• amerika'da 1971'den yana 10 kisiyi oldurmus, polisle devamli dalga gecip, bir keresinde oldurdugu kisinin evinden 911'i arayip olayi haber verdigi halde yakalanamayan, ilk cinayetinden 34 sene sonra yakalanilabilmis seri katil. idam cezasi ile yargilaniyor.
  • tip olarak, george costanza 'ya benzeyen adam.
  • btk killer olarak bilinen manyak. henüz yakalanmadığı dönemde bir gazeteye yazdığı mektupta, btk'nın ((bkz: bind, torture, kill)) imzası olduğunu söyler.
    2005 yılında, kansas'ta idam cezası olmadığından ömür boyu hapse çarptırılmıştır.
  • (bkz: btk)
  • yaşadığı yer olan wichita'daki protestan kilisesi derneğinin başkanıymış yakalandığında. internet sitelerinden baktım, sitede adı dahi geçmiyor.

    ayıp be, insan bi "eski başkanlarımız" bölümünde yer verir. yeni nesilde vefa duygusu kalmamış hiç.
  • kendisiyle alakalı en tüyler ürperten şeylerden biri de yaptığı işti. rader bir güvenlik şirketinde çalışıyordu ve işi gereği insanların evlerine güvenlik sistemleri takıyordu. btk killer'ın dehşet saçtığı yıllarda insanlar kendilerini btk teröründen koruyabilmek için evlerine güvenlik sistemleri taktırmaya başlamıştı. bilmedikleri şey şuydu ki btk'i dışarıda tutmak için evlerine güvenlik sistemi taktırdıkları kişi btk'in ta kendisiydi.
  • mindhunter'da işlenen ana karakterlerden biri olmasının nedeni uzun süre yakalanamamış olması sanırım. sonuçta diğer seri katillerle kıyaslanınca, yakalanmaması dışında çok sarsıcı biri değil.
  • mindhunters'da işlenen konu itibariyle david fincher'in bu karekteri bizlere ters köşeden vurmasıyla görüyoruz.

    uzun süre polis tarafından yakalanamamasinin sebebi de yine dizide anlatıldığı gibi "seri katil" tanımının yeni bir terim olarak ortaya çıkması ve fbı'in bu konu ile ilgili arşiv, eğitim, planlamaya gitmesinin daha o zamanlar emekleme aşamasında olması.
  • bir gun rader ailesi aksam yemegi icin toplanmis, masada oturmaktadirlar. o donem "btk killer" yeni yeni adini duyurmaya ve kansas'a korku vermeye baslamistir. rader'in kucuk kizi kerri yemek esnasinda ortaya o soruyu sorar

    "btk killer bize birsey yapmaz degil mi?" babasi sogukkanli ve bir o kadar da tuyler urpertici sekilde cevap verir:

    - merak etme, biz guvendeyiz, bize birsey olmaz.

    yillar sonra, takvimler subat 2005'i gosterdiginde, bir kac ay once evlenip rawson soyadini alan kerri michigan eyaletinde siradan bir gun gecirirken, kapisi fbi gorevlileri tarafindan calinir ve o gorevliler soruyu sorar:

    - dennis rader'in kizi siz misiniz?

    - evet. der kerri saskin bir sekilde ...birazdan fbi gorevlisinin ona anlatacaklarindan ve hayatinin diger kisminda yasaracagi tramvadan habersiz....
  • son cinayetinden yıllar sonra, mısır gevreği kutularıyla polise mesaj göndermeye başladığı sırada, bizzat polise "bilgisayardan izi sürülemeyecek bir disket ile iletişim kurmak mümkün mü? dürüst olun" diye sormuş, olumlu cevap alınca da gerçekten bir disket göndermiş ve bu disketin izinin sürülmesi sonucunda yakalanmış şahıs.

    yakalandıktan sonra polis şefine "bana nasıl olur da yalan söylersiniz?" diye sitem etmişliği de vardır.
hesabın var mı? giriş yap