• oda tv'de yazıp çizen, diğer taraftan facebook hesabı üzerinden yeni nesil habercilik yapan geek insan. twitter denilen bataklığın içinden bulup çıkarır sadece ihtiyacınız olan haberi ya da açıklamayı. bilgi kirliliği ya da laf kalabalığı arasında boğulmadan bir bardak su ile beraber tablet misali yutarsınız haberi, dünyadan haberiniz olur.

    eli kalem tutuyor diye paragraflarca kusmaz aklındaki her şeyi, kolay tüketilebilir haber kaynağı arayanlara gönül rahatlığıyla önerebilirim.

    bu arada doğan yurdakul'un yeğenidir kendisi, tahmin edebileceğiniz üzere muhaliftir.

    (bkz: ayşe deniz)
  • yeni medya akımının gizli neferlerinden. uzun zamandır sosyal medya platformları üzerinden binlerce insana sesleniyor. gündemi takip ediyor, ettiriyor; üstelik bu işi hiçbir maddi kaygıyla yapmıyor, sıradan bir duyarlı entell*ektüelin gündeme bakışını paylaşıyor insanlarla tam olarak.

    çeşitli stream platformları üzerinden canlı yayın yapma ve bağışlarla işini finanse etme furyası başlamadan epey önce kendisi facebook ve twitter üzerinden yerli/yabancı kaynaklardan haber süzüyor ve paylaşıyordu gün boyunca.

    "ben de yeni medya öncülerindenim arkadaşım!" demek için tek eksiği hikâyesi. ana akım bir gazeteye yahut tv kanalına uzun yıllar mesai harcayıp akabinde kapı önüne konularak ya da baskılara karşı bayrak açarak kendi yayın platformunu kurmadığı için vatandaştaki "desteklenmesi gereken yeni medya öncüsü" profilini karşılamıyor, şekilciliğimiz kurusun.

    bu arada kendisinin bu durumdan rahatsız olduğunu hiç sanmıyorum; canı istese şimdi başlar o kafalardaki profile uygun "bireysel yayın" işine, deyim yerindeyse gazetecilerin elinde büyümüş ve oda tv'ye uzun süre yazıp çizmiş biri ama basın emekçisi triplerinden çok üç çocuk annesi ve saygı duyulası bir geek kimliğini ön plana çıkarıyor.

    ha bir de kendisini "endişeli modern" olarak tanımlıyor deniz hanım. doğrudur, endişesi çoktur; arada sağlığından* çok mezun olduğu okulun düştüğü durum için endişelendiğine şahit oluyoruz.* ted mezunu kendisi ve gerek merkezi olarak, gerekse il bazında iktidar yandaşları tarafından bütün yönetim kadrosu kuşatılmış bir kurumun ilkesel mirasını savunabilmek için umutsuz bir çaba içinde görebildiğim kadarıyla. üzülmesin ama iktidar değişene kadar çabaları beyhude kalacak gibi.
hesabın var mı? giriş yap