• denizli'de 73 yaşında kış, soğuk dinlemeden atatürk bulvarı caddesi’nde balon satarak geçimini sağlayan eli öpülesi bir teyzemizdir. günde 30 lira kazanıyormuş. denizli'de yaşayanların kendisinden balon satın almaları hem kendi çocuklarını sevindirmesi adına, hem de bu güzel teyzemize destek olmaları adına harika olur, güzel olur.

    adaletin bu mu gerçekten dünya?

    kaynak

    video

    edit: denizli’de yaşayan arkadaşlardan gelen bilgilere göre çınar cumhuriyet parkının oralarda bulunuyormuş.

    edit 2: teyzemizin sorunu çözülmüş borcu kalmamış. artık balon satmak zorunda kalmayacak. denizli ahbap’a sonsuz teşekkürler.
    kaynak
  • elleri öpülesi, balonları alınası bir teyzemiz.

    evet, adaleti bu işte dünyanın. kabullenmek zor olsa da, bu böyle.
  • ben de bu başlığın açılmasını bekliyordum. öncelikle açan arkadaş orestia’ya teşekkürler. büyük ihtimal okunmaz bu yazdığım ama okuyan olursa diye, teyzeye yardım etmek için bir yol bulunmasını istiyorum. denizli’deki yazarlar bi el atsa da yardım etsek...
  • bu teyzeye 73 yaşında balon sattıran, bu soğukta dışarıda olmak zorunda bırakan sistemin, sosyal devletin suratına sıçayım ben. eğer ailesinde eli ekmek tutan bir yetişkin varsa onun da suratına sıçayım.
    tanım: eli öpülesi onurlu gururlu teyzemiz. allah benim ömrümden alıp sana versin teyze
  • gerçekten çok üzüldüğüm teyzedir. iyi niyeti, saflığı, temiz yüreği yüzüne vurmuş. konuşması, diksiyonu ne kadar düzgün bir hanımefendi. yetinmeyi de biliyor. evinde rahat etmesi gereken yaşta çalışmak zorunda kalmış olması ne kadar bozuk bir sistemimiz olduğunu gösteriyor. gerçekten eğer kendisine ulaşabileceğimiz bir bağlantı bulursak harika olur. kimse kusura bakmasın ama istanbul’da bir hamburger 20-25 tl. teyze günde o kadar kazanıyormuş. bu teyzeye bir fon oluşturmak için herkes elinden geleni yapmalı.
  • 'ben tabi yenü başladuğum için ' diyen şivesiyle el öptürten kurban olunası minnoş bir kadın
  • bi yardım kampanyası yapılsa keşke derdirtendir.
  • suriyeliler devletten, ücretsiz sağlık, gıda, eğitim yardımı alırken, kendi vatandaşı 70 küsür yaşında çocuğunun sıhhati için sokaklarda balon satıyor işte dedirten teyze.

    suriyelileri evine göndercez ama ilk önce onlara ev yapıp beleşten içine sokacaz derken yıllar geçiyor, askerler şehit oluyor, analar ağlıyor, analar sokaklarda balon satıyor, halk fakirleşiyor.

    suriyeliler, 3-4 bin tl'lik hiç yoktan aylık yardım alırken ( sağlık giderler, yiyecek, ısınma, barınma giderleri, ek yardımlar dahil ) bu teyze otursun balon satsın tabi. egonomiye can versin.
  • bu teyze gibi nice insanlar var bu ülkede ekmek parası için uğraşan. umarım bir yardım kampanyası düzenlenir.

    3,5 milyon suriyeliye konut yaptıracağınıza, boka püsüre para gömeceğinize kendi vatandaşınızın refah seviyesini yükseltmeye çalışın biraz da.
  • bu yaştan sonra hırsızlık edemem demesiyle gülümsetmiş teyzedir. birkaç gün evvel denizli'deydim bilseydim mutlaka uğrardım yanına. *
hesabın var mı? giriş yap