu ve aynı zamanda en eski mühendislik okuludur. bahriye mehtebi, mühendishanei bahri hümayun isimleri ile de anılmıştır. mezunları arasında nazım hikmet, necip fazıl, fahri korutürk, bülent ulusu, rauf orbay, ali kırca ve huysuz virjin:) vardır.
    şimdilerde ise işgal yıllarındaki gibi sessiz ve kimsesizdir
  • taş mektep, camlıköşk , otel , orta bahçe , sarıkız , çam limanı , kozbol , terki dünya , ada turu , deli , kompüt , boksör , kaz, muz , sebil , samsa, kuzu günü , cuma sineması, erken vapur vs.

    anlayan anladı , kutsal mekan.
  • lise üçlerin alt siniflari muzik kutusu olarak kullandiklari bir okul. alt siniflardan biri dolabin icine tikilir, kapisi kapatilir, dolaba her vuruldugunda icerdeki yeni bir sarkiya baslamak zorundadir, disaridaki ciftlerse bu muzik sirasinda zorla dansettirilirler.
  • 1773 yılında kurulmuş olan doğal hapishane. okulda bir büyük çim saha, koşu pisti, çeviklik parkuru, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu vardır. herşeye rağmen diğer askeri liselere nazaran küçük kalır.
    sabah uyandırırken, tenefüslerde, yatış saatinde boru çalınır. okulun önündeki gemi direğinin "yavuz zırhlısı"na ait olduğu bilinir. bu okuldaki sınıf subayları deniz kuvvetlerinden neredeyse sürülmüş adamlardır.
    okulda müthiş bir lise 3 baskısı vardır. bu adamlar kendilerine yapılanların acısını çıkartırcasına "sıra bizde savulun deyyuslar" mantığıyla hareket eder küçük sınıfları çarparlar. ayrıca ceza talimi yaptırma hakları saklıdır.
    şu dakka da tazminatlarını ödeyin üç beş kişiden fazla adam kalmaz...
  • iyi insanlardan oluşan başarılı bi satranç takımı mevcut olan, bu sebeptendir ki sempati duydugum okul..*
  • hayatımın 3 senesini verdiğim, bende derin izler bırakmış okul.

    heybeliada sahilde yer alan binalar eskiden deniz harp okuluna aitti.. lise ise eskiden adanın tepesinde yer alan manastırdan bozma bir binada eğitim öğretime devam etmekteydi. yanılmıyorsam şu an halen orada hazırlık sınıflarının eğitimi verilmekte... deniz harp okulu şu an tuzla'da bulunmaktadır.
  • 1776 yilinda hesaptan kitaptan yani hendeseden anlayan denizciler yetistirmek icin kurulan hendese odasi, daha sonra muhendishane-i bahri humayun olarak gelismistir. turkiyede ilk defa muhendis yetistiren okuldur. bahriye mektebi olarak gecen adi lise ve yuksek ogretimin ayrilmasiyla deniz lisesi ve deniz harp okulu olarak belirlenmistir ama mezunlarina hala bahriyeli denebilir. harp okulu har-bo-ku-lu olarak okunur, harbiye de denir ama kara harple karismasin diye deniz harp ya da deniz harp okulu soylenisi yaygindir. eskiden bahriye mektebi talebeleri guzel uniformalari ve terbiyeli halleri ile istanbul halkinin gozdesi idi. istanbul turkulerinde de bahsi gecer:

    caya gittim cay susuz
    mahmur gozler uykusuz
    herkesin yari gelmis
    hani ya da benim hayirsiz?

    aman aman bahriyeli
    adim atisi bile talimli
  • ortaokulu bitirdikten sonra buyuk bir hevesle sinavina girip kazandigim, spor mulakatlarini gectigim ancak goz muayenesinde elendigim lise. e hala gozluk takmiyorum ama elendik iste. guru yapip itiraz hakkimi kullandaydim simdi yuzbasiydim. saglik muayeneleri sirasinda okulda kalmistik 1 hafta. o donem okulda ogrendigim
    marsi soyle yazmak istiyorum. sene 1995.

    gun batarken her aksam
    bir boluk gecer burdan
    uzaktan gelir sesleri
    bilin ki bunlar bahriyeli
  • 17 ağustos depreminde zarar gören binalarının yıkılıp (ki bir tanesinin üzerinde türkiye'nin en büyük mozaik tablosu olan "preveze" vardı) yerlerine yenilerinin inşaa edilip 2004 şubatında tekrar eski yerine taşınan okul.
hesabın var mı? giriş yap